Kontakt

hulyeemberek@citromail.hu

Tvityó

Kimiccól

Ki van itt?

Címkék

18 (2) adat (4) alku (2) amerika (2) angolország (2) autó (3) baki (11) betegség (1) bevásárlóközpont (3) blog (14) boksz (3) bűn (5) bürokrácia (2) celeb (12) első (1) erdei (3) fidesz (7) film (5) flash (1) foci (3) fontos (13) freddyd (1) frizbi (1) hagyomány (6) hellókarácsony (1) hétköznap (21) hollywood (1) hülyék (82) hungarikum (32) index (3) internet (19) iskola (4) jobbik (5) kampány (3) kamu (6) kis játékelmélet (5) kocka (13) konzum (9) korrupció (2) közlöködés (3) közvetítés (3) kritika (10) lmp (2) lopás (5) magánfilozófia (10) másság (9) maunika (2) mszp (4) munka (4) művészet (2) norbi (2) ov (3) párkapcsolat (3) parlament (3) pénz (5) picsa (2) politika (17) primitív (4) probléma (6) rádió (2) rasszizmus (6) reklám (1) re akció (4) sport (19) sportgéza (8) szaknemértő (4) szar (1) szavazás (4) színház (1) társadalom (3) társkereső (1) téldömping (2) telefon (1) tévé (30) u16 (1) undorító (6) vallás (1) vendégszerző (11) vers (1) voks10 (2) who (1) wikipedia (1)

Húúúú de meg kell büntetni a pókertermeket

2010.11.06. 22:49 :: hererál

Nem tudom, feltűnt-e valakinek a ma esti hírekben a tény, miszerint a rendőrség erőforrásainak nem is kis részét egy pókerterembe allokálta. Igen, ha pragmatikus lennék, megjegyezhetném, hogy talán Borsodban több haszonnal lehetett volna őket alkalmazni.

Bár a póker nem szerencsejáték, a háznak természetesen van belőle nyeresége. Ezzel nincs is probléma. Tegyék azt adókötelessé, vagy nem is tudom. De amikor süt egy rendelkezésről/törvényről, hogy egy lobbi (kaszinók) nyomására hozták, s hogy azok, akik paragrafusba öntötték, semmit sem értenek a dologhoz… igazából semmi sincs. Megszokhattuk volna már.

Annak idején nemegyszer láttam hatvan fölötti néniket is bácsikat is a pókertermekben szórakozni. Elmondásuk szerint nem kerül annyiba, mint egy vacsora, de emberek között vannak és jól érzik magukat aznap este. Ma ez a nénike és bácsika – bűnöző.
Az ember azt hinné, legalább a törvényhozó testület nem a gengszterfilmekből szerez tájékoztatást a póker mint kártyajáték kapcsán. Persze egy olyan országban, ahol helyreigazítást követelnek a Hírcsárdától, az ember ne csodálkozzon semmin.
 
A probléma csak az, hogy ezzel – mint a fájlcserélő oldalak jól példázzák – nem oldják meg az egyébként nem is létező problémát. Csupán azt érték el, hogy a pókert, ami már hivatalosan is a sakkhoz hasonlóan elmejáték, s kezdett kimászni a média által köré szőtt alvilági pszeudohálóból, most szépen visszanyomták oda, ahol a hetvenes években volt. A törvénytelenségek közé. A pókertörvény nem új dolog, külországokban is létezik. De megsúgok valamit: még a szlovák törvény is normális. Nem úgy, mint a miénk.
 
Way to go, Hungary. Way to go. Mert tényleg ez a legnagyobb problémánk manapság.

Szólj hozzá!

Címkék: politika sport internet hülyék pénz kocka undorító hungarikum kis játékelmélet szaknemértő

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyeemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr892429406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása