Kontakt

hulyeemberek@citromail.hu

Tvityó

Kimiccól

Ki van itt?

Címkék

18 (2) adat (4) alku (2) amerika (2) angolország (2) autó (3) baki (11) betegség (1) bevásárlóközpont (3) blog (14) boksz (3) bűn (5) bürokrácia (2) celeb (12) első (1) erdei (3) fidesz (7) film (5) flash (1) foci (3) fontos (13) freddyd (1) frizbi (1) hagyomány (6) hellókarácsony (1) hétköznap (21) hollywood (1) hülyék (82) hungarikum (32) index (3) internet (19) iskola (4) jobbik (5) kampány (3) kamu (6) kis játékelmélet (5) kocka (13) konzum (9) korrupció (2) közlöködés (3) közvetítés (3) kritika (10) lmp (2) lopás (5) magánfilozófia (10) másság (9) maunika (2) mszp (4) munka (4) művészet (2) norbi (2) ov (3) párkapcsolat (3) parlament (3) pénz (5) picsa (2) politika (17) primitív (4) probléma (6) rádió (2) rasszizmus (6) reklám (1) re akció (4) sport (19) sportgéza (8) szaknemértő (4) szar (1) szavazás (4) színház (1) társadalom (3) társkereső (1) téldömping (2) telefon (1) tévé (30) u16 (1) undorító (6) vallás (1) vendégszerző (11) vers (1) voks10 (2) who (1) wikipedia (1)

Az emberek hülyék – „Az ellenőr nem mérlegelhet”

2010.01.21. 01:36 :: hererál

Nem én vagyok az első hírportál, ami lehozza az alábbi kis hírt: a zellerélességű ésszel operáló parkolóőr megbüntette az irodaházban kigyulladt tűz eloltásában segédkező önkénteseket. Ez önmagában még nem jelenti a parkolóőr, mint olyan elmarasztalását, bár parasztságát már ennyivel is könnyedén bizonyítja.

Nem érzem azt, hogy egy égő ház tövében parkoló járgányok megbüntetése lesz az, ami megadja Parkolóőr Péter számára a Hónap dolgozója címet. Ha igen, annál rosszabb, de ebbe most nem kötök bele: van elég probléma ezzel a cselekedettel amúgy is.
 
Első kérdésem: mit keres a parkolóőr az égő házikó közelében? A rendőrség nem végezte slendriánul a munkáját, lezárta a környéket. A parkolóőr talán benn ragadt a lezárt területen belül? S ha igen, úgy gondolta, hogy ő majd kompenzálja a hipotetikus gyújtogató társadalom ellen okozott bűnét azáltal, hogy kioszt néhány jogosnak tűnő mikuláscsomagot?
 
„Az ellenőr nem mérlegelhet”, nyilatkozta a városgondnokság vezetője. Lehet, hogy nem mérlegelhet, de az, hogy három agysejtjéből legalább egy ne a vegetatív működések kezelésével foglalatoskodjon, hanem valami produktívabbal, talán nem is akkora elvárás.
Az Isten szerelmére, tűzoltás zajlik, kivonultak a hatóságok, ég a ház! Ha már valamiért bekeveredett (és nem bemászott – gondolom naivan) az úgymond tűzvonalba, kedves Parkoló Őr, akkor összekuporodik egy sarokban és ott marad! Sőt, inkább segít a tűzoltásban!
Nem, az ellenőr nem mérlegelhet. Égő ház, mikuláscsomag az autóra. A nagykövet is megkapta, ezek a kis senkik sem úszhatják meg, nemde? Más kérdés, hogy az amerikai magyar nagykövetség is hasonló helyzetben vannak, csak hát… hogy is mondjam? Jogosan.
 
Az ellenőr nem mérlegelhet. Olyannyira nem, hogy a szabályzatot is mérlegelés nélkül tartatja be – értem ez alatt azt, hogy olyanokat is megbüntet, akiket a Szent Szabályzat szerint sem lett volna szabad.
Igen, a polgári védelem autóját is voltak kedvesek megbüntetni az ügyeletes rendteremtők. Voltaképp bárkit és bármit bemártotok a szarba egy kis pénzért, srácok? Elvégre ti döntitek el, hogy egy adott hónapban melyik család nem eszik (ahogy Maksa Zoli mondta anno), és csúnyán visszaéltek a hatalmatokkal egy kisebb-nagyobb összegért.
De nem, ti nem mérlegelhettek. A bukszátok éhesen kiált, s ti nem hallotok mást.
Hülyék vagytok.
 
Zárásképpen hadd idézzem Manci nénit a szomszédból: „[Ha] az ellenőrnek nincs mérlegelési joga, akkor mért nem hívjuk őket robotoknak? A robotok pedig nem kapnak fizetést...”

 

Szólj hozzá!

Címkék: munka hülyék autó lopás hungarikum közlöködés

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyeemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr311689252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása