Kontakt

hulyeemberek@citromail.hu

Tvityó

Kimiccól

Ki van itt?

Címkék

18 (2) adat (4) alku (2) amerika (2) angolország (2) autó (3) baki (11) betegség (1) bevásárlóközpont (3) blog (14) boksz (3) bűn (5) bürokrácia (2) celeb (12) első (1) erdei (3) fidesz (7) film (5) flash (1) foci (3) fontos (13) freddyd (1) frizbi (1) hagyomány (6) hellókarácsony (1) hétköznap (21) hollywood (1) hülyék (82) hungarikum (32) index (3) internet (19) iskola (4) jobbik (5) kampány (3) kamu (6) kis játékelmélet (5) kocka (13) konzum (9) korrupció (2) közlöködés (3) közvetítés (3) kritika (10) lmp (2) lopás (5) magánfilozófia (10) másság (9) maunika (2) mszp (4) munka (4) művészet (2) norbi (2) ov (3) párkapcsolat (3) parlament (3) pénz (5) picsa (2) politika (17) primitív (4) probléma (6) rádió (2) rasszizmus (6) reklám (1) re akció (4) sport (19) sportgéza (8) szaknemértő (4) szar (1) szavazás (4) színház (1) társadalom (3) társkereső (1) téldömping (2) telefon (1) tévé (30) u16 (1) undorító (6) vallás (1) vendégszerző (11) vers (1) voks10 (2) who (1) wikipedia (1)

Magánfilozófia – Hogyan lehet értelme a Hatodik Frakciónak?

2010.05.27. 00:26 :: hererál

Namármost, eleinte én is azt gondoltam, hogy az Index állandó jelleggel a Parlamentbe delegált újságíróhalma komoly értékkel nem fog bírni. Nem siettek a cáfolattal, sokáig jöttek a kétperces kis semmitmondó interjúk a szóformálással és intonációval helyenként erősen küszködő riporterekkel együtt.

Az első pillanat, amikor felhúztam a szemöldököm, az ezen videó megtekintésekor volt. Vaze, egy provokatív cucc! Végre nem háromperces polbulvár. Végre nem olyan témákat boncolgattak, mint Duró Dóra attilájának eredete. Helyette tetszetős pofátlansággal fogták Orbán egyik kijelentését (az oligarchákról), és körbekérdezték a Fideszes képviselőket: miről lehet felismerni egy oligarchát? A másik kérdés az volt, hogy az oxigénpalack nélküli csúcstámadás után vajon mi lesz az alaptábor, ahová visszatérünk.
 
Persze nevezhetjük mindezt a retorikai fogások megerőszakolásának, erőltetett felhasználásának, de nekem tetszett. Érdekes volt látni a habogó Fideszeseket. Arra gondoltam: az ilyen partizánakcióknak lehet értelmük! Már-már nyomokban újságírói munkára emlékeztet, ahogy számon kérik a logikátlanságokat! Hasonlóak voltak a mostani ülés összegzésénél belinkelt YouTube-videók. Kreatívkodó, kesztyűvel arcot meglegyintő kis apróságok.
 
Ezt az ígéretes kísérletet egy darabig nem követte semmi. Most azonban meglovagolták a Facebook-hoaxot (ajánlott olvasmány for laughs), miszerint fizetős lesz. Kamualáírásgyűjtést kezdeményeztek, hogy a képviselők támogassák a közösségi oldal ingyenességét. Egyrészt láttuk, mennyire nem értenek az Internethez egyes képviselők, másrészt elhangzott egy remek mondat: „Miniszterelnök úr, a BKV vagy a Facebook legyen ingyenes?” – kiáltották Gyurcsány után.
Na mondom, ennek van értelme! Semmi másnak. Mehet Vastagbőr-témákban a partizánkodás, a politika inkonzisztenciáira és egyes politikusok IQ-hiányára való rámutatás! Így érdekes lenne.
 
Amit egyébként csinálnak – amit nemes egyszerűséggel csak polbulvárnak hívok -, az értékelhetetlen. Nem érdekel Duró Dóra attilája vagy Kukorelly úr ülés alatt elkezdett vázlata. Megkockáztatom, az ilyennek nincs is célközönsége. Akit a politika érdekel – mint engem -, az magasról tesz az ilyenre. Akit meg a bulvár érdekel, nem fog megnézni egy ilyet.
 
Tessék partizánkodni, tisztelt Hatodik Frakció! Kérdezzék meg Lendvait, hogy megvan-e még a Vonának szánt zakó. Máskülönben, kérem, az ülésekről való tudósításokon kívül mellőzzék tevékenységüket.
 

Szólj hozzá!

Címkék: index politika mszp fidesz parlament jobbik ov lmp magánfilozófia

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyeemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr732034475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása