Kontakt

hulyeemberek@citromail.hu

Tvityó

Kimiccól

Ki van itt?

Címkék

18 (2) adat (4) alku (2) amerika (2) angolország (2) autó (3) baki (11) betegség (1) bevásárlóközpont (3) blog (14) boksz (3) bűn (5) bürokrácia (2) celeb (12) első (1) erdei (3) fidesz (7) film (5) flash (1) foci (3) fontos (13) freddyd (1) frizbi (1) hagyomány (6) hellókarácsony (1) hétköznap (21) hollywood (1) hülyék (82) hungarikum (32) index (3) internet (19) iskola (4) jobbik (5) kampány (3) kamu (6) kis játékelmélet (5) kocka (13) konzum (9) korrupció (2) közlöködés (3) közvetítés (3) kritika (10) lmp (2) lopás (5) magánfilozófia (10) másság (9) maunika (2) mszp (4) munka (4) művészet (2) norbi (2) ov (3) párkapcsolat (3) parlament (3) pénz (5) picsa (2) politika (17) primitív (4) probléma (6) rádió (2) rasszizmus (6) reklám (1) re akció (4) sport (19) sportgéza (8) szaknemértő (4) szar (1) szavazás (4) színház (1) társadalom (3) társkereső (1) téldömping (2) telefon (1) tévé (30) u16 (1) undorító (6) vallás (1) vendégszerző (11) vers (1) voks10 (2) who (1) wikipedia (1)

Az emberek hülyék – A póker nem szerencsejáték!

2010.07.15. 19:53 :: hererál

Vissza azokhoz az apróságokhoz, amik mindig is idegesítettek, azok a nyilvánvaló marhaságok, melyeket annyit hangoztatnak. Elvégre ezzel kezdődött a blog, hm?

A póker nem szerencsejáték. Ha azt hiszed, csupán szar vagy vagy nem is játszottál. Itt nem a ház ellen játszol hosszú távon veszteséget hozó oddsokkal.

Sok a hülye, aki elintézi annyival a pókert, hogy besorolja a blackjack és a rulett mellé, a kaszinójátékok nyilván veszteséges sorába. Talán még illegálisnak gondolja, hiszen az utolsó alkalom, amikor pókerezni látott valakit, az a tévében volt, közvetlenül azelőtt, hogy a csúnya rossz maffiózó fel nem kelt volna az asztaltól, hogy főbelője az áldozatát. Vagy csak a zöld posztóra emlékszik és innentől kezdve már tök ugyanaz neki, mint a blackjack.
 
Az ilyen emberek hülyék, a pókerben ugyanis nincs „kódolt” hosszútávú veszteség. Csak, hogy érthető legyen, mit értek ez alatt: a rulettben harminchatszoros pénzt fizetnek, ha eltalálod a megfelelő számot. Igen ám, de harminchét szám van a keréken (ugyebár ott van a nulla), s ez hosszútávon veszteségessé teszi a játékot. Neked. A kaszinónak pont ezért éri meg. Hasonló elven működik a craps, a blackjack és a többi is, bár talán mégis a rulett az, ahol a legegyszerűbb számszerűsíteni a veszteségességet.
 
A pókerben ilyen nincs, nem is lehet, hiszen nem a ház ellen játszol, hanem a játékostársaid ellen. A kaszinó nyeresége itt a játék formájától függően a partinként vagy versenyenként levett díj. Hadd hozzak egy példát, hadd meséljem el, hogy néz ki egy nagyon egyszerű példával. Tízen vagyunk, egy asztalnál. Mindenki betesz öt dollárt és még ötven centet. A tízszer ötven cent (öt dollár, igen) megy a kaszinónak, az az ő nyeresége. A maradék ötven dollár meg megy a nyereményalapba. Tíz embernél általában 5-3-2 arányban osztják el a pénzt, tehát példánkban az első helyezett huszonöt, a második tizenöt, a harmadik tíz dollárt kap. A maradék hét, nos, igen, bukni fogja a pénzét, de semmilyen törvényszerűség nem határozza meg, ki lesz az első három helyezett.
 
Innentől kezdve azok a hagymázas képzelgések, hogy a kaszinó csal, hogy levegye a játékosokat, nevetségesek. Gyakorlatilag erre nincs is módja (persze bármikor beültethetne egy játékost), de ami még fontosabb, szüksége sem. Elvégre minden játékkal jön nekik a pénz. Ugyanez igaz az internetes versenyekre (az egyetlen nagyobb méretű „belsős” csalás az internetes póker történetében az Absolute Poker-nél volt, de ott is csupán egyetlenegy dolgozó használt ki egy komoly technikai malőrt, nem volt összeesküvés a játékosközösség ellen).
 
Rövidtávon tényleg számít a szerencse, hosszútávon azonban, higgyétek el, nem. Nem véletlen, hogy ugyanazok az emberek végeznek mindig elöl a nagy versenyeken, nem véletlen, hogy vannak emberek, akik ebből élnek. Nem véletlen, hogy a fenti tévképzeteket egyetlenegy embertől sem fogjátok hallani, aki már valaha is játszott.
 
A póker egyébként hivatalosan sem szerencsejáték.
 

Szólj hozzá!

Címkék: sport internet hülyék pénz kocka kis játékelmélet

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyeemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr332154177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása