Kontakt

hulyeemberek@citromail.hu

Tvityó

Kimiccól

Ki van itt?

Címkék

18 (2) adat (4) alku (2) amerika (2) angolország (2) autó (3) baki (11) betegség (1) bevásárlóközpont (3) blog (14) boksz (3) bűn (5) bürokrácia (2) celeb (12) első (1) erdei (3) fidesz (7) film (5) flash (1) foci (3) fontos (13) freddyd (1) frizbi (1) hagyomány (6) hellókarácsony (1) hétköznap (21) hollywood (1) hülyék (82) hungarikum (32) index (3) internet (19) iskola (4) jobbik (5) kampány (3) kamu (6) kis játékelmélet (5) kocka (13) konzum (9) korrupció (2) közlöködés (3) közvetítés (3) kritika (10) lmp (2) lopás (5) magánfilozófia (10) másság (9) maunika (2) mszp (4) munka (4) művészet (2) norbi (2) ov (3) párkapcsolat (3) parlament (3) pénz (5) picsa (2) politika (17) primitív (4) probléma (6) rádió (2) rasszizmus (6) reklám (1) re akció (4) sport (19) sportgéza (8) szaknemértő (4) szar (1) szavazás (4) színház (1) társadalom (3) társkereső (1) téldömping (2) telefon (1) tévé (30) u16 (1) undorító (6) vallás (1) vendégszerző (11) vers (1) voks10 (2) who (1) wikipedia (1)

Az emberek hülyék – Józsi barátok közt sózza Maunikát

2009.10.27. 22:16 :: hererál

Témánk a televíziós Apokalipszis négy lovasa: Joshi Bharat, Mónika, Barátok közt és Jóban Rosszban.
A délutáni műsorsávot csak futtában említem meg: nyilvánvalóan megrendezett műsorokról van szó, és most még az ORTT is megregulázta őket – nem lesz többé „silly characters throwing up because crappy characters torture them”. A Joshi Bharat alsó sms-csíkja már csak a helyesírási hibák miatt is érdekes. Voltaképp ezeknek a műsoroknak a célközönsége az olyan ember, aki szeret röhögni a szerinte nála primitívebbeknél – azaz már-már olyan, amilyen stílusban én írom ezt a blogot.
Az esti műsorokról kicsit többet szeretnék írni: a Barátok közt-öt feleségem rendszeresen nézi – nem is értem, miért… értelmes asszony, jelenleg könyvet ír. Tehát ezt a műsor (és tévékettes társát) jól ismerem.
A Barátok Közt az elején még egy relatíve színvonalas történettel indult (az első részben titokzatos körülmények közt kinyírt, soha nem is látott Berényi Zoltán), akár érdekesnek is nevezhető karakterekkel (vessük össze például az egyébként komolyan megkopott Klaudiát a nemrég előkerült elképesztően lapos és unalmas oldalági rokonaival). Ez nagyjából az autó felrobbantása körül véget ért – de a sorozat népszerűségének hála folytatódott, elindulva lefelé egy olyan szintre, ahonnan a brazil szappanoperák Mariana-ároka is elérhetetlen magasságnak tűnik.
A Jóban Rosszban meg szokás szerint a másodcsatornás kistestvér, ami már a legelején beesett abba a hibába, hogy havonta-kéthavonta váltogatta a fő történetsodort (ez az, amit a Barátok közt a robbantás óta csinál… 5000 részes skálán szinte napról napra írják a történetet) és rendszeresen kidobálta a karaktereket (kiírják a főorvost is). Még amikor ezt hihetetlenül epikusan akarták megcsinálni (ami nem volt egy rossz ötlet, bár a megvalósítása annyira nem volt jó) a terrortámadással, azt meg mindenki idő előtt megtudta – és emiatt a bénaság miatt a konkurencia lépcsőjéről leeső vén nyanya sokkal nagyobb publicitást kapott.
Tudjátok, mik ezek a műsorok? Az új évezred két Szomszédokja. Tíz év múlva fogni fogjuk a fejünket: „Hogy nézhettük mi ezt a fost?”
Tényleg…
Hogy nézhetjük ezt a fost?

1 komment

Címkék: hülyék tévé hétköznap maunika

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyeemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr111480184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lady Angel 2009.10.28. 15:47:22

Nem epikusan, barátom, hanem eposzian, az epikus más. :)

Amúgy én meg azt nem értem ezekben, hogy aki azért nézi, mert mindennap meg akar bizonyosodni afelől, hogy vannak nála hülyébbek, az komolyan ennyire hülye, hogy napról napra elfelejti? Minden napra kell neki egy ilyen bizonyságtétel?

Amúgy igazad van.
süti beállítások módosítása