Kontakt

hulyeemberek@citromail.hu

Tvityó

Kimiccól

Ki van itt?

Címkék

18 (2) adat (4) alku (2) amerika (2) angolország (2) autó (3) baki (11) betegség (1) bevásárlóközpont (3) blog (14) boksz (3) bűn (5) bürokrácia (2) celeb (12) első (1) erdei (3) fidesz (7) film (5) flash (1) foci (3) fontos (13) freddyd (1) frizbi (1) hagyomány (6) hellókarácsony (1) hétköznap (21) hollywood (1) hülyék (82) hungarikum (32) index (3) internet (19) iskola (4) jobbik (5) kampány (3) kamu (6) kis játékelmélet (5) kocka (13) konzum (9) korrupció (2) közlöködés (3) közvetítés (3) kritika (10) lmp (2) lopás (5) magánfilozófia (10) másság (9) maunika (2) mszp (4) munka (4) művészet (2) norbi (2) ov (3) párkapcsolat (3) parlament (3) pénz (5) picsa (2) politika (17) primitív (4) probléma (6) rádió (2) rasszizmus (6) reklám (1) re akció (4) sport (19) sportgéza (8) szaknemértő (4) szar (1) szavazás (4) színház (1) társadalom (3) társkereső (1) téldömping (2) telefon (1) tévé (30) u16 (1) undorító (6) vallás (1) vendégszerző (11) vers (1) voks10 (2) who (1) wikipedia (1)

Magánfilozófia – A Nagy Cigányposzt

2010.05.17. 01:05 :: hererál

Drága Jobbik-szavazók, itt az alkalom, amire vártatok! Ide küldjétek a retket, ne a Subbára! Csak el ne felejtsétek, hogy pártotok hivatalosan nem rasszista, így az „A büdös kurva anyádat te rohadt cigány kurva!!!! Falhoz kellett volna baszni amikor születtél vagy egy nagy vasdarabot szúrni anyád hasába!!!!! Undorító csotány férgek vagytok akik élösködnek a magyaron!!! Fel kell gyujtani az összes rohadékot!!!” és az „Egy helyre kell őket terelni azt közéjők dobni egy arannyakláncot...kiírtanák ezek saját magukat is”-típusú komoly iskolázottságra valló beírások sajnos pont azt a „tévhitet” erősíti, hogy a Jobbik és szavazói rasszisták.

Na de vágjunk bele, hmm, mondjuk egy számotokra felháborító gondolattal: nincs cigánybűnözés.
Búúú, hőőő főőő? Akkor tudjátok, mit? Van cigánybűnözés. Ugyanúgy, mint politikusbűnözés, férfibűnözés, középosztálybűnözés, japánbűnözés, feketebűnözés, fehérbűnözés, baloldali bűnözés, szélsőjobboldali bűnözés. Minden csoportnak megvan az a „bűncsoportja”, amit rendszeresen elkövet és ami főleg rá jellemző. Teljesen mindegy, mi alapján határozzuk meg a csoportot: rassz, bőrszín, foglalkozás, anyagi helyzet. A tény, hogy sok cigány lop, nem változtat ezen. Ahogy tanult ismerősöm fogalmaz: a bűnözés nem etnikai specifikum. Azt osztom, hogy a túlliberális csoportok miatt megkülönböztetjük a cigányokat, amikor bűnözésről van szó, de ez már lassan a pozitív diszkrimináció kategóriája. Mi lenne, ha nem állítanánk fel csoportokat és mindenki megkapná, amit érdemel? Nem kell külön apparátus a késelő cigány miatt, ugyanazt kell vele csinálni, mint a skinheaddel. Ja, hogy előle is elfut a rendőrség? Akkor a probléma máshol gyökerezik.
 
Nem vagy cigány, nem élsz ott. Ha ott is élsz, nem tudod, mi zajlik le a fejükben. Sajnos azt kell mondanom, biológiailag pontosan ugyanolyan ember, mint te vagy, nem alacsonyabb rendű nálad. A cigány pontosan ugyanolyan ember, mint te.
Emlékszünk a század eleji Amerikára és a négerek helyzetére? Alacsonyabb rendű, primitív népcsoport… ki kell őket irtani… apartheid Afrikában, szegregáció, kitiltások… ismerős a hozzácsatolt propaganda és „kutatások”? Nem hasonlít ez egy kicsit arra, ahogy a cigányokat kezelik ma a rasszista csoportok?
 
Egyáltalán, mi neked a cigány? Egy bőrszín vagy egy tulajdonsághalmaz? Neked minden sötétbőrű cigány? És utálod a cigányokat? Akkor rasszista vagy. Neked a nagyhangú, agresszív, mocskos, bűnöző életmódot folytató ember a cigány? Akkor nem a cigányokról beszélsz, lepukkant emberekről beszélsz. A vér nem kötelez, a csoportnyomás viszont annál inkább. Igen, sok cigány lop és sok cigány tetves. De ez azért van így, mert a közösségük ilyen és elnyomja azt, aki másképp akar élni (lásd lentebb). Nem azért, mert a „vérükben van”. Fogd fel. Ha egy cigány meg akar késelni, lődd pofán. Normális társadalomban (ami nem a miénk) önvédelem. Itt lehetséges, hogy rasszizmussal fognak vádolni. De akkor is, a béemvés-verőemberes cigóval vagy a rablótámadóval emberkedj, ne a tatárszentgyörgyi házat gyújtsd rá azokra, akik nem csináltak semmit. Ha azt akarod, hogy hulljon a férgese, ne az egészséges almát taposd szét. Tanulj meg disztingválni és rájössz: nem egy faj az, amit gyűlölsz. Ha mégis, akkor nem neked szól a poszt, te csak egy egyszerű rasszista vagy.
 
Mielőtt rázendítenétek arra, hogy hány cigánnyal találkoztam, előre válaszolok: jobban meg tudom ítélni a cigányokat, mint az, aki csak a bűnözőkkel és a Mónika Show (Isten nyugosztalja azt a szart) képernyőjén szereplőkkel találkozott.
Az elképesztően tömény cigány közösségek a csoportnyomás és iskolázatlanság miatt sajnos tényleg a bűnözés irányába löki tagjait. De nekem ne mondja senki, hogy a cigányoknak a vérében van a bűnözés, mert ilyet is hallottam már. Ez ugyanis azt feltételezné, hogy ha születésekor adoptálnának egy cigánygyereket, akkor abból is egy ugyanolyan primitív, félni- vagy nevetnivaló felnőtt lenne, mint az eredeti közösségének összes negatív hatásának kitett cigányból.
 
Természetesen nem vagyok egyoldalú, hadd osszam ki a túlliberálisokat is. Az sem megoldás, amit ők javasolnak. Bár nem oldja meg a problémát a cigánytelep felgyújtása, sem a kard-ki-kard (bár szerintem sokaknak nem hiányoznának a rasszista és a cigány erők küzdelme során elhulló emberek), a politikai alapú integráció nem működhet.
Nem fogja a közgondolkodást megváltoztatni az, hogy az állam babusgatja a cigányokat és rasszizmust kiált, ha felpofozzák a tanárverő purdét. Nem fogja megváltoztatni a közgondolkodást az, ha egy csomó pénzt ölünk a felzárkóztatásba.
Mit csinálunk a mélyszegénységben élő magyarokkal? Semmit. Akkor ne csináljunk semmit a mélyszegénységben élő cigányokkal sem. Oldják meg maguk.
 
„A cigányság körében mutatkozó bűnelkövetés elsősorban következményi jelenség, nem etnikai specifikum. A bűnelkövetés megjelenik minden olyan társadalmi csoportban, amely súlyos hátrányokkal küzd, ahol leszakadt, lepusztult, elszegényedett környezetben élnek az emberek. Egy ilyen közegben a többségi társadalom nagyobbik része által tiszteletben tartott „szent” értékek, erkölcsi normák és fékek gyakorlatilag elporladnak.”
Igen, de a cigány kerül a híradóba, mert az eladható. És a túlzásba eső emberijogi okoskák egyből elkezdenek vinnyogni. Nem tudom, hogy lehet ez, de ebben a helyzetben mindenki kontraproduktívan cselekszik.
 
A jelek szerint nem csak a rasszistáknak és a szélsőjobboldalnak, hanem a liberálisoknak is ugyanazt kell üzennem: A cigány pontosan olyan ember, mint te vagy én.
 
Kezeld hát ugyanúgy. Ez vonatkozik rád is, Mr. Sokpénzzelfelzárkóztatjukszegényeket.
Ha a cigányok ugyanannyi pénzt kapnának, mint a többiek, hamar munkára kényszerülnének. Ha előtte megkéselnek egy halom fehér embert, akkor csak magukra maradnak, saját akaratukból gettósodnak. Ha már a vajda is elismeri a cigányság felelősségét, láthatjuk, hogy a probléma megoldható. És természetesen nem mondom azt, hogy mindenért a csúnya rossz többség a felelős: a kutatások szerint „…csak a szegénység és a kirekesztettség miatti sorsközösség tartja össze az elszigetelt telepeken élő romákat, s kiközösítik azokat, akik ki akarnak emelkedni közülük.” Az utolsó mondatra hívnám fel a figyelmet: ez a probléma belülről fakad, kívülről nem fogjuk tudni megoldani.
Nem kell, nem szabad a cigányokat másképp kezelni, mint a fehéreket. A pozitív diszkrimináció sem engedhető meg.
Elvégre ez az integráció, nemde?

 

368 komment · 3 trackback

Címkék: politika jobbik iskola hungarikum rasszizmus probléma másság magánfilozófia

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyeemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr82008966

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: M. Péter György nyílt levele a magyarországi rasszizmusról Los Angelesből 2010.05.17. 15:49:50

"-Ez egy könyv? -Nem, ez a plafon." (példapárbeszéd egy életcentrikus orosz nyelvkönyvben) Kedves honfitársaim! Roma barátaim! Szomorú vagyok, szomorú, mint a farkatlan füles a szivárvány tövében. Lógathatnám kamillá...

Trackback: Magánfilozófia – A Nagy Cigányposzt utóélete 2010.05.17. 13:30:53

Erről.   Egyszerre áldás és átok egy Index-főoldal. Egyrészt sokakhoz eljutnak a gondolataim, másrészt olyanokhoz is eljutnak, akik nem veszik a fáradságot, hogy gondolkodjanak. Édes, ahogy balos és jobbos kart karba öltve akad ki a posztomon. Az...

Trackback: Magyarok, megjöttek a cigányok! 2010.05.17. 12:10:22

A magyar történelembe, 1990. március 19-20 a fekete március néven vonulhat be. Nem sokkal a román forradalom után komoly etnikai alapú összecsapásra került sor. Fellázított románok törtek rá a marosvásárhelyi magyarokra. Mert a politikai így óhajtotta....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gekkócska 2010.05.17. 11:04:33

Rendben van. Elfogadom.

paráznabillegető 2010.05.17. 11:05:05

"A cigány pontosan olyan ember, mint te vagy én."
oszt loptál e már krumplit, biciklit, tikot? tarra vágtál e erdőt? unokahúgod küldted vajh strihelni? konditeremben gyúrtál már lábra, hasra?

ugye, ugye, hogy nem pontosan olyan vagy.

tetro 2010.05.17. 11:07:22

mit fogsz ezért kapni egy órán belül... :D pedig minden amit írsz korrekt.

tetro 2010.05.17. 11:08:03

lám az első. paráznabillegető semmit sem fogott fel abból, amit írtál.

2010.05.17. 11:08:25

most azt hiszed valakit is érdekel a véleményed? 5perc hírnév

Leonard Zelig 2010.05.17. 11:09:51

Ostoba poszt, először a posztoló döntse el, hogy rasszista akar-e lenni vagy sem. Egyelőre annak tűnik...

WhiteWarrior 2010.05.17. 11:10:30

Vessünk véget a pozitív diszkriminációnak! A cigány legyen akkor is cigány,hogyha elkövető és nem csak akkor amikor
"áldozat"!

paráznabillegető 2010.05.17. 11:12:12

@tetro: ja, semmit. ilyen hülye vagyok.
kiemelek akkor mást. "Emlékszünk a század eleji Amerikára és a négerek helyzetére?"
érdemes pár percre leparkolni los angeles feketék által lakott külvárosában. vagy tudok javasolni egy esti sétát bármelyik angliai nagyváros lakókörzetében...

lol. javaslom, tarts harci kutyát ölebként.
kb.

beavereater [AT] 2010.05.17. 11:14:26

Ha már az USA-t és a szegregációt emlegeted, te egybites: ott a négerek azért harcoltak, hogy tanulhassanak és dolgozhassanak. Itt mikor láttál te cigányt azért panaszkodni, hogy nem tanulhat? És hányszor olvashatunk tanárverésről?

Van egy kedves barátom, aki ámerikába nősült, a felesége egy csodaszép fekete lány. A lány apja elég idős nyugdíjas rendőr, egyike azoknak, akik annak idején rendőrök lehettek. A nagyanyja egy igazi hatalmas "big mama", ő a nagycsalád feje. Egyszer az após mesélt arról, milyen nehéz volt a rasszista tanárok (később főnökök) miatt tanulnia és dolgoznia. A haver megkérdezte a nagyit, hogy mit csinált akkor, ha a rasszista tanár a fiának rossz(abb) jegyet adott. A válasz az volt: azt mondtam neki, hogy igyekezzen és tanuljon még jobban.
Azaz nem ment neki vasvillával a tanárnak.

Paráznabillegető: ott a pont.

Mindenki más: vajon miért van az, hogy Európa minden országában a cigányokkal van a legtöbb baj? Mindenki rasszista? Na ne már...

Publius Decius Mus 2010.05.17. 11:15:29

Ez fárasztó hülyeség. "Olyan ember mint te vagy én." Miért, te és én is ugyanolyan emberek vagyunk, ezt honnan tudod? Mindenki más.

magyar bucó 2010.05.17. 11:16:10

"a cigány pontosan olyan ember, mint te vagy én."

Az lehet, hogy olyan, mint te, de én biztosan másmilyen vagyok.

Opinion 2010.05.17. 11:17:10

Kedves posztíró!

Telesírtam a zsebkendőmet, annnyira meghatott a poszt... Szegény cigányok! Tulajdonképpen megsajnáltam őket....

Szóval a nagy lófaszt!
Jó lenne, ha elfogadnád, hogy cigánybűnözés van! Még a miskolci cigányvajda is elismerte hogy létezik!!
Igen, utálom, sőt gyűlölöm a cigányokat!!

Mert koszosak, büdösek, erőszakosak, hangosak, lopnak, rabolnak, idős embereket vernek halálra, és fiatal tinédzsereket zaklatnak és erőszakolnak meg.

Ja és nem vagyok rasszista! Azt is elmondom neked, hogy miért! Mert például a kínaiakkal semmi bajom nincsen!!

Mert NEM koszosak, NEM büdösek, NEM erőszakosak, NEM hangosak, NEM lopnak, NEM rabolnak, idős embereket NEM vernek halálra, és fiatal tinédzsereket NEM zaklatnak és NEM erőszakolnak meg.

Ez a nagy különbség barátom a két népcsoport között... Valószínüleg ez valamifajta genetikai különbség lehet...

És még valami! Az egyik legjobb haverom cigány... De észre sem veszem rajta, mert ő "selejt" hála istennek!
Amúgy pedig a JOBBIKra szavaztam, úgyhogy SZEBB JÖVŐT!!!!!

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.05.17. 11:19:49

@magyar bucó: HAHAHAHA, ez jó :D

Igen, a cigány lehet olyan mint én, csak az a különbség, hogy én 28 éves vagyok és 14 éves korom óta folyamatosan dolgozom. Amúgy a postot basztam elolvasni, nem vonzott különösebben a címe miatt, Sci-Fit meg tegnap néztem, kettőt is.

A kérdésem inkább az lenne, hogy minek írsz ilyen szarokat?
1, Mert pénzt kapsz érte a TASZ-tól, ami köztudottan kis bibsik gyűjtőhelye?
2. Mert már nem bírtad ki, hogy a szaros blogod nincs zsindex címlapon és kijátszottad a cigányseggetnyalni-kártyát?

Fittipaldi 2010.05.17. 11:21:10

"De nekem ne mondja senki, hogy a cigányoknak a vérében van a bűnözés, mert ilyet is hallottam már. Ez ugyanis azt feltételezné, hogy ha születésekor adoptálnának egy cigánygyereket, akkor abból is egy ugyanolyan primitív, félni- vagy nevetnivaló felnőtt lenne, mint az eredeti közösségének összes negatív hatásának kitett cigányból."

Erről tudnék mesélni, mert van rá példa egy ismerős családban. Meglepődnél, ifjú padawan.

WinG 2010.05.17. 11:21:23

"Az idióta szélsőjobbosoknak és szemforgató liberálisoknak is ugyanazt üzenem: a cigány pontosan olyan ember, mint te vagy én."

Semi szokásaikban, sem kultúrájukban nem olyanok, mint mi. Minden népcsoport különböző, máshogy viszonyulnak a törvényekhez, tulajdonjoghoz, más a habitusuk és így tovább. Egy német meg egy olasz között is van különbség, mint ahogy egy magyar meg egy cigány között is.

A cikk meg szar, gondoltam, hogy írok rá valami frappáns kritikát, de már meguntam, úgyis napi 5 ilyen faszság kerül ki index-címlapra. Puxx.

Zetek 2010.05.17. 11:21:51

Géza, akkor ne szövegelj, hanem tegyél értük. Pl. lakj velük. Illetve egyeztess a szintén itt írogató Tóta Árpival, hogy ha a piac ítélt felettük, akkor miért kellene őket támogatni?

Ashi Valkoinen 2010.05.17. 11:22:00

Jó poszt szerintem.

Amiben pedig nagyon igaza van, hogy nem a cigány embereket, hanem a "putriscigány" életvitelt folytató embereket kéne jól tarkónbaszni.

Óriási különbség.

Coyote82 2010.05.17. 11:25:41

nincs a poszttal semmi baj, én már rég rájöttem, hogy nem a cigányokat rühellem, hanem a semmirekellő bünöző fattyúkat... csakhogy erre nincs megfelelő szó, és mivel a csoport 90%-át cigányok alkotják, kénytelenek vagyunk lecigányozni őket. Pedig van értelmes, becsületes, szorgalmas cigány, és mocskos bodzaszedő magyar is...
mondjátok meg, milyen szót használjunk cigány helyett?

Roy 2010.05.17. 11:25:49

@beavereater: Még van egy kis külömbség. amerikába a négereket rabszolgamunkára behurcolták, míg a cigányok mindenhova saját maguktól mentek. Senki nem kényszerítette erre.
Tanulni, dolgozni, tisztelet a kivételnek nem akarnak.

ostván 2010.05.17. 11:26:34

Akik nem értenek egyet a cikkíróval, azoknak feltennék 2 kérdést:
- hogy állapítanák meg, hogy ki a cigány?
- Mit szólnak majd, ha ŐKET is cigánynak minősíti valaki?
Ennyi

Mikkamakkamocska (törölt) 2010.05.17. 11:27:21

vajon honnan kaphatta a megbízást? igen arra célzok...igen burkoltan AZ! :D

Jimbo75 2010.05.17. 11:29:04

Ilyenkor mindig azt ajánlanám a posztolónak, hogy költözzön már 1 hétre mondjuk Ózdra vagy akár a "nyóckerbe", aztán, ha egy hét után nem lopták le róla a gatyáját is, akkor jöhet a poszt. Sok sikert.

PointeDuLac (törölt) 2010.05.17. 11:29:10

Engem te ne hasonlítgass a tolvaj,csaló,segélyen ingyenélő,az országot teljesen tönkretevő férgekhez!!!menj már el egyszer egy kisvárosba,és nézd meg h családipótlék-osztáskor mit művelnek!akkoris csak lopnak,zabálnak,minden szart felvásárolnak,de a rezsiszámlát az önkormányzattal fizettetik ki!tudjátok mennyi pótlékot kap egy purgyé minden hónapban?178000Ft-ot!!!!!!onnan tudom,h láttam a postai papírján!!Én mikor fogok ennyi pénzt munkával keresni?????szóval kedves posztíró,menj a p*csába a hasonlítgatásoddal meg védéseddel.

Fenehorizont 667 2010.05.17. 11:30:18

" apartheid Afrikában, szegregáció, kitiltások… ismerős a hozzácsatolt propaganda és „kutatások”? "

hol láttál te bazmeg ebben az országban apartheid-el rokonítható helyzetet, vagy egyáltalán bármilyen, cigányokat sújtó szegregációt?

DV 2010.05.17. 11:31:36

modorosblogba való poszt

gemby 2010.05.17. 11:31:57

@beavereater:

"Mindenki más: vajon miért van az, hogy Európa minden országában a cigányokkal van a legtöbb baj? Mindenki rasszista?"

ezt már én is meg akartam kérdezni párszor. értelmes válasz nem jött rá...

Mr. Acid 2010.05.17. 11:33:08

A poszttal nem értek egyet. A felzárkóztatás, integráció pont azon csúszott el, mert a cigányok nem pont ugyanolyanok, mint te meg én. Jól kiválasztott egyénekre lebontva a dolgot ez még igaz is lehet (hál' istennek, jó sok rendes cigány srácot ismerek), de kollektívan nézve a cigányságot ez egyáltalán nem igaz. A cigányság (nomád/félnomád) és a magyarság (letelepedett) értékrendszere között akkora a különbség, hogy szerintem a kettőt nem lehet "integrálni". Egy-egy egyén szintjén megy a dolog, akik utána görcsösen igyekeznek majd elszakadni a hagyományos cigány életmódtól, értékrendszertől, de a cigány közösséget soha nem fogjuk tudni integrálni, mert annyira gyökeres a szembenállás.
Ebből azt akartam kihozni, hogy a cigányságot nem fog sikerülni integrálni. Asszimilálni talán igen, de integrálni soha, vagy csak nagyon-nagyon sokára.

Lelkipillanatok 2010.05.17. 11:33:13

Véleményem szerint ez az ebben a témában valaha született egyik legobjektívebb és leghelytállóbb írás. Bármelyik napilapban el tudnám képzelni.

dfactor 2010.05.17. 11:34:06

@Fittipaldi: Mesélj lécci, télleg érdekel.

ekszpert 2010.05.17. 11:34:45

Kikérem magamnak, hogy pontosan olyan lennék, mint egy cigány! Menj a francba a fizetett posztoddal!

xlac 2010.05.17. 11:35:10

Mindig azzal jönnek ők a szegény elnyomottak és miattunk ilyenek!
Ha ez tényleg így van, akkor miért gyűlölik a cigókat szerte a világban?
Ja tudom!
Mert mindenhol mindenki, mocskos rasszista neonáci fajgyűlölő jobbikos állat!

LKwrwv7RfL 2010.05.17. 11:35:16

@Ashi Valkoinen: És szerinted a cigány emberekből hány putriscigány? Gyanítom 99%

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2010.05.17. 11:35:37

Faszság az egész poszt. Mert megint csak megy a végtelenített érvütköztetés, miközben senki nem meri kimondani: hogy a CIGÁNYOKAT KÉPTELENSÉG INTEGRÁLNI, MERT NEM AKARNAK INTEGRÁLÓDNI!

Ez a kurva nagy különbség.

odin 2010.05.17. 11:37:13

Én szeretem a cigányokat,az utolsóból még ennék is.

fourgee 2010.05.17. 11:37:51

@paráznabillegető: "vagy tudok javasolni egy esti sétát bármelyik angliai nagyváros lakókörzetében..."

A Magyarországról nézve liberálisnak tekinthető angol ismerőseim amikor elkezdtek a cigányokról beszélni, én csak döbbenten néztem... Egy "rasszista, cigányozó" magyar hozzájuk képest kutya fasza...

@WhiteWarrior: "A cigány legyen akkor is cigány,hogyha elkövető és nem csak akkor amikor
"áldozat"! "

Na igen, ezt sokan sajnos nem látják. Már eleve, a magyarok is negatívan vannak diszkriminálva, mivel ha pozitív szövegkörnyezetben mondják a zsidó vagy cigány szót, akkor az plusz pontot jelent számukra, viszont ha negatív környezetben, az már rasszizmus, antiszemitizmus.

Akkor lesz ez az egész "kérdés" megoldva, ha nem lesz senki sem pozitívan diszkriminálva. Ez az első és legfontosabb lépés a negatív diszkrimináció felé. Ha mindenki liberálisan gondolkodna, nem lennének ilyen problémáink. Csak ugye a liberális jelzőt is pont egy kirekesztő, rasszista párt aggatta magára Magyarországon, de szerencsére eltűntek.

Azasöndör 2010.05.17. 11:38:03

minekposzt, balhéposzt.

Mr. Acid 2010.05.17. 11:38:23

@LKwrwv7RfL: Inkább valahol 60-85% között.

Ashi Valkoinen 2010.05.17. 11:38:23

@LKwrwv7RfL: Igen, de mind cigány. Ezért kell különbséget tenni. Sok negatív tapasztalatom van már cigányokkal, de olyan is volt, hogy cigány srácok védtek meg minket annak idején a faszkalapot játszó magyar srácoktól... (focipálya, Esztergom, kb 12-13 éves voltam, támadóink meg 16-17-ek...)

Én is látom a szoc. elosztórendszer visszásságait, tudom, hogy a cigányok nagy többsége "putris", de akkor sem általánosítok. És igen, jobbikos vagyok én is.

fourgee 2010.05.17. 11:40:17

@fourgee: "Ez az első és legfontosabb lépés a negatív diszkrimináció felé."

Itt azt akartam írni hogy "Ez az első és legfontosabb lépés a negatív diszkrimináció felszámolása felé", egyből is írtam a javítást, csak az érdekes módon eltűnt a semmiben... :)

Hilts 2010.05.17. 11:43:15

Kedves posztíró!
Fogadj be magadhoz néhány cigányt,csak úgy próbából,aztán írogass ilyeneket...
Amúgy abban igazad van,hogy a cigányok is emberek. De arról még nem hallottál,hogy egyes emberek elállatiasodnak? Mert a cigányokra ez is vonatkoztatható.

oplenti (törölt) 2010.05.17. 11:43:21

most demagóg leszek: menj a Hős utcába - x. kerület, ha nem tudnád, drága fotelforradalmár- oszt élj velük egy hétig...
utána gyere vissza és írj valamit...
HAHAHA

bandos 2010.05.17. 11:44:12

NAGYON GYENGE írás.
Hosszú, de nem mond semmit, illetve csak közhelyeket tartalmaz.
Nem foglal állást, hogy akkor most mi is van, csak mindenki ellen uszít.
Kedves posztíró! Tehát felejtsük el, hogy a cigányok 90%-a nem találja a normális, hasznos helyét a társadalomban. Persze! Ők ugyanolyanok, mint mi. Persze! Index-főloldal lett belőle. Persze!
Én meg azt mondom: A mindenkori kormány (nehéz!) feladata, hogy demokratikusan (mert más választása úgysincsen, "megmondom emberekre" itt nincs szükség!) megoldja ezt a problémát, mert ez probléma. De hangsúlyzom megoldható. Csak PONTHOGY nem ugyanúgy kell bánni velük, mert mint azt látjuk: NEM JÖTT BE!
Idióta...

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2010.05.17. 11:44:46

Akkor ebből a pontosan ugyanolyanból költözzön melléd vagy 25-30.

Thresher 2010.05.17. 11:45:04

@PointeDuLac: Neked a 6. bekezdéstől lefelé lévő rész láthatatlan?

bandos 2010.05.17. 11:46:28

@Lelkipillanatok: Jaja, és milyen faszák azok a napilapok, mi? :)
Olvasgasd csak akkor. No megoldás, no alternatíva, de lot of uszítás a két mindenki által ismert és unott szélsőség ellen. 100 percent közhely. Tök jó olvasmány, de rohadt izgalmas!

tak. 2010.05.17. 11:47:43

@Opinion: Ha te nem, akkor szerinted ki a rasszista?

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2010.05.17. 11:48:52

@Opinion: érdekes, hogy minden buta rasszista meg tudja indokolni, hogy miért nem buta rasszista. Az indoklás során kötelező megemlíteni az adott rasszhoz tartozó barátot/barátnőt, vagy ilyen butaságot, hogy rasszista csak az lehet aki mindenkit utál aki nem fehér.

Opinion 2010.05.17. 11:53:31

@tak.: Az, aki ok nélkül bőrszín miatt gyűlöl mindenkit...

Én ezt írtam??????

Szerintem elég érv az amit leírtam...

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.05.17. 11:53:49

Nagyon jó cikk, és látszik hogy sok kommentelő vagy el sem olvasta, vagy nem értette meg, helyette automatikusan nyomja a korábbi mantrát. Szinte a számból vetted ki a szót, mikor arra a következtetésre jutsz, hogy a pozitív diszkrimináció nem csak hogy kontraproduktiv, de lenéző, rasszista is.

Akik szerint ez a cikk a cigányokat védi , és homokba dugja a cikkíró a fejét a problémák elől, kérem olvassák el még egyszer. Meg van említve, hogy a cigányok többsége milyen is valójában, a cikk valójában arra hívja fel a figyelmet, hogy a szélsőjobbosok meg a liberálisok hülyeségei a témával kapcsolatban mennyire zsákutcát jelentenek.

ged 2010.05.17. 11:54:46

A cigók 500 éve nem akarnak integrálódni a társadalomba, miért pont most tennék?

real mesterm 2010.05.17. 11:56:02

ha az itt leírtak alapján rasszista vagyok, akkor vállalom, én az vagyok. de hihetetlen, hogy mindig a cigókkal van a gond. szombat este sétálunk, srácok-csajok vegyesen. erre odajönnek, hogy mit beszélünk nekik és elkezdenek verekedni. undorító egy állatfaj ez..az meg a másik, hogy attól kell félni, hogy a húgommal mi történhet, ha ezekkel az elmebetegekkel találkozhat..

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.05.17. 11:56:51

@ged:
Talán nem is az a lényeg, hogy integrálódnak-e vagy nem, hanem azt kellene elérni, hogy mindenkire pontosan ugyanúgy vonatkozzanak a törvények, és ugyanúgy be lehessen tartatni.

real mesterm 2010.05.17. 11:57:27

de télleg van bent egy-két értelmesebb gondolat is, de az "u olyanok mint mi dumát hanyagolhatjuk.."

ged 2010.05.17. 11:58:32

@Zabalint: azért ne feledjük, ez a cikk csak az aktuálpolitika változásai miatt "meri" megemlíteni, hogy a "cigányok többsége milyen is valójában". Ha nem fordult volna erre a szél, akkor ilyen cikk sem született volna.
Megoldást nem ajánl, szokásos libsi módon.
Nem mellesleg én sem örülök egy olyan összehasonlításnak, ahol én tanulatlan tolvaj-gyilkosokkal vagyok összevetve.

t.o.d. 2010.05.17. 11:59:14

Ez a poszt akkora hülyeség, hogy nem is értem, hogy ennyi marhaság hogy fér egy fejbe? Kedves posztíró, egyedül vagy, vagy ez egy hülyeséggenerátor kollektíva???

Nem kell ahhoz rasszistának lenni, hogy vki ne szeresse azt a módot, ahogy ma Kishazánkban a romák többsége él, és amit a környezetéval tesz. Ha az ember ránéz egy házra, tudja, hogy romák lakják (tisztelet a kivételnek). Az utcán sem a bőrszíne alapján feltűnő egy roma, hanem többnyire a viselkedése alapján. Lehetetlen nem kirekesztőn viselkedni egy olyan csoporttal szemben, amely önmagát rekszti ki az életmódjával, viselkedésével, környezetére gyakorolt hatásával.

Akkor publikálj ilyenről, ha tudod a megoldást, mert addig paprikajancsi vagy, semmi egyéb.

ged 2010.05.17. 11:59:30

@Zabalint: első lépésnek jó
de ettől nem változnak meg és folyamatosan a társadalom terhére lesznek, erre mi a megoldás?

Pierr Kardán 2010.05.17. 12:00:17

Filizófiai magasságokból letekintve lehet, hogy a cigány is ember, de a krumpli, az alma, az uborka, a bicikli, stb. stb. szempontjából nézve már más a helyzet...

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.05.17. 12:01:10

Szerintem nem is olyan rossz ez a poszt. Mert azon lehet vitatkozni, hogy milyen logikai buktatókon át - vagy nem - jutott el a helyes következtetésig. Mert akárhogy' ízlelgetem is a dolgot nekem tetszik a pozitív diszkrimináció felszámolásának álma.
De ameddig a rasszizmus réme kijátszható lap a politikában, addig lesznek mindig olyanok is, akik felkarolják a munkanélküliség elől igazságosztó szervezetekhez menekülő, túlmozgásos, pályakezdő társadalomtudósokat, akik a cigányság gondját egy pesti könyvtár olvasóterméből kívánják megoldani. És persze lesznek majd azok a tököscsávók, akik oroszlános mellényben durcásan hírdetik, hogy őket kiutálták az előbbi csoportból és így próbálnak bosszút állni... A mélyszegénység, meg a cigányok, meg mindenki más le van szarva! Így aztán tényleg olyan lehet egy cigány, mint én, vagy bárki, mert mindannyian le vagyunk szarva...

indapass2009 2010.05.17. 12:01:53

A posztoló jól elferdíti a tényeket. A cigánybűnözést úgy definiálja, hogy vannak bűnöző cigányok. Holott a cigánybűnözés kifejezés arra utal, hogy a cigányok csoportján belül túlreprezentáltak a bűnözők más csoportokhoz képest.

"Sajnos azt kell mondanom, biológiailag pontosan ugyanolyan ember, mint te vagy, nem alacsonyabb rendű nálad."

Sajnos, ez pont biológiailag nem igaz. Más a DNS-ük, ezért vannak különböző emberi fajok. És mivel más a DNS-ük ezért más adottságokkal is rendelkeznek.

Sajnos a politikai korrektség azt hírdeti, hogy mindenki egyenlő, mindenki elérheti ugyan azt a célt csak tanulni kell. Nos, ez egyszerűen nem igaz különben mindenkiből lehetne Eistein. Nem megfelelő DNS-sel ugyan úgy nem leszel géniusz, mint ahogy nem fogod a 100m világcsúcsát sem megdönteni.

Úgyhogy igen is a cigány, magyar (fehér), kínai, arab, stb. ember között van különbség. Ezek után sorrendbe rakni a különböző fajokat már csak kritériumok kérdése, amik persze lehetnek elfogultak.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.17. 12:03:28

nem, nem ugyanolyan emberek.

tudod, öregem, ha egy, a cigányokat 40 éven át gyógyító orvos pályája végén, visszatekintve azt mondja, hogy "nem teljesen emberek", akkor azért az elgondolkodtató.

költözz le Ózdra, ecsém, és majd nem fogsz ilyen ökörségeket írogatni.

tudod, az tesz civilizált emberré valakit, hogy kisebb-nagyobb sikerrel, de legalább törekszik arra, hogy civilizált, emberhez, mint morális lényhez méltó életet éljen.

a cigányok nagy része egyáltalán nem törekszik erre, és ez okozza a problémáikat, nem csak ebben az országban, hanem az összes többiben is.

KIKÉREM magamnak azon tisztességes emberek nevében, akik próbálnak becsülettel, tisztességgel, tanulással és munkával boldogulni, hogy te nyikhaj a parazitákhoz hasonlítgass!

Bobby Newmark 2010.05.17. 12:04:44

Annak kéne eljutnia az agyadig, kedves posztoló, hogy a cigány nem azt jelenti, hogy sötétebb bőrű etnikum. Az a szó azt jelenti, hogy büdös, tetves, putriban élő, bűnöző életmódot folytató színesbőrű etnikum. Az első meghatározásra a szó: roma.

Tessék innentől így olvasni a dolgokat. A nyelv változik, ma EZT jelenti az a szó, hogy cigány. Ennyi jelentéstöbbletet hordoz magában a roma szóhoz képest.

Illene már ezt felfogni...

Lopótök 2010.05.17. 12:04:53

Nagyon nem tetszik, hogy az embereket az állatokhoz hasonlítják. Az ember egy mindenféle értékrendet nélkülöző szörnyeteggé lett a pénznek köszönhetően.

appa68 2010.05.17. 12:07:10

Jobbik?
Kik Orsósviktoroztak itten, tesvír?
A Zemeszpések, nem?
Dikmán, akkó kikis a rásszisták, a rák egye ki a béled!

Egyébként meg...

Találós kérdés:
hangos, büdös, nem dolgozik, a fA@szából él, megélhetési bűnözik.
Ki az?

Ráadás...

Valamit tényleg kezdeni kell velük,mert ők tudják a megoldást...

lyesmith 2010.05.17. 12:08:02

Azért amikor nagyapám egy hold földjén éveken keresztül felszedték a krumplit zölden, az nem esett jól. Nem is azért mert loptak, hanem azért mert tönkretették más ember munkáját. Megenni ugye nem tudták.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.17. 12:09:35

fel kellene fogni végre, hogy NEM ugyanolyanok, mint mi.

épp ezért lehetetlen bármit is kezdeni velük és a problémáikkal, hiszen ezek MIND abból erednek, hogy MÁSOK, mint mi.

82zyklon 2010.05.17. 12:11:19

De miért arabul vannak kiirva a cikkek?Kezdodik.Megvették az országot,és a sajtóval kezdik.

Pista Bácsi 2010.05.17. 12:11:52

Azért nem semmi, hogy egy hónap alatt eljutottunk odáig, hogy egy hozzászólásban le lehet írni azt a szót, hogy cigány, anélkül, hogy a végleges kitiltás árnyéka a hosszászóló felett lebegjen.

Lassan eljutunk oda is, hogy a helyén kezeljük ezt a népcsoportot. Mert valljuk be, a pici kutyát nem érdekli, hogy integrálódnak-e, vagy sem. Csak az érdekli a normális embereket, hogy ne lopjanak el mindent, ami mozdítható!

Éljenek segélyből, ha az jó nekik, mi nem is tudnánk mit csinálni azzal a tengernyi pénzzel, ami a nyakunkba szakadna, ha nem kellene a segélyt, meg a csp-t fizetni a rengeteg ingyenélőnek.

Szóval éljenek a mi pénzünkből segélyből, DE NE LOPJANAK MEG BENNÜNKET!!!

paráznabillegető 2010.05.17. 12:13:26

@fourgee: jah, kíváncsi lennék, hogyan fejti ki egy liberális a nézeteit manchaster külvárosában egy 16 éves hoodie bandának.
a végeredményt ellenben borítékolom.

kendyone 2010.05.17. 12:14:10

Gratulálok a posztírónak! Gondolom még egyszer se vertek szét a cigányok vagy szorítottak kést hozzád... menj le az avasra Miskolcon és ott emberkedj majd meglátjuk hogy akkor hogyan fogsz állni ehhez a kérdéshez...

gauche caviar 2010.05.17. 12:15:13

vajon a magyar rasszistákat miért zavarja ha kimondják róluk, hogy rasszisták?
bőrszín/vallás/kultúra/stb alapján rangsorolni embereket az biza rasszizmus. Ez egy abszolút értékű dolog. Pl szőkenős vicceket tolni is rasszista dolog, vagy azt mondani, hogy XY nemzet tagjai mondjuk jól táncolnak.

Szál a fröcsögő-gyülölő arcok fogadják el, hogy rasszisták. Ezzel máris előrébb lépnek az önértékelési ranglistán.
Az, hogy rasszistának lenni jó vagy rossz dolog-e, az más kérdés.

De tudom, hogy ez túl bonyolult a hazai "ők a hibásak" gondolatkörben.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.17. 12:15:44

A cigányok úgynevezett kultúrájának az égvilágon semmi köze mindahhoz, amire mi, európai emberek felépítettük a társadalmainkat.

Alapvető keresztény elveket csúfolnak meg a cigányok (a tízparancsolatból legalább tizenkettőt nap mint nap..)

Mire tanít pl. Pál apostol? Arra tanít, hogy az emberek között igenis óriási minőségi különbség van, de az ember értékét nem az adja, hogy milyen volt, hanem, hogy milyenné lesz élete során. Mert felismerte, hogy az ember eltávolodott a harmónia állapotából és olyan környezetet teremtett maga köré, amelyben nem létezik abszolút igazság, amelyet mégis, keresni kell és talán nem lehetetlen önmagunkban megtalálni. Ez azonban lehetetlen félelemben élve, gyáván megalkudva. Ahogy Medve írja Bébének az Iskola a határon végén: „A világhoz nem alkalmazkodni kell, hanem csinálni, nem újrarendezgetni azt, ami már megvan benne, hanem hozzáadni mindig.” A kötelességről tanít és a mindezzel járó felelősség vállalásával. A valódi, belső értékek kereséséről, a szerény, tisztességes, morális életről.

A cigányok életvitele szerinted ezt tükrözi?

És még van pofád azt leírni, hogy ezek az évezredekkel lemaradt, törzsi szinten vegetáló primitív, erőszakos fél-emberek olyanok, mint én?

Kikérem magamnak!

Peetee 2010.05.17. 12:16:55

Na hagyjuk a hülyeséget.

A kedves cikkírónak felajánlom hogy fogadjon be egyetlen éjszakára engem, majd a következő éjjelre egy romát.
Amíg Velem problémája nem lenne, mert tudom használni a zuhanyzót, WC-t, illedelmes vagyok és esetleg egy üveg jó bor mellett beszélgetnénk egy estét, addig másnap éjjel után össze lenne b@szva a fürdőszoba, eltűnne papa-mama ékszere, és reggelre 6an többen lesznek a lakásban, mint előző éjjel, és NEM a díszes vendégsereg fog távozni reggel.

Ez az alavető külömbség.
A tolerancia, proaktivív szemlélet, becsület A ROMA EMBERTŐL TÁVOL ÁLLÓ fogalmak.
Én miért legyek toleráns a romákkal, ha otthon már a hatos telepre sem mehetek be autóval, mert vegzálnak?
Mert kerülnöm kell az utcán a szemkontaktust, mert a MITNÉZEL KÖCSÖG? -kérdés után már jön az első maflás-rúgás!!!!!!

Ez az, amit ez a népcsoport nem tud és nem is akar levetkőzni magáról.
Hordákban mozognak, ha látják az erőfölényüket támadnak. A sakál, a farkas és egyéb ragadozó állatok viselkednek így...nem emberek!!!

És ez nem általánosítás. Mindenhol ez van. Hipermarketek parkolójában, a belvárosban, vidéki megyeszékhelyeket, városokban, lakótelepeken, a kis falvakban Zalától -Szabolcsig!!! Mindenhol ottvannak, mindenhol fenyegetnek...aki nem látja az nem ezen a Földön él!

albino combino 2010.05.17. 12:17:51

Jó poszt. Jó szar.
Kedves posztoló - akkor ne hívjuk őket cigánynak. Legyen a nevük mondjuk kárpáti majom.
Kárpáti majomnak én azt nevezem aki mosdatlan, erőszakos, hangoskodó, lopós.
Aki képes megkéselni valakit szaros 200 forintért, vagy ha egyszerűen szerinte csúnyán néz rá.
Aki azt a kurva headsetet nem ismeri a telefonján és csak kihangosítóval képes hallgatni a "zenéjét".
Aki nem képes kivárni a sorát postán, orvosnál, hivatalokban.
Aki megtámadja azt az orvost, mentőst aki csak segíteni akar neki (még a kutya sem harap abba a kézbe ami enni ad neki)
Aki poénból csoportosan beleköt, megver, megerőszakol, kirabol gyengébb, egyedül lévő embereket. (akik pár éven belül vagy már most is valszeg a segélyét fizeti)
Aki ellopja az egyedül élő idős ember elől a nehéz munkával megtermelt élelmiszert a kis földjéről.
Aki télen derékmagasságban kivágja a fákat mert nyáron lusta volt összegyűjteni.
Aki egész életében egy percet nem dolgozott tisztességes munkát és az szerinte csak a parasztoknak való.
Aki szerint vicces megverni a tanárt aki egy kis tudást verne a fejébe.
Aki ha valami kis vélt vagy valós sérelem éri nem azt mondja, hogy beszéljük meg hanem hívja az egész hordát és kegyetlen vérbosszút áll.
Na a legtöbb ember ma Magyarországon ezeket a kárpáti majmokat utálja. Arról már nem mi tehetünk, hogy ezek és a cigányok csoportja nagy részben megegyezik.

gauche caviar 2010.05.17. 12:18:40

@Bukowszky: gondolom nyugaton meg te sértődsz meg ha egy seveneleven-ben rádáll a biztonságiőr, mivel te egy büdös kis k-európai vagy...

@kendyone: igen? milyen kérdéshez? mert hogy felteszed a kérdésedet, de láthatóan egy hangyafingot nem fogtál fel a postból (eololvastad egyáltalán vagy csak bekérdeztél?)

@paráznabillegető: jójó, már leírtad sokszor, tudjuk, hogy nettó hülye vagy. cigányok, meg hoodie banda. zsidók nincsenek valahol?

Nebameg 2010.05.17. 12:20:55

A poszt jó. A sok hülye, talán még az eredendő bűnben is hisz.

NIL7 2010.05.17. 12:21:12

Nem túl átütő erejű ez a poszt - tényleg magánvélemény. De akárhogy is értelmezem, nem akarok cigányok közt élni - akár putris, akár nem, akár tanult, akár nem ... számomra más kultúra, más genetika. Üldözni sem szeretném e miatt őket, de támogatni sem - inkább csendesen tovább állok, arrébb települök, boldoguljanak maguk. Tudomásul veszem, hogy a nem-elfogadás az én elmémben van. Viszontlátásra!

Öreg Sam 2010.05.17. 12:21:36

Meggyőződésem,hogy szükség lenne pozitiv diszkriminációra!
Valamiért a politikusaink hajlamosak szemforgatva megkerülni a kérdést,ombucmanok tiltakoznak,szegregációt kiáltva,stb.
A mai cigányság egyfajta hagyomány/életforma,nem mosnám össze a milliárdos cigányt,a jónevű zenészt a tyúktolvajjal.
Alapokról kellene épitkezni,igenis legyenek cigány iskolák,igenis nevelődhessen ki egy generáció,amely például szolgálhat,csakhát szemérmesek vagyunk,és inkább nem teszünk semmit,csak új börtönöket épitünk.
Aki bűnöző,nem kétséges,ott a helye,de volt nekem egy tanárom,aki azt mondta:ha egy gyerek egy atyai pofontól nekiesik a polcnak,nem mindegy mi zuhan a fejére.Könyvek,vagy mosatlan edény?

baliquez 2010.05.17. 12:21:50

Tévedsz. Nem kicsit, nagyon.

A * identitástudata a faji kirekesztésen alapul (vö. zsidó), ez kiválóan tetten érhető a "roma vs. gádzsó" mint megkülönböztető jelzők jelentésében, értelmezésében és kulturálisan igen mélyre rögzült használatában, különös tekintettel az ehhez kapcsolódó megkülönböztetett viselkedésmintákban és bűnelkövetési szokásokban.

A gyakorlat világszerte azt mutatja hogy a legtöbb esetben * szubhumán karakterisztikájú, kirívóan nagy arányban parazitoid életmódú emberszerű lény.

Nememberségük biztos talaján állva utasítják el a társadalmi normákat, tudva hogy Mo.-on megélhetési fajvédők a * bűncselekményeket kulturális gyökerűnek és emiatt relativizálhatónak projektálják a társadalom számára.

Itt jegyezném meg hogy véleményem szerint nincs olyan hogy többségi társadalom. Ugyanis nincs kisebbségi társadalom sem. Vagy elfogadja a kisebbségi halmaz a társadalom normáit vagy antiszociális közegként él, ebben az esetben viszont aszerint is kezelendő.

Nem minden roma cigány, de a legtöbb cigány roma.

lyesmith 2010.05.17. 12:22:12

Azzal együtt, hogy rengeteg rendes cigány van akikkel a világon semmi baj, létezik cigánybűnözés, vagyis olyan bűnözés amely szorosan kapcsolódik a cigányság életmódjához, kulturális és szociális helyzetéhez.

Nem mellesleg ez nem magyar probléma. A BBC több terjedelmes dokumentumfilmet és riportot készített erről.

goo.gl/bDA9

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.17. 12:22:23

@gauche caviar: tekintve, hogy huzamosabb ideig éltem külföldön, tapasztaltam, tudom, hogy mit jelent kelet-európainak lenni nyugaton.

és én mindebből arra jutottam, hogy egyetlen egy dolgot tehetek: csakazért is civilizált, tanult, morális emberként élek és viselkedem, mindenkivel szemben. na ez az, amire a cigányok 99,99%-a genetikailag képtelen.

Bobby Newmark 2010.05.17. 12:22:33

@Pista Bácsi: Ha a mi pénzünkön segélyből élnek, akkor konkrétan meglopnak minket.

Nem. Ennek véget kell vetni, bármi áron. Majd a katonaság leveri az éhséglázadást, legalább látjuk valami hasznukat.
El KELL venni a segélyt, bármi áron.

paráznabillegető 2010.05.17. 12:22:47

@gauche caviar: nem, nincsenek... te láttál valahol, esetleg?

figyelj csak.. nálad a cica és az oroszlán is ugyanaz, ugye? aranyos mindkettő, meg dorombol, ha jóllakott.

egyébként a világ szemében mi is cigányok vagyunk, mert az egész kibaszott világ rasszista. ha a színesek közt fehér vagy, azért. de ha a fehérek közt vagy fehér, akkor meg azért. dejszen még a niggák is ölik egymást faji alapon. akkor meg?

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.17. 12:23:24

@gauche caviar: és nem, nem áll rám a biztonsági őr a sevenelvenben, mert ember módjára nézek ki és úgy is viselkedem.

ha neked ellenkező tapasztalataid vannak, akkor ezek szerint te nem. :)

pedig érdemes :)

akkor most mi van? 2010.05.17. 12:23:45

Kedves posztoló!

Majd ha előbújtál a kici rózaszin barlangockádból ahol élsz és a világrol nem csak valami szűrőn keresztül kapsz információkat, akkor magadtól ir jájössz, mennyi marhaságot hordtál össze. csaka tények kedvéért.

1. Van cigánybűnözés, a cuclizmusban a rendőrség külön csoportja foglalkozott velük, a rendszerválétás óta nem illik igy nevezni, de attól hogy nem nevezünk meg valamit még van. Igen, ahogy van fehérgalléros bűnözés is meg van sok egyéb meghatározható specifikus bünelkövetési kategória. Te is tudod, én is tudom, mindenki tudja, ha a hirekben azt hallod, hogy "két család hangos szóváltásba keveredett..." "megkéselte a buszmegálloban..." "idős embert otthonában 10 tojásért..." akkor az elkövetök 99.9999%-ban cigányok lesznek.

2. Ha a segged kihuzod e fejedből akkor rájössz, hogy nem lehet egyenlőségjelet tenni a Jobbikosok és a rasszisták közé. A magyar lakoság döntö többsége utálja a cigányokat. Még a cigányok normális része is. Legjobban a normális életvitelü cigányok utálják a cigányokat, de te ezt nem tudhatod mert nem láttál még cigányt csak képen.
"A Nézőpont Intézet által megkérdezettek 91 százaléka tartja létező jelenségnek az úgynevezett "cigánybűnözést", míg az ellentábor alig ötszázalékos a Heti Válasz csütörtöki számában megjelenő közvélemény-kutatási eredmények szerint."

Emellett a kedves mszp szavazótábornak is szép része rasszista:
www.vg.hu/roma-szavazokat-szerezne-de-a-rasszista-mszp-seket-is-megtartana-a-szocialista-part-287426

"Szükséges tudomásul venni, hogy a magyar közvélemény többsége előítéletes a romákkal szemben. Tehát meg kell találni azt az egyensúlyt, amivel meg lehet szólítani a roma választókat, de el lehet kerülni a raszszista MSZP-választók körében is a szavazatvesztést."

Szoval kedves posztoló droid, elmész te a picsába, jo?

nyílméregbéka 2010.05.17. 12:24:26

Teljesen igaza van a posztolónak. A cigányok pont olyanok, mint mindenki más. Ugyanúgy vonatkoznak rájuk a törvények. Jogaik ÉS kötelességeik (!) le vannak írva a jogszabályokban. Ugyanúgy tilos nekik a tanárt, orvost bántani, mint nekünk. Kötelesek iskolába járatni a gyereket, adót fizetni, tiszteletben tartani a magántulajdont. Ők sem lehetnek rasszisták, pl nem mondhatják, hogy te geci magyar.

gauche caviar 2010.05.17. 12:24:42

Kevés szánalmasabb van, mint amikor a jobb módú ember élcelődik a rosszabb sorsú emberek szokásain.

A sok okos kommentelő is biztos akkroa kajakmájer lenne ha romának születik egy putriba, mindenféle életkilátás nélkül.
Nyilván akkor is itt osztanák az észt, hiszen bizonyára megtanultak volna írni-olvasni, és lenne idejük seggetmeresztve kommentelni.

Ez van. egy totál rosszindulatú és szociálisan lófasznyit sem érzékeny kis önző társaság vagyunk mi itt magyarok. (és ehhez nem is kell romákra gondolni, elegendő kimenni egy zebrához gyalogosként, vagy egy rendelőbe, vagy bármilyen adóelkerülést, áfa-csalást megnézni) hogyan próbáljuk meg átbaszni egymást ott ahol csak lehet. Hisz mind ezt csináljuk, csak keresünk magunknak mindenféle mentségeket, meg bűnbakot akire lehet mutogatni.
Az erőszakos cigók legalább őszinték a céljaikat illetően.

albino combino 2010.05.17. 12:24:57

@albino combino: uhh én a nagyokos. tényleg arab. pár napja héber volt. bocsesz

bullseye 2010.05.17. 12:25:17

Coyote82
Az a szép a magyar nyelvben, hogy mindenre akad szó. Ott a semmirekellő, ingyenélő, bűnöző. De alkothatsz újabbakat is pl. segélyhajhász. Ebben még mikroszkópal sem látható semmi rasszista. Az is rendben (szerintem), ha névszerint felsorolod, akikkel bajod van.

A baj ott kezdődik, ha nem az alapján csoportosítod őket, ami zavar, hanem valami mellékesebb, kényelmesebb alapján. Pl. a nálam alacsonyabb emberek bűnözők, és a kenyeret kedvelőknek is elég nagy százaléka ül sitten...

gauche caviar 2010.05.17. 12:25:40

@Bukowszky: persze persze.
tudod mi az a seveneleven?

Harald hardrode 2010.05.17. 12:26:03

"Mit csinálunk a mélyszegénységben élő magyarokkal? Semmit. Akkor ne csináljunk semmit a mélyszegénységben élő cigányokkal sem. Oldják meg maguk." - szívemből szóltál.

"Sajnos azt kell mondanom, biológiailag pontosan ugyanolyan ember, mint te vagy, nem alacsonyabb rendű nálad" - biológiailag igen. Szellemileg, szociológiailag nem (ezeken lehetne változtatni, de a drága baloldal pont ezen nem szeretne, ugyanis a pénz alapú segély köszönő viszonyban nincs azzal, hogy értékre,munkára nevelés). Ameddig az én adómból fizetik a segélyt, addig hadd döntsem el, hogy mire szeretném adni és hogyan. Cigánybünözés pedig igen is van. Ne legyen, de elbagatellizálni a kérdést, ahogy te teszed, az veszélyes.

Csaknorisz 2010.05.17. 12:26:38

Mielőtt azt állítod, hogy magyar és a cigány ugyanolyan ember, kérdez meg egy cigót, hogy mit mit gondol rólad magyarról.
Ők ugyanúgy utálnak minket. Ezért sem fogom őket megpróbálni elfogadni.

gauche caviar 2010.05.17. 12:26:52

@Bukowszky: hehe, leglább táblázni voltál kint fél évet valahol brixton-alsón?
sötét vagy mint egy gumicsizma talpa.

Alikam 2010.05.17. 12:27:10

Tudjuk, hogy ugyanolyan:) Azért vannak a börtönökben szinte csak cigányok:)))))

Pista Bácsi 2010.05.17. 12:27:18

@nyílméregbéka: Te se láttál cigányt közelről, náluk a "magyar ember" szinonímája a "paraszt" szó.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.05.17. 12:27:56

A vicc az egészben, hogy a cigánybűnözés kb a lakosság 90%-a szerint létezik. (Igen ebben a 90%-ban matematikailag is benne kell, hogy legyen egy jelentős számú cigány ember is.)

Úgyhogy nem kell itt jobbikosozni, a fideszesek, az mszpsek(, hajajj!), de még az lmpsek és a nemszavazók is ugyanolyan gonosznáczik!

Lehetséges, hogy mégis létezik a jelenség?

gauche caviar 2010.05.17. 12:27:58

@Csaknorisz: mert halistennek minden magyar pont ugyanugy gondolkodik.
tehat, akkro tutti minden cigany ember is.
ostobasag-adot es talpraall a magyar gazdasag

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2010.05.17. 12:29:02

A cigany ugyanolyan ember, mint te. ugyanolyan dolgai vannak...

ciganybunoyes.blog.hu

Ugye? Te is igy viselkedsz...

vernyul 2010.05.17. 12:29:12

@indapass2009:

Sajnos, ez pont biológiailag nem igaz. Más a DNS-ük, ezért vannak különböző emberi fajok. És mivel más a DNS-ük ezért más adottságokkal is rendelkeznek.

LOL, mekkora faszságot írtál most. Kb. a fekete hajú meg a magas ember nem tud megtanulni hegedülni.

gauche caviar 2010.05.17. 12:29:26

@Pista Bácsi: es az tudod miert alakult igy te okos kisfiu? mert amig a cigok alapvetoen vandorlo-kereskedo eletmodot folytattak, addig a tobbseg foldmuvelt.
azt hiszem ertheto honnan maradt ez.
a paraszt szohoz a negativ intonaciokat a rakosi rendszer ragasztotta.

de az olyan sotetek, mint te, a mai napig nyaljak be az egeszet.

Harald hardrode 2010.05.17. 12:30:57

@ostván: azt mondom, hogy nem vagyok cigány és röhögök egy jót az illetőn, de véletlenül se fogom elkezdeni mondani, hogy "ne cigányozz szőke geci".

gauche caviar 2010.05.17. 12:31:16

@vernyul: a homo spaiens dns-e 99.998%-ban tokeletesen ugyanolyan.
ha nem igy lenne, akkor lennenek 3 kezu emberek, meg 6 meter magasak.
az ilyen "a ciganyoknak mas a genetikaja" szovegeket is csak a tanulatlan ostoba csocselek nyalja be..
de ok legalabb elvezik is.

vernyul 2010.05.17. 12:31:59

@gauche caviar: Na végre, egy értelmes gondolat is akad.

tavirdasz 2010.05.17. 12:32:00

a cigány ugyan olyan mint te...........
szar ember!!!!!!!!!

akkor most mi van? 2010.05.17. 12:32:01

@gauche caviar:
"A sok okos kommentelő is biztos akkroa kajakmájer lenne ha romának születik egy putriba, mindenféle életkilátás nélkül. "

talán ha putriba születt akkor el kéne kezdeni valamit, hogy kijusson onnan. kezdödne ez ott, hogy el kéne végezni a 8 általánost. Illetve először bejárni az iskolába. aztán valami szakmát szerezni (egy szakmunkásképzőt azért kolompár tónió is el tud végezni ha akarja)

És ha mindez megvan, akkor lehet elkezdeni sápitozni ha nincsmunkarasszistáknemadnak. Illetve el lehet menni nyócátalános nélkül is dolgozni csak akarni kell elő körben.

"Az erőszakos cigók legalább őszinték a céljaikat illetően."

Őszinte szívemből kivánom neked, hogy ilyen őszinte cigányemberek mellett élj. Jo fej vagyok, ugye?

Pista Bácsi 2010.05.17. 12:32:20

@gauche caviar: Sajnálom, hogy a történelem nem a vándorló-kereskedő életmódot igazolta vissza, mint a javak társadalmi méretű előállításában hasznos életmódot. De mindegy, a cigányoknak akkor is igazodnia kell a történelem folyásához. Ha nem tudnak, akkor kereskedjenek ahogy tudnak, de a vándorlás irányát India felé állítsák be!!!

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.17. 12:32:24

:))) köszi

16 évesen már volt egy amerikai érettségim, de biztos nem tudom, mi az a 7/11 :))) very funny, indeed :)

FlybyWire 2010.05.17. 12:32:25

@Canis Lupus Libertas: első értelmes komment. Riszpekt.

rulla 2010.05.17. 12:32:40

Valaki feljebb említette, hogy lehetetlennek tűnő feladat a magyarországi cigányság integrálása a magyar társadalomba, mert életformájuk gyökeresen eltér a miénktől (is)... nomád-félnomád vs. letelepedett életforma.

Ezzel egyet kell értenem.
Belegondoltatok-e már: a cigányoknak van saját nyelvük, saját kultúrájuk, népviseletük stb., még sincsen saját országuk, államuk... a fentebb is említett (fél-)nomád, vándorló, élősdi életformát követik, amióta csak léteznek! Hány ezer éve napjainkig?
Innentől kezdve lehet elgondolkodni, hogy lehetséges/érdemes-e ilyen irányban foglalkozni velük... mármint, hogy van-e a Földön akár egyetlen olyan cigány társadalom, amely elfogadja-e annak az államnak a törvényeit és normáit, amelynek területén él.
Szerintem nincs ilyen. Úgy gondolom, hogy azért nincs ilyen, mert a cigányok ilyenek: a mai napig nem telepedtek le sehol a földön... ha nagyon forró a helyzet nekik egy területen, egyszerűen tovább állnak. És közben szinte mindenre szarnak, ami törvény - mert az nem az övék.

vernyul 2010.05.17. 12:33:07

@gauche caviar: Mindig megmosolyogtat az emberi hülyeség, látom téged is.

moophlander 2010.05.17. 12:33:55

Többen leírták már itt, csak ismételni tudom. A cigányok túlnyomó többsége, ha lehetősége van rá, akkor sem akar dolgozni! Azon egyszerű oknál fogva, hogy a szociális segélyrendszert kihasználva egyszerűbb élősködni. Mivel szégyenérzetük egyenlő a nullával, ezt jól meg is lovagolják! Nővérem pedagógus és a következőt mesélte: A cigány család 2 gyerekét (a sok közül 2 jár oda suliba) fullos "merdzsóval" hozzák reggelente. Ingyen kaját kap, ingyen tankönyvet, ingyen napközit, holott 9 szobás "palotában" tengetik magukat! Az apuka kiverte a balhét az iskolában, mikor jelezték, hogy a kaja 50%-át előrelátjatólag fizetni kell majd! Személyre irányuló fenyegetést tett, ha neki fizetni kell bármiért is! Segítsék ezek a fajtabelijüket! Hol van ilyenkor az APEH? Tudjuk jól! Tisztességesen dolgozó vállalkozók papírjait túrják, hátha megakad a szemük valami hibán!

gauche caviar 2010.05.17. 12:34:52

@Harald hardrode: te dontod el mire koltsek az adodat. 4 evente megbizol ezzel valakiket, aztan akiket tobben biztak meg, azok intezik ezt.
ha ez nem megy bele az agyadba, akkro irany eszak-korea, kina, vagy iran. ott nem lesznek ilyen "demokratikus deficitjeid".

mert akkor ugye minek koltsunk mas szuleinek nyugdijara, minek koltsunk haldoklo betegekre, minek koltsunk kozvilagitasra ott ahol nem en lakok.

mondom en, hogy a magyar tarsadalom irgalmatlanul neurotikusan kegyetlen.... amit nem tudom miert szegyel. ha nem megy a szocialis erzekenyseg, akkro nem megy. nem kell eroltetni.
csak akkor ne rinyaljunk, hogy bezzeg nyugaton milyen jo, meg skandinav joleti tarsadalom...

vernyul 2010.05.17. 12:34:54

@akkor most mi van?: Hallod, mikor lesz neked Ferrari Enzod? Mert kb. annyira vagy tőle, mint egy putricigány az egyetemtől. Lehetetlennek nem lehetetlen.

gauche caviar 2010.05.17. 12:35:25

@vernyul: es az ostobasag-ado bevezetesen gondolkodom. isszonyat jokat lehetne kaszalni vele ebben az orszagban.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.17. 12:35:32

azért az marha vicces, hogy én, akinek az első számú prioritás az életében az, hogy tanuljak és tisztességesen dolgozzam, vagyok a sötét paraszt a mocskos liberálbolsevik agymosott fajvédők szemében a szegény szegény áldozat cigányokkal szemben :)

izlésrendőrség 2010.05.17. 12:36:48

@gauche caviar:
az apäd faszät te majom, a feletted levö dolgokra välaszolj hogy basszalak szäjba, akkor ugrälj te tetü, majd ha azokra välaszoltäl

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.17. 12:38:04

Mi itt Magyarországon mindannyian hátrányos helyzetből indulunk a civilizált világban az életben maradásért.

Ahhoz egyetlen fillér sem kell, hogy felismerje valaki, hogy ahhoz, hogy ne dögöljön éhen, az élete első 20-30 évét végig kell tanulnia aztán meg végig kell dolgoznia a következő 30-at. Erre a cigányok nemhogy nem képesek, hanem nem hajlandóak.

továbbra is kikérem magamnak, hogy bárki a cigányokkal hasonlítgasson össze.

endre69 2010.05.17. 12:38:37

végre valaki kimondta a tutit, köszönjük. A sok hülye idióta jobbikosnak meg üzenem: mindenkinek van cigány vér az ereiben ti faszkalapok. Neked is, nekem is, mindenkinek.

akkor most mi van? 2010.05.17. 12:39:03

@vernyul:

Szóval ha valaki nem szerez diplomát, akkor putriscigányként kell leélnie az életét? Egy szalag melletti betanitott munkás, ne adju isten szakképzett vizvezetékszerelő már nem is elfogadható életpálya a putriscigányság helyett?

vernyul 2010.05.17. 12:39:16

@moophlander: Ki akar dolgozni, ha mindent a segge alá tolnak? Legfeljebb ha nagyon unatkozol, lenyírod a gyepet.

Orson 2010.05.17. 12:39:26

Nos ha a probléma valóban csak belülről oldható meg akkor a megoldás egy szép zárt területre telepítése a beilleszkedni képtelen embereket, majd éljetek, ahogy akartok felkiáltással otthagyni őket fejlődni meg tanulni vagy választható opcióként kipusztulni.
Természetesen az önfenntartás lehetősége adott kell legyen,szigorúan önfenntartó!
Ez első nekifutásra egy gyermeteg ötlet, de mindenféleképpen célravezető.

gauche caviar 2010.05.17. 12:39:57

@akkor most mi van?: te most tenyleg azt mondod, hogy egy 6-8 eves ciganygyerek a felelos a sorsaert, mert hogy bejar-e az iskolaba???
mondom, nagyon konnyen osztod itt az eszt, hogy mit kene, osztan kozben baszottul nem vagy kepben a realitasokkal, hogy milyen lehetosege van egy putriba szuleto gyereknek, meg egy olyan kis kozeposztaly aljat nyaldosonak, mint te.
igen, jarjon be iskolaba? pl amikor nincs a lakohelye kornyeken 300 meteres korzetben tiszta vizu ivovizes kut, mert az onkormanyzat lekapcsoltatta, mert nem akarja fizetni meg azt se? (Sajobabony pl, ahol elturtak a putrikat, majd a mocsarra epitettek szocpol hazakat, ahol olyan magas a talajviz, hogy nem lehet pottyantos retyot furni, mivel egy meteren mar alla viz).

na okosfiu, ilyen korlmenyek kozott te mit lepnel?

de alapvetoen az van az osszes ilyen ciganyozos vitaban, hogy az "ellenzok" lelki szemei elott egy kover-fuxos uzsorast lat, szamurajkardal, meg siofoki tomegben, a "vedok" pedig a putrikban elo, totalisan kilatastalan helyzetu koszos arcu gyerekekerol beszelnek.

szoval, okoskodjal csak..

gauche caviar 2010.05.17. 12:40:50

@izlésrendőrség: ennyit tudtal? hat tessek:

kurva anyad!

na, ebbol ertesz kiskocsog?

Bobby Newmark 2010.05.17. 12:40:50

@gauche caviar: Tudod onnantól kezdve, hogy pénzügyileg kétszer érzékenyebb vagyok szociálisan, mint a "fejlett nyugat", így morálisan épp tizedannyira. Elmész a demagógiáddal a francba, Magyarországon iszonyatosan elbaszott durva az állami újraelosztás a nyugati normákhoz képest!

Majd ha én nem döglök éhen, akkor majd érdekelni fog, hogy a tőlem elvett pénzből más nem döglik. Addig meg kibaszottul HIÁNYZIK az, amit elvesznek, hogy élősködő férgeket etessenek és szaporítsanak belőle.

Horemheb 2010.05.17. 12:40:52

"A pozitív diszkrimináció sem engedhető meg."

Itt érdemes megragadni az alkalmat, hogy rávilágítsunk arra, hogy "pozitív diszkrimináció" nincs, és nem is létezhet.

A "pozitív" oldala ugyanis egy másik csoportnak negatív. Ha valamely kiváltság, támogatás stb. csak cigányoknak jár, akkor az automatikusan negatív diszkrimináció a fehérekkel szemben. Egyébként bizonyos elhíresült szórakozóhelyek is mondhatnák, hogy nem negatív, hanem pozitív diszkrimináció van náluk, ők éppen a fehéreknek akarnak kedvezni.

A pozitív diszkrimináció a legostobább, leghazugabb fogalmak egyike a politikában.

vernyul 2010.05.17. 12:41:00

@akkor most mi van?: Te adsz majd nekik munkát, ugye?

nyílméregbéka 2010.05.17. 12:41:02

@gauche caviar: aki putriba születik, életkilátás nélkül, annak remek lehetőségeket nyújt az ún. "iskola" nevű intézmény. Melybe be lehet járni, ott alapműveltséget, kulturáltságot szerezni, szocializálódni, majd szakmát szerezni, netán érettségit is. Továbbmegyek, ezeken a helyeken ingyen vágják a h-h-h gyermekekhez a tízórait, tankönyveket, ebédet.
Egyetlen kritériuma ennek, hogy a szülő iskolába járassa a gyermekeit, a saját érdekükben.
Megteszik-e ezt a putriban élő szülők? (súgok: Sajókaza?)

gauche caviar 2010.05.17. 12:41:40

@moophlander: te, ha ekkora geci jo biznisz, akkro miert nem koltozol ki egy putriba, csinalsz 6 gyereket, aztan elsz segelybol?

hiszen az allitolag gecire jo dolog, nem?

hiszen az annyira de annyira fasza dolog, hogy tokre megeri.

na, miert nem csinalod ha ez ilyen klassz?

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.17. 12:41:47

putiból indulni.. hm,...

tudod, te agymosott seggfej fajvédő, a szüleimnek SEMMIJÜK nem volt, amikor elindultak az életben a második világháború után. még egy putrijuk sem.

aztán valahogy mégis elvégezték mindketten az orvosi egyetemet!

hány cigány orvos van, mondd csak!?

pedig ők hatszor annyi segítséget kaptak és kapnak ettől a társadalomtól, mint bárki más!

és ezek a parazita férgek egyenlőek velünk? elmeteg, aki ilyet kijelent. vagy végtelenül tájékozatlan és ostoba.

moophlander 2010.05.17. 12:41:51

@endre69: Te sem láttál még cigányt élőben, nem szagoltál és nem baszták még szét a fejed, nem lopták szét a házad, a kerted! Vagy te is az vagy! Nem a "cigány"-nyal van a baj, hanem azzal ahogy viselkednek!

Pierr Kardán 2010.05.17. 12:42:11

@gauche caviar: "a cigok alapvetoen vandorlo-kereskedo eletmodot folytattak"

Szinte minden mai európai nép (nép)vándorlás útján került Európába. Némely népek sokszáz évig vándoroltak.

Aztán mégis sikerült nekik letelepdni és már nem putriban laknak.

gauche caviar 2010.05.17. 12:44:50

@nyílméregbéka: arra az iskolara gondolsz ahol elkulonitik a ciganygyerekekt, hogy ne okozzanak gondot a tobbi "tiszta" gyereknek? ahonnan attoljak kisegitobe a teljesen atlagos kepessegueket?

erre gondolsz?

Sajókaza pont egy olyan szitu amiből valami lehet. csak epp itt mindenki holnapra varna el 50 ev eredmenyenek hirtelen megvaltozasat.
generaciok baszodtak el, generaciok alatt fognak helyrejonni a dolgok.
amikor majd a sajokazai dzsaj bhímesek GYEREKEI fognak lerettsegizni, majd akkor kezdodik el valami uj.
de varjunk csak el mindent holnapra.

vernyul 2010.05.17. 12:45:27

@Bukowszky: És jól megneveltek, tegyük hozzá.

gauche caviar 2010.05.17. 12:47:06

@Pierr Kardán: te tenyleg ilyen buta vagy?
vagy szerinted ugyanazt jelenti egy 2000 evvel ezelotti vandolras, meg pl a vasarozas? mert ugye ha vasari keereskedo vagy eloado vagy, akkor neked jarnod kell a vasarokba.
kepzeld, meg ma is vannak emberek akik korbe-korbe utazzak az orszagot mert a vasarokban csinalnak uzleteket amibol megelnek. (vagy szerinted pl egy korhintas az egesz evben egy helyen all?)

istenem, olyan faraszto a buta emberek kozelsege...

akkor most mi van? 2010.05.17. 12:47:30

@gauche caviar:

Nem, nagyrészt a szülei a felelősők akik nem is akarják, hogy a kölykük ne putriscigány legyen, de ne minket, tanult, dolgozó adófizető és putriscigánysegélymegtermelőket probáljatk már ti liberálfajvédők bünösnek beállitani azért mert cigányanyunak elég ha lekölykezik tizet és abbol megéll a putriban, és ezt a példát adja a kölykeinek is.

"onkormanyzat lekapcsoltatta, mert nem akarja fizetni meg azt se"

Hány ilyen esetet tudsz és hány olyat ahol van az utcán viz? Bazdmeg nekünk volt házunk olyan utcában ahol volt viz, volt csatorna, és tippelj kikhez nem volt bekötve és tippelj kik mosogatták a mi házunk előtti utcai kutnál az edényiket, mosták a rongyaikat (nem, nem vitték be a vizet a házukba, ott a nyilt utcán állt a kajamaradékos mosogatólé) és kik teregették száradni az EN házam keritésére az utcán kimosott szőnyegeiket és kik mosták ugyanitt a fekete mercijüket? Nem, nem svédek, nem norvégok, mégcsak nem is pirézek voltak.

pyromaster 2010.05.17. 12:48:08

Igen tenyleg az a baj az ilyen es hanonlo posztokkal, hogy akik irjak, azoknak esze agaban nem lenne ciganyok koze koltozni. Abban igaza van, hogy nem eredendo dolog ez a "cigany viselkedes", de az ilyen emberek legnagyobb resze cigany. Ez teny. Ezert nem koltozne a posztiro sem kozejuk.
Mas: A media az ilyen lecsuszott emberek altal elkovetett dolgokrol gyakorlatilag nem beszel. Emiatt a posztirohoz hasonlo monikasón felnott pestiek nem tudjak miert is orvendeke ezek ekkora kozutalatnak. Nem a ciganyok, hanem a prolik!

gauche caviar 2010.05.17. 12:48:46

@Bobby Newmark: te annyira ehendoglesz hogy munka vagy iskolaidoben van idod itt kommentelgetni?
verzik erted az aranyerem.
mert szerinted az "ehen doglok" dumad az nem demagogia? cimeres demagogia ez bazd meg, 3 palcas.

Fittipaldi 2010.05.17. 12:49:43

@dfactor:
Egy közepesnél valamivel jobb színvonalon élő családról van szó, az apa vmi műszerész vagy technikus, az anya titkárnő. 3 gyerekből 2 adoptált, közülük az egyik cigány lány.
Azóta felnőttek, ketten főiskolát végeztek, az egyiknek családja is van. A cigány lány viszont kibukott a szakközépből mert lopott az osztálytársaitól, 18 évesen elköltözött a csávójához és rögtön szült is egy gyereket. Azóta a barátját lecsukták, a csaj nem tudni miből él.

Nyilván nem minden cigány bűnözik, és nem minden nemcigány ártatlan bárány, de van a dolgoknak várható értéke és szórása, és ezek nem esnek egybe e két csoport esetén.

Harald hardrode 2010.05.17. 12:50:02

@gauche caviar: mi tudsz te a skandináv jóléti társadalomról. Meséljek neked a svédországi gyilkosságokról és a nem erőszakról, ami igencsak dívik ott mostanában?
Pont ezt mondom én is, hogy négy évente megbízunk egy kormányt, aki eloszt. Akkor viszont ne kérd számon, ha az emberek rasszista kormányt bíznak meg. Az meg, hogy mi van a nagymamával nem ugyanaz, mint a segélyért baszó cígányok alkohol és szerencsejáték függése. Vagy nem emlékszel már arra, amikor éhen halt az egyik gyerek, mert a szülei elitták a segélyt, amit arra kaptak, hogy a gyerekre költsék?
Amúgy meg mindenki tudja, hogy a társadalmi békének ára van, amit úgy hívnak, hogy segély. Szlovákiában amikor harmadára csökkent a segély, el kezdtek fosztogatni a cigányok. Kiment a katonaság és végig verte az EGÉSZ cigánysort. Megint fosztogattak, megint végigverték az egész sor. Harmadszorra már a nomrális cigányok fogták vissza a fosztogató cigányokat. Demokratikus? nem! Hasznos? Igen. Faszom a liberális barmokba, néha tényleg visszasírom a Monarchiát.

gauche caviar 2010.05.17. 12:50:30

@pyromaster: (ovatosan a prolizassal! nagyon sok proli szereti am rasszizmusban kielni onon prolisagat. lasd a jobbik szavazoinak tengernyi reszet, akik gyakorlatilag 100%-ban megfelelnek a 'proli' let minden jellemzojenek)

Valakinyolc 2010.05.17. 12:51:30

"Mi lenne, ha nem állítanánk fel csoportokat és mindenki megkapná, amit érdemel?"

Ha csak ez megvalósulna, ha csak ez...

Yasashi Tanuki 2010.05.17. 12:51:32

A cigánybűnözés sajnos nem olyan kategória mint a japán, középosztály, férfi ..stb bűnözés. Ezt a kategóriát ugyanis nem a szélsőjobb, hanem maga az ÉLET hozta létre, azaz a rendőrségi gyakorlat. Aki elolvasta Moldova György könyveit az tudja, hogy az egykori szocialista - rasszistának egyáltalán nem nevezhető - rendőrségen találták ki a fogalmat és a cigányok szépen alaposan meg is töltötték tartalommal és folyamatosan gondoskodnak róla, hogy ne merüljön feledésbe. Ez rögtön nyilvánvalóvá válna, ha a sajtó az amerika gyakorlathoz hasonlóan fényképet közölne a bűnesetek elkövetőiről vagy leírná az illető faji hovatartozását. (caucasian/asian/black..etc male/female)

akkor most mi van? 2010.05.17. 12:52:03

@vernyul:

Ha ért valamihez? Persze. Épitettünk pár házat az elmult években és jonéhány dolgos cigány dolgozott nálunk. Volt lusta diszo is, azt elzavartuk, akkor most rasszista vagyok? És ne tudd meg, hogy szidják a dolgos cigányok "A" cigányokat mert ha megtudnád, összedőlne az egész szépen felépitett "a magyaraok rasszisták" világképed.

vernyul 2010.05.17. 12:52:31

@pyromaster: Istenem, miért, az atomfizikusok mind az LHC mellett laknak barakkokban?

Harald hardrode 2010.05.17. 12:53:49

@gauche caviar: Putriba meg azért nem költözöm, segélyen élni, mert nem perspektíva nekem, szerencsére. Támogatnám ám a félzárkóztatást, de nem értelmetlenül barom módon, ahogy most van. 50 év múlva annyi cigány lesz, mint más nációjú. Ha akkor is a többség segélyen él, mint most, akkor ki fogja őket eltartani. Segítek államcsőd. Biztos jó lesz, én is ezt szeretném. Vajda for president.

gauche caviar 2010.05.17. 12:53:55

@Harald hardrode: azért sírod te vissza az ilyen rendszereket mert ott is csak egy szar kis besugo lennel aki feladja az allamhatalomnak a jo edesanyjat is.
vannak ilyen emberek, akiknek minden mindegy, csak neki meglegyen.
a magyar tortenelem egyik fele az ilyenekkel van tele.
a masik fele meg a bator emberekkel akik kialltak az elveikert.

Targonca 2010.05.17. 12:55:28

20 éve lakom Bp. IX. kerületben ebből 16 évet cigány szomszédokkal Én tudom miről van szó kb. 98% putris bűnöző köcsög a maradék 2% meg szégyelli magát miattuk és próbálnak elhatárolódni tőlük ez a NAGY igazság, ha tetszik, ha nem!!!!!!!!

gauche caviar 2010.05.17. 12:55:58

@Harald hardrode: buta vagy, en mondom.
ha ilyen utemben none a ciganysag letszama, mitn ahogy itt karogod, akkor mar joval elobb elfogyna a segelytmegtermelok szama, mint hogy annyira "szaporodhatnanak" magadnak mondasz ezzel ellent.
ha pedig elkezdenenek felzarkozni egizsztencialisan, akkor ott is - mint mindenhol a vilagon - csokkenne a szuletesszam, lasd pl India.

basic agy, nincs gond a kovetkezmenyekkel.

égafater 2010.05.17. 12:56:22

Srác, azt azért vágod, hogy ez lankadt pöcsű hozzáállás nem nagyon vezetett eredményre az elmúlt években. Szerencsére már nem a Magadfajta fog ezentúl dönteni ilyen fontos kérdésekben.
Addig is ott van neked az lmp, a tasz, az amnesty int, meg a helsinki bizottság, ott parázhattok, meg védhetitek a cigányaitokat, ha már ettől áll fel.
Perverz egy fajta vagy, azt tudod! Sosem értettem meg azokat akik attól nyugodnak meg, hogy valami rosszról azt állítják, hogy nincs is, és ezzel az ügy meg is oldva.
Tessék nyugodtan továbbgondolkodni, most már nem tilos!

Harald hardrode 2010.05.17. 12:58:04

@gauche caviar: légyszíves mond már meg, hogy miért lennék besúgó? Mert rendet szeretnék? A skandináv jólétre meg még mindig nem válaszoltál. Látom az bátor dolog, ha te kiállsz az elvedért, azaz, hogy minden cigány rendes. Tehát te hős vagy. Én kiállok az elvemért, hogy a cigányok nagy része nem rendes, sőt... de én besúgó vagyok. Hogy is van ez??????

ajajajjjjjj 2010.05.17. 12:58:36

Seggfej posztoló! te tuti olyan vagy, mint a cigányok, én NEM! rohadj meg velük együtt

akkor most mi van? 2010.05.17. 12:59:18

@gauche caviar:

"@Bobby Newmark: te annyira ehendoglesz hogy munka vagy iskolaidoben van idod itt kommentelgetni?"

Gondolom te kommentelés közben épp 10 cigánygyereket etetsz és 20 felnött cigánynak adsz jo fizetést

"arra az iskolara gondolsz ahol elkulonitik a ciganygyerekekt, hogy ne okozzanak gondot a tobbi "tiszta" gyereknek? ahonnan attoljak kisegitobe a teljesen atlagos kepessegueket?"

Arra az átlagos képességű cigánygyerekre gondolsz, aki egymaga képes teljesen tönkretenni egy osztály munkáját mert egy percig nem tud csendben figyelni, nem tud együtt haladni az osztállyal mert otthon ey percet nem kell tanulnia ugyse buktathatják meg, és akinek a szülei agyonveréssel fenyegetik meg a tanárt ha csunyán mer rászólni a kis Tónijóra?

Fogadjunk, nincs tanár ismerősöd? Nekem van egy ált isk. tanár anyám.

gorcsev54 2010.05.17. 13:01:01

Én mint Jobbikos különösen nem szólok hozzá„A büdös kurva anyádat te rohadt cigány kurva!!!! Falhoz kellett volna baszni amikor születtél vagy egy nagy vasdarabot szúrni anyád hasába!!!!! Undorító csotány férgek vagytok akik élösködnek a magyaron!!! Fel kell gyujtani az összes rohadékot!!!” és az „Egy helyre kell őket terelni azt közéjők dobni egy arannyakláncot...kiírtanák ezek saját magukat is"-tehát tőlem ilyet nem fogsz hallani,de az írás semmit nem mond semmit nem old meg, ha annyira segíteni akarsz rajtuk akkor tegyél javaslatokat, fizess több adót(hogy kapjanak állandóan új lakásokat stb ingyen)de akkor légyszíves nekem ill. a 14 éves kora (gimnázium utána egyetem mellett is dolgozó lányomnak utaljál át 700.000Ft -ot mert mi nem ingyen kaptuk a lakást sőt nekünk illetéket is kellett utána fizetni.Azt hiszem mi is emberek vagyunk!

LKwrwv7RfL 2010.05.17. 13:01:35

@endre69: A tiédbe biztosan van, az enyémbe aligha.

f74 2010.05.17. 13:01:56

@gauche caviar: Az homo sapiens és a csimpánz DNS-e meg 99%-ban ugyanolyan :)

Akár tetszik akár nem, genetikailag különbözünk. Ha nem így lenne akkor nem végeznének DNS vizsgálatokat az antropológiai kutatásokhoz.

Harald hardrode 2010.05.17. 13:02:34

@gauche caviar: így van. Még jó, hogy te angolul is beszélsz. Minő szerencse, hogy zárkóztatjuk őket és az egyetemen is 10% a csoportnak cigány, ráadásul ők a legjobb tanulok.
Én azt mondtam, hogy a jelenlegi rendszer mellett nem zárkóznak fel (amit az MSZP csinált, meg a libsi SZDSZ, de ez is biztos a csúnya rasszisták hibája), tehát egyre többen fognak segélyen élni, ami hosszú távon csőd. Megmondanád, hogy hol a logikai bukfenc?

Publius Decius Mus 2010.05.17. 13:05:05

A fizum nagy része adóban távozik mielőtt láttam volna, adózok az ÁFA-val, a rezsi brutál összeget emészt fel, pedig spórolunk rendesen.

Ezek után érezzek együtt azokkal akiknek benne van a keze pénztárcámban? A legtöbben még gyűlölnek is közülük engem, rasszisták, ha lehet meg is lopnak.

De persze mind ugyanolyanok vagyunk. Abban egyetértek, hogy nehéz lehet onnan felemelkedni, de látom már ez is miattam van. Ugye megint nekem kellene megerőltetnem magam egy kicsit jobban?

kyncza 2010.05.17. 13:05:29

Te szerencsétlen blogíró te! El nem hiszem, h ezért a cikkért nem pénzt kapsz, és sugárban hánysz magadtól, mert pénzért sem bírod megemészteni.

Ha nem így van, akkor nem Mo.-n élsz,
vagy életedben nem láttál cigányt!

Bobby Newmark 2010.05.17. 13:07:53

@gauche caviar: Leszarom.

Az alapeset az, hogy dolgozom, és a munkámért kapok ellenszolgáltatást.
Amíg a nullánál többet vesznek el tőlem, azért, hogy más ne dögöljön éhen, addig el lehet kussolni, és örülni annak, hogy annyit adok, amennyit.

És ha véletlenül azt találom mondani, hogy mostantól nincs kedvem annyit adni, mint eddig, akkor azt is szépen, kussban tudomásul illik venni, nem pedig elmondani minden aljadék nácinak.

Nem mindenki kommunista ebben a kibaszott országban, és jó lenne, ha ezt felfognátok.

freebiker 2010.05.17. 13:10:26

A posztíró biztosan bértollnok. Te annyira ismered a cigányokat, mint én a pápát. Ezt kétlem, hogy egyedül írtad, mert ennyi rész igazságot és hazugságot felhalmozni nem lehet.

Mit tudsz te azokról, akik bandákba( családokba) szerveződve vállalkozóként bűnözésből él? Ezeknek volna lehetősége dolgozni, de nem teszi , mert a munka büdös.

Mondd azoknak, azt, hogy ugyanolyan emberek, mint mi, akiknek kirabolták, megerőszakolták, és megölték valakijét.

Akár tetszik, a hozzád hasonlóknak, akár nem a börtönök velük van tele. Van cigánybűnözés bármennyire fáj kimondani. Zuschlag már tudja milyen gádzsó gyerekként sitten lenni.

A tanárt nem jobbikos verte agyon, Marian Cozmát se ők szúrták le, csak, hogy a legismertebbeket említsem. A barátnőmet akarták megerőszakolni, mikor megvédtem megkéseltek. Úgyhogy ne merd védeni ezt az undorító népséget.

Ez a véleményem. Balos idióták. Netán nem tetszene a véleményem? Fletót idézve: el lehet húzni innen. Vagy költözzetek ti is a cigányok mellé.

Targonca 2010.05.17. 13:11:26

Tessék már tudomásul venni, hogy a normális / aki be van illeszkedve/ cigány sajnos kisebbségben van azokkal szemben, akik megkeserítik a normális emberek mindennapjait, azért írtam, hogy emberek, mert ebbe minden nemzetiségű beletartozik, aki normális életvitelt él.

Kismacska (BELLA) 2010.05.17. 13:11:54

Az a baj, hogy a szövegértéssel, értő olvasással már eleve gondok adódnak nálatok. Arról beszélt az egyformasággal kapcsolatban a posztíró, hogy BIOLÓGIAILAG. Azaz: ugyanúgy piros a vére, van haja, foga, szeme, belső szervei... stb. Ilyen téren tényleg nem különböznek.

Viselkedésben már inkább.

Éltem a nyócker fütykösebbik felén, a Magdolna negyed szélén. Ugyan nem loptak tőlem, de azért nem kellemes szomszédok.

Egyetértek azokkal, akik hülyeségnek tartják az apartheiddel meg szegregációval való összehasonlítást. Itt senki nem tiltja nekik, hogy tanuljanak, dolgozzanak.

Azt szoktam mondani, hogy cigánynak születni szívás. Meg kell küzdeni az előítéletekkel, de ha boldogulni akarnak, akkor nincs más választásuk. Most jobb, hogy a nyomorban sajnálják magukat??

És még egy dolog: ami miatt igazából utáljuk őket (igen, én is, bár semmi nem áll tőlem távolabb, mint a Jobbik), az mind-mind pénzzel nem megvehető, ergo ingyen változtatható dolog:
- mosakodjanak meg
- takarítsák a putrit, tartsanak rendet
- maradjanak csendben, mikor az ember (aki rájuk keresi a pénzt) aludni akar
- viselkedjenek - úgy általában
- taníttassák a purdét, neveljék úgy, hogy ne legyen antiszoc, ne verje a kisebbeket, ne terrorizáljon, legyen tiszta, rendes, ne terjessze a tetvet és egyéb nyalánkságot (emiatt értek egyet az ilyenek elkülönítésével)

És nekem ne jöjjön senki azzal, hogy nincs pénzük szappanra meg mosószerre. Pont elég segílyt kapnak, hogy erre is költsenek. Mert adományból ruhát kapnak (csak mosni kellene), ingyé van a kaja-könyv a purdénak és ha tanul, akkor általánosban is pályázhat ösztöndíjra...

Szóval amivel bajunk van, az rajtuk múlik, csakis rajtuk.

Annak is igaza van, aki azt mondja, hogy a viselkedést, az életmódot utáljuk, nem a bőrszínt, csakhogy! Az így viselkedő emberek többsége, 95%, hogy cigány. Általánosítunk. Rajtuk múlik, hogy változtassanak ezen!

(Természetesen hozzáteszem, hogy tisztelet a kivételnek!)

Mercyful Fate 2010.05.17. 13:12:29

kedves cikkíró...ki mondta azt h nincsen más bűnözés csak cigány?Senki..mielőtt fikázni kezdessz,talán érdemes lett volna utánnanézned h pl. az álltalad említett politikusbűnözés elleni fellépéssel is kampányolt a Jobbik a választás előtt.Szóval senki nem beszélt itt arról h CSAK cigóbűnözés létezik...de tény mint ahogy te magad is írtad, hogy bizony létező dolog a kafferbűnözés...és rasszista valaki aki ezt ki meri mondani?Nemértem miért.

Komolytalan és ellentmondásos az egész post..ennyiből,az első pár sorból látszódik. :)

drhook 2010.05.17. 13:15:05

Az elképesztően tömény cigány közösségek a csoportnyomás és iskolázatlanság miatt sajnos tényleg a bűnözés irányába löki tagjait. De nekem ne mondja senki, hogy a cigányoknak a vérében van a bűnözés, mert ilyet is hallottam már. Ez ugyanis azt feltételezné, hogy ha születésekor adoptálnának egy cigánygyereket, akkor abból is egy ugyanolyan primitív, félni- vagy nevetnivaló felnőtt lenne, mint az eredeti közösségének összes negatív hatásának kitett cigányból."

Erre szeretnék reagálni. Nos én bizony mondom. Igenis az adoptált cigánygyerekek nagyobbik százaléka antiszociális felnőttkorában is! Sajnos ezt tabu kutatni a szociológusoknak mivel a hivatalos szociológiai álláspont nem ez. És a meghatározó nevek a szakmában pedig szemellenzős vén szarosok lettek már akik reszketnek nehogy valaki meghazudtolja őket.
Szóval: szerintem azért mások mert máshol éltek évmilliókon át.Ott pedig ez az életmód volt az evolúciós túlélés záloga. Ezért nem tudnak integrálódni. A többi szinesbőrű sem tud egyébként sehol. Mindenűtt saját kis világot építenek maguknak. Ez a gondolat tudom hogy hitler óta nem szalonképes pedig nem azonos annak a buzi elmebetegnek az elméletével.Ezért van az hogy mindenki fél a témában kutatni.

Harald hardrode 2010.05.17. 13:16:14

@gauche caviar: Hajlandó leszel még ma válaszolni értelmesen a feltett kérdésekre? Vagy a buta besúgókkal, akik nem állnak ki az elveikért már nem is vagy hajlandó vitatkozni?

belekotty 2010.05.17. 13:16:26

Én cigányokkal teli környéken - 8. kerület - nőttem fel. Ismertem becsületes, normális cigány emberekeket. Keveset. Csak hordában bátrak, egyenként sosem.
Már 3. kerületben élek. Egyszer arra jöttem haza, hogy az árkot kitakarítatta az önkormányzat. Hoztak teherautókak elvitetni a mocskot. De az 5 kancigánynak aki csinálta, nem volt kedve feldobni a tehetautóra, hát a sok mocskot szépen kidobálták a virágokkal tele ültetett domboldalba.
Szóval a kedves postoló éljen szépen a 8. kerületben, Leonardo da Vinci, József utca, Mátyás tér, stb. Járassa gyerekét ott iskolába és vegyen neki havonta új mobilt ahelyett amit elvesznek/ellopnak a cigányok.
Aztán egy év múlva írjon újra posztot!
Az én adómból meg egyébként se éljenek, ne segélyből szaporodjon a sok mocsok kancigány!

Dr.Bio74 2010.05.17. 13:16:39

Nincs cigány bűnözés ! Jah, ha a fogalom rágcsálásával vesződünk és eljutunk odáig, hogy férfi bűnözés meg japánbűnözés akkor tényleg nincs. Ha elgondolkodunk miért használja ezt a szót a társadalmunk egyre nagyobb része akkor pedig lehetne egy értelmesebben kifejtett gondolatod is kedves posztoló, amiben a használat indokában keresed a lényeget, nem magában a fogalomban.
Amúgy igazad van, a cigány genetikailag ember. Van amelyik a civilizált fajtából és van sok amelyik az erőteljesen civilizálatlanból. Összehasonlításod alapja remélem csak genetikai, mert az ember alapjában véve biológiailag egy faj, de emberré nem csupán a biológiája teszi. Vagyis a cigány vagy roma tényleg olyan mint én, a többségük viselkedése alapján pedig egyáltalán nem olyan mint én.
A többi korrekt. Rasszista vagyok ! Cigányok ti tudtok ez ellen tenni a legtöbbet, a legegyszerűbben: kezdjétek el betartani azokat az írott és íratlan szabályokat amik alapján pl én is élek.

johannes vatatzes 2010.05.17. 13:17:30

Bértollnok mindenki aki racionálisan gondolkodik, és van rálátása a dolgokra.
Röhejesek vagytok a toposzaitokkal, öregapámnak elvitték az uborkáját stb.

Képtelenek vagytok absztrakt módon gondolkodni, csak hajtogatjátok a faszságaitokat és a kis sérelmeiteket, meg amit a kurucinfón olvastatok, meg amit a retardált gárda klubban beszéltetek.

Ez a véleményem. Jobbikos idióták. Netán nem tetszene a véleményem....

albino combino 2010.05.17. 13:18:02

@gauche caviar: jujjj ez nagggyon durva volt. Elkülönítés mi?
Had osszak meg veled egy sztorit az elkülönítésről. Egy É-Mo-i kis faluban kezdtem az ált. iskolát. Kb. 10-en voltunk elsősök. Abban az évben 3-an buktak meg mert nem tudtak megtanulni írni-olvasni és számolni. Szerinted hányan voltak közülük cigányok? Elárulom neked - mind a három.
Azóta is tartom majd mindegyikkel a kapcsolatot. A fehérek közül 5-6 egyetemet végzett, vagy szakmája van, a három cigány (2 fiú, 1 lány) közül az egyik szakmát szerzett, egy fehér lánnyal él együtt, kőkeményen melózik, a másik srác bűnözött egy ideig aztán most úgy néz ki lesz valami szakmája (de inkább "cigány" még mint rendes ember, a csajnak meg már 4! gyereke van)
A sztori valószínűleg hűen tükrözi a komplett Mo-i helyzetet.

Sajnos nem lehet buktatni alsóban már ezért az "elkülönítés" nem megy normálisan. NEM a tanárok, a magyarok különítik el őket hanem ők saját magukat. A tanárnak nem az lenne a feladat hogy az iskolában tanítsa meg emberi lényként viselkedni (étkezés, WC használat stb.). Neki tanítania kellene. De a cigányok miatt még a magyarokat se tudja sokszor. Nincs rá ideje.
szegregáció mi? meg a faszom...

freebiker 2010.05.17. 13:18:14

@Kismac - Térdileg még rokkant: Ehhez annyit tennék hozzá, hogy a fiam 11 éves. Nem múlik el nap, hogy valamilyüket cigányok ne lopnák el az iskolában. Ők már ott bűnözésből élnek. A mikor bemegy az ember szólni, a tanárok félelmét, megkötött kezeit látja. Ezek meg ( 10-11 évesek!!!) szabadon randalíroznak. A posztíró látszik mit sem tud ezekről.

akkor most mi van? 2010.05.17. 13:18:22

Biztos ebédidő van a Cigányügyi Jogvédő Hivatal blogbefolyásolási osztályán, nagyon egyszerre tűnt el az összes fajvédő

belekotty 2010.05.17. 13:18:42

@Kismac - Térdileg még rokkant:
"Szóval amivel bajunk van, az rajtuk múlik, csakis rajtuk.

Annak is igaza van, aki azt mondja, hogy a viselkedést, az életmódot utáljuk, nem a bőrszínt, csakhogy! Az így viselkedő emberek többsége, 95%, hogy cigány. Általánosítunk. Rajtuk múlik, hogy változtassanak ezen!" - Maximálisan egyetértek!

zepi40 2010.05.17. 13:19:09

Egyetértek. Van nagyok sok normális cigány is, aki dolgozik és sok olyan fehér aki nem különb náluk. Ha majd nem lesz megélhetési bűnöző és ugyanolyan büntetést kap a cigány is, akkor oké. Ne legyen velük szemben negatív diszkrimináció, de pozitív se.

u.i: A JOBBIK-ra szavaztam...

Archenemy 2010.05.17. 13:19:55

Ezt nem értem. Ha a cigányok ugyanolyan emberek, mint mindenki más, akkor miért utálják őket olyan sokan?

zepi40 2010.05.17. 13:21:03

A nem különb náluk= azokkal akik lopnak, csalnak , gyerekgyártásból élnek.

freebiker 2010.05.17. 13:21:20

@johannes vatatzes: Neked csak azt kívánom történjen veled, vagy hozzátartozóddal valami. Akkor beszélhetünk. Addig meg kussolj mert szart se tudsz. Engem bírálnod meg még ennyire sincs jogod.

Harald hardrode 2010.05.17. 13:22:59

@johannes vatatzes: köszönjük, hogy megosztottad ész érveidet és logikusan alátámasztott ellenvetéseidet. Mindemellett nagyon örülök annak is, hogy mindenkit jobbikosnak veszel, aki nem szereti a cigányokat. Ha te általánosíthatsz, akkor ne várd el mástól, hogy ő ne tegye.

belekotty 2010.05.17. 13:23:07

@johannes vatatzes: Hülye vagy te vazze! Éljél a nyóckerben, utána írogassál!

Archenemy 2010.05.17. 13:24:52

Válaszoljon valaki kérem! Ha a cigányok ugyanolyanok, mint a nemcigányok, akkor mi a cigányellenesség racionális magyarázata? Miért létezhet a cigánynemszeretés jelensége?

freebiker 2010.05.17. 13:25:30

@johannes vatatzes: Racionális gondolkodás?
1 iskolai bűnözés
2szervezett bűnözés
3 gyilkosságok
4 a börtönök telítettsége származás szerint
5 a segélyek osztásánál kik az elsők?

Ezek a racionális tények te idióta.

Targonca 2010.05.17. 13:26:09

@johannes vatatzes: "Képtelenek vagytok absztrakt módon gondolkodni" HEHE menj a IX. kerületbe lakni, adok pár címet és akkor Te is megtanulsz absztrakt módon gondolkodni Te nagy
tudású!!!!

bullseye 2010.05.17. 13:27:05

rajtuk múlik a fenét. A parlamenten múlik, hogy egyértelmű, egyenlő törvényeket hozzon, a politikusokon múlik, hogy se üldözéssel, se túlvédelemmel ne befolyásolják a rendőrséget/bíróságot, és a rendőrökön/ügyészeken/bírókon múlik, hogy aki törvénytelen dolgot tesz, az bűnhődjön. Akár markecoló, akár piti adócsaló, akár milliárdos sikkasztó...

blacklord 2010.05.17. 13:27:40

Szerintem ez egy baromság, már ne haragudj. Attól még, hogy szitokszóvá vált, az esélyegyenlőség egy jó elv, amely élhetőbb társadalmat eredményez - ha jól csinálják. Igenis jó a többségnek is, ha kitalálunk olyan programot, ami megcélozza az összes mélyszegénységben élőt, és valami olyasmit talál ki, amivel egy részük 10-15 éves távon kiemelkedhet. Ui. ez aztán motiválná a többséget is. Mi az alternatíva? Elmondjam neked? Van többszázezer képzetlen, perspektíva nélküli ember, aki segély ellenére egy létminimumot se kap meg. Egy idő után az ilyen ember biztosan bűncselekményt fog elkövetni (te is ezt tennéd a helyében, hidd el). Ekkor zárjuk börtönbe, OK. És ki fogja ennek a költségét állni? A börtön, a börtönőr, stb, stb, stb sincs ingyen... Nem lenne értelmesebb, ha komoly összeget áldoznánk arra, hogy a társadalom produktív részévé változtassuk őket? Már csak befektetés-jelleggel is, aminek aztán a befolyó adók, a csökkent egészségügyi kifizetések, a javuló közbiztonság manifesztálná a megtérülését...

gorcsev54 2010.05.17. 13:28:02

@johannes vatatzes: Akkor mi most "Jobbikos idióták vagyunk" És Te?

NoOne 2010.05.17. 13:28:10

A post írója egyáltalán nem mond (ír) hülyeséget, csak nem indulatból kellene olvasni.
Amúgy volt olyan cigány osztálytársam akit a tanító kérésére egész alsóban "korrepetáltam", azaz nálunk írta a leckét, és anyám ugyanúgy uzsonnáztatta mint engem. Amikor nem jött iskolába nekem kellett a cigánytelepre bemenni és beszélni az apjával. Mindez persze nem volt elég ahhoz, hogy tyúkot, libát és gyümölcsöt (sokszor ággal együtt) ne lopjanak tőlünk is. Volt és van köztük, aki kilépett vagy ki fog ebből a közegből, de nem túl sokan vállalják. A pozitív diszkrimináció meg tényleg nem megoldás, példa erre az elmúlt 50 év, azaz másfél emberöltő! Azaz -- bár nem vagyok se balos, se jobbos --, az a véleményem, hogy még mindig mi vagyunk otthon, és ha ők nem hajlandóak úgy viselkedni, ahogy itt szokás, akkor fel is út, le is út, tojok az elmúlt több évszázados "együttélésre", meg az emberi jogaikra, pontosan azért, mert az nekem is, meg a gyerekeimnek is van, illetve kellene lennie.

blacklord 2010.05.17. 13:28:51

@Archenemy: a bőrszín. Más, mint te. Ennyi.

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2010.05.17. 13:29:34

Köszönöm a színvonalas és a színvonaltalan kommenteket egyaránt. Reakcióm, fejtegetésem itt olvasható (trackbackelve is):
hulyeemberek.blog.hu/2010/05/17/a_nagy_ciganyposzt_utoelete

Lótepertő 2010.05.17. 13:30:41

@Canis Lupus Libertas:
canis lupus libertas for president!

Az egyetlen értelmes hozzászólás!!!
Jobb, mint maga a poszt!

blacklord 2010.05.17. 13:31:04

@freebiker: remélem meg- és nem ellopják a gyerekeiteket... Amúgy meg egyetértek, ez egy nagyon súlyos probléma amit rohamtempóban kéne kezelni, akkor iskolarendőrrel is (akivel ha dacolnának, akkor rövidtávon kijönne a terület készültségi rendőrségi egysége).

Archenemy 2010.05.17. 13:32:26

@blacklord: de akkor ugyanaz a csoport, aki a cigányokat nem szereti, az miért nem táplál ellenérzéseket mondjuk az ázsiaiakkal szemben? Miért pont bőrszín alapján, miért nem mondjuk hajszín vagy szemszín alapján tesznek különbséget? Hogyhogy nem jött még létre a szőke-utálók vagy a vörös-utálók csoportja?

Ne haragudj, hogy így értetlenkedek, tudnál segíteni?

Másrészt ugye, ha a cigánynemszeretők ugyanolyanok, mint a cigányok, és a cigánynemszeretők szerinted bőrszín miatt nem szeretik a cigányokat, akkor a cigányok is bőrszín miatt nemszeretik a cigánynemszeretőket? Vagy ez nem következik abból, hogy ugyanolyanok?

szmissz.dzson (törölt) 2010.05.17. 13:33:02

"ha születésekor adoptálnának egy cigánygyereket, akkor abból is egy ugyanolyan primitív, félni- vagy nevetnivaló felnőtt lenne, mint az eredeti közösségének összes negatív hatásának kitett cigányból."

ezzel hát elismered, hogy az színcigány közösségek a bűnözésbe visznek? mert akkor magadat cáfolod meg egyetlen mondattal. mert a cigány közösségek köztudottan ugyanazon utcában/telepen/városrészben élnek.

szmissz.dzson (törölt) 2010.05.17. 13:33:38

u.i.: nem kötözködök, csak nem túl szerencsés a fogalmazás módja.

Nyomek 2010.05.17. 13:34:59

Igen, közben szerintem már sokan rájöttek, hogy egy egyszerű provokációról van szó.
Túl átlátszó, túl közhelyes, nagyon könnyen támadható.

Mit mondhatnék?

Menj a picsába!

Spike 2010.05.17. 13:35:27

a bűnözésre való hajlam részben genetika, részben szocializáció...ahogy van hajlam a dohányzásra, alkoholfüggőségre, úgy az agresszív viselkedésre is. szóval az,hogy ebben nincs genetika, az nem igaz. ez van. :)

blacklord 2010.05.17. 13:35:28

@drhook: oh yeah, eddig kellett várni egy igazi, fullos rasszistára. Csak a fehér ember!

gorcsev54 2010.05.17. 13:35:41

@blacklord: Az én anyukámnak 28.000Ft volt a nyugdíja (az sem volt egy létminimum)-mikor hozzám költözött és 49.000Ft amikor meghalt, mégse bűnözött.Hogy is van az az esélyegyenlőség?Apu + anyu 28-28 ezer segély +8 gyerek 240 ezer családi pótlék + ingyen tankönyv ingyen kaja (már ha mennek iskolába)+tüzelőtámogatás +falopás +más lopás +enyhe ítéletek ez az esélyegyenlőség?

Parajpuding 2010.05.17. 13:37:01

Aki szerint én ugyanolyan vagyok, mint egy/a cigány, vagy fordítva, az meg az én szememben ugyanolyan darab sz*r, amit lehúz maga után dolgavégeztével az ember. Ezen oknál fogva pedig nem érdemes haragudni rá, csupán megkönnyebbülve küldeni oda, ahová való:)))

pyromaster 2010.05.17. 13:37:16

@vernyul: Erra most rahibaztal, nagyon sokuk alig keresi meg a havi 100000 forintot, ugy hogy van phd-je (a kozalkalmazottak), igy eselye nincs egy normalis eletre, ,nem vagy alig mer gyereket vallalni, pedig minden valoszinunseg szerint az a gyerek hasznos tagja lenne felnottkent a tarsadalomnak. Míg pl egy cigany asszony ugyanennyit havi juttatast kapott az egyik orvosszakertoi bizzottsagnal, mert van egy 19-23 IQ szintu gyereke, marpedig az a gyerek soha de soha nem lesz hasznos tagja a tarsadalomnak.

Ja meg annyit ez nem egy joleti allam, ugyhogy csinjan a "mindenkinek jar", mert egyszeruen nem jut mindenkinek. Csak itthon inkabb az kap aki soha semmivel nem erdemelte ki.

A termeszettudosokrol meg annyit kisbaratom, hogy joreszt nekik koszonheti az orszag a hiret, nem a lecsuszott ciganyoknak es jobbikos proliknak es mar megbocsass, de nem is neked. 95 % -uk szarert, hugyert dolgozik itthon, mert szereti amit csinal, szereti az orszagot ahol el!!!!

thinker_ 2010.05.17. 13:37:36

"A cigány pontosan olyan ember, mint te vagy én."

ugyanúgy dolgozik napi 10-12 órát, hogy eltartsa a családját? ugyanúgy tiszta és rendezett házban él? ugyanúgy egyetemre járnak a kölkei?

engem te moss össze ezekkel az ingyenélőkkel, légyszíves!

pyromaster 2010.05.17. 13:37:59

@gauche caviar: ebben iagazad de, hallgatolagosan oket is beleertettem a proliba

blacklord 2010.05.17. 13:39:14

@Archenemy: Ne haragudj, de a legtöbb cigányozós ismerősöm a fekáktól is fél és az ázsiaiakra is gyanakodva tekint (persze a zsidózás a kedvencem továbbra is, amit szintén magas szinten űznek). Ez egy sajnálatos, bár alapvetően normális biológiai tulajdonság, amit szerintem tájékozódással lehet "árnyalni". Más kérdés, hogy ettől még lesz egy tipikus cigányos viselkedésminta, amiből nagyon nehéz lesz kinevelni őket, vagy kiutat kínálni nekik onnan.

thinker_ 2010.05.17. 13:39:25

még valami:
a posztoló tuti, hogy nem volt közelebb 20 méternél egy cigányhoz sem. tessék szépen mondjuk az ózdi cigánysorra leköltözni 2 hétre, ás utána irogatni.

_andris 2010.05.17. 13:40:35

Kit érdekel, hogy a vérükben van-e a bűnözés, vagy sem? Fogalkozzanak ezzel a rasszisták, meg az antirasszisták. Az embereket a bűnözés, a félelemkeltés, meg a norma-áthágás zavarja, nem a bőrszín. De van szemük, és összekötik a dolgokat, tudják milyen jelenségek járnak együtt. Cigányokat utálni nem tilos.

3T 2010.05.17. 13:42:25

A munkanélküli központban kitaníttatják egy szakmára, ez alatt az idő alatt minimálbért is kap. Kis idő elteltével kitaníttaják egy másik szakmára. Tudok olyat akinek igy 5 szakmát fizetett ki az állam vagyis mi! Korrekt?Közben meg most is ott "nemdolgozik" a közmunkások között.

Kapitány_1 2010.05.17. 13:45:27

Ez egy hülye provokáló poszt, és sok méghülyébb bedőlt neki.
A sok idióta közt meg elvész az értelmes. Ennyi.)

BéLóg 2010.05.17. 13:46:42

A poszt kommentvadász baromság, a liberális sötétség mintapéldája.

MILLIÁRDOKAT (1000x1000 millió) öltünk már bele romák pozitív diszkriminációjába az elmúlt években, a kommunizmusban éppúgy mint 1990-tzől napjainkig.

TELJESSÉGGEL értelmetlenül és hasznontalanul.

Egy -- sok rózsadombi fajvédő által -- "putriba" született roma az anyatejjel kapja a segélyeket, az ingyen könyvet, ruhát, étkezést és ahelyett hogy ez a javára válna, még nagyobb ingyenélőt farag belőle.

ENNEK VÉGET KELL VETNI!

Ahelyett hogy romák lennének, cigányokká válnak.
A cigány az, aki büdös, koszos, hangos, deviáns, lop, rabol, erőszakoskodik, satöbbi.

Az emberek a világo sehol se a rasszt, mindenhol a DEVIANCIÁT utálják. Az erőszakos muzulmánt, a segélycsaló kelet európait, a bűnöző niggert, a be nem illeszkedő latinót, és persze a cigány életvitelűt.

Aki azt meri állítani, hogy a cigány meg én (de akár az orosz, a cseh, a bantu, az amcsi, az eszkimó, az argentin, a kínai, satöbbi, satöbbi) ugyanolyan mint én, az HAZUDIK.

Ahogy ezt liberális rózsadombi bérfajvédőéktől mexokhattuk.

Nem is értem, miért csodálkozunk?

freebiker 2010.05.17. 13:46:57

@blacklord: Igen meg. Elírás ezért mea culpa. Ez a probléma országosan mindenhol jelen van.

Archenemy 2010.05.17. 13:48:03

@blacklord: azt mondod, hogy országos szinten ugyanannyian utálják az ázsiaiakat és a zsidókat, mint a cigányokat? Ha választhatnának egy cigány, egy zsidó és egy ázsiai szomszéd között, akkor kb. 33-33-33%-ban választanák?

Másrészt ugye a cikk állítása: a cigányok ugyanolyanok, mint a nemcigányok. A nemcigányok jelentős része utálja a cigányokat, tehát, mivel ugyanolyanok, a cigányok jelentős része is utálja a nemcigányokat, ugye?

johannes vatatzes 2010.05.17. 13:48:46

Jobbikos idióta csak egy utalás volt egy, előttem lévő postolóra, de mind1.
A 9kerről annyit, hogy 18 évig az üllői úton laktam a Sobieski sarkon, és 8 évig jártam suliba a Horváth Mihály térre, szóval hagyjuk ezeket a típusú szövegeket (még a városrehabok előtt)

A "jó kívánságod" köszönöm, no comment. Azt is mondhatnám tipikus.

A lényeg az, hogy állandóan ugyanaz a diskurzus folyik roma-témában, és nincsen semmi előrelépés vagy kompromisszum.
Fel kéne fogni végre, hogy azok az emberek, akik nem cigányoznak meg mokkáznak állandóan nem a rózsadombon laknak. Igen jártam nemegyszer BAZ-ban Edelény, Irota, Szakácsi. Jártam Hevesben Tartnaméra, Tarnaszentmária stb. Nem kell bemutatni a helyzetet. Nagyon súlyos problémák vannak, amiről nyilván a romák is tehetnek, és az ott élő népesség a legkevésbé.

De attól hogy kiraboltak háromszor a romák, és erre vered a melled, mint komoly tájékozott ember, akinek ugyan ne ugasson senki. Elmondom öreg tájékozatlanabb vagy mint a rózsadombi burokban felnőtt hülyegyerek.

ui: Nem tudok mindenkinek személyesen válaszolni.

Alex3000 2010.05.17. 13:49:46

Lehetne tisztázni a cigánybűnözés létezését statisztikai adatokkal, csak hát azt nem merik elkészíteni, mert annak eredményét előre lehet tudni , és félő, hogy az nagy felháborodást váltana ki. Egyébként aki nem nyilvánítja ki, az is lehet rasszista, szóval nem tudhatjuk, hogy a jobb vagy bal oldalon hány ilyen ember van.

Archenemy 2010.05.17. 13:52:35

@blacklord: Ha a genetikai különbség és a bőrszín miatt utálják a cigányokat, akkor hogy lehet, hogy a kutyákat meg a macskákat olyan sokan szeretik? Azok genetikailag sokkal távolabb állnak az embertől, szőrösek, és ragadozók!

freebiker 2010.05.17. 13:52:49

Valaki felvetette már, hogy emberi jogaink nekünk és a gyerekeinknek is vannak. Meg normális élethez való jog, és a többi.

A fiam osztályának átlagát vonták meg a tanárok egy éve . Azóta több cigány kibukott persze. Az átlageredmény idén máfél osztályzattal jobb. Tehát ez a népség már itt lehúzza a többit. Most ezt ültesd át európai helyzetre. Mennyit húznak le tőlünk a többi nemzet előtt?

ekszpert 2010.05.17. 13:54:03

Lehet Madonna vmelyik bértollnoka írta eme hányadékot

Kismacska (BELLA) 2010.05.17. 13:54:04

@indapass2009: mennyi bioszt tanultál? Láthatóan nem sokat, ráadásul ez egy tipikusan rasszista nézet, amit hajtogatsz itt. Erősen visszatetsző.

Az ember mint olyan egy faj. Fajon belül nincsenek fajok, hanem fajták. A kutyáknál se fajtiszta kutyák vannak (illetve minden kutya az), hanem fajTA tiszták.

Visszatérve a baromságra, amit írtál: igenis biológiailag és DNS szempontból is csak annyira különbözik tőled egy cigány, mint egy másik ember. Semmivel se többel. Nincs olyan, hogy csak azért, mert cigány, ő már nem alkalmas erre vagy arra a munkára. Mert hogy a génjei... hülyeség.

Ha tanulnak, képezik magukat, semmivel se hülyébbek nálunk. Csak nem tanulnak. Itt most nem akarok senkit védeni. De ugyanakkor hiszem és vallom, hogy ha tanulnak, akkor ugyanarra képesek, mint mi. Nem hülyébbek, nem mások.

Itt az a kulcs, hogy nem akarnak tanulni, mert hát így is megélnek. No és nincs is senki, aki elmagyarázná nekik, hogy figyelj már kishaver! Ahhoz, hogy kivakard magad a xarból, ezt és ezt kell tenned.

Mindenesetre ezt a DNS alapú különbségtételt meg az egész bullshit-et, amit itt előadtál, a lehető legkártékonyabbnak tartom. Kb. mintha Hitlert hallaná az ember, aki azért irtatott ki cigányt, zsidót, mert hogy nem tiszta faj... pfffffff...

freebiker 2010.05.17. 13:54:14

@Babu2000: Készült ilyen statisztika. Fletóék titkosították.....

belekotty 2010.05.17. 13:55:24

@johannes vatatzes: "8 évig jártam suliba a Horváth Mihály térre"

- Aha! Szóval fazeskasos voltál! Mennyi cigány osztálytársad is volt?

belekotty 2010.05.17. 13:57:21

@Babu2000: Azt sem publikus hogy a cigányság segélyezés mennyibe kerül az államnak, mert lázadás lenne belőle.

hopp-hopp 2010.05.17. 13:58:18

evvel a poszttal nem lehet vitatkozni.
van benne - jó és rossz is DE A lényeg ugyanaz - NINCSEN MEGOLDÁS A PROBLÉMÁRA!!!

(SOK A SZÖVEG - ... )

Archenemy 2010.05.17. 13:59:02

@Kismac - Térdileg még rokkant: De ha pont ugyanolyanok a déeneseik, mitn a nemcigányoknak, akkor hogy lehet, hogy két cigánynak cigány gyereke fog születni, két nemcigánynak meg nemcigány? Akkor a cigánynak levés csak benne van a déenesben benne, nem? Akkor ez egy különbség a cigány déenes és a nemcigány déenes közt, nem?

johannes vatatzes 2010.05.17. 13:59:13

Továbbá elmondom, hogy egyáltalán nem releváns adat az, hogy kik ülnek a börtönben.
Egész egyszerűen azért, mert a bűncselekmények csak egy része manifesztálódik, ezeknek csak egy további részében lesz bírósági eljárás, majd csak egy részében születik elmarasztaló ítélet, és ennek is csak egy része lesz börtön.
Egy kicsit sok lehetőség arra, hogy kilépjél vagy kiessél a rendszerből.

Kb annyira releváns egy börtönstat, mint az sms- felmérés a naplóba.

deflorator 2010.05.17. 14:01:54

Az a baj a segéllyel, hogy az ember tulajdonképpen azért kapja a fizetést, hogy nem dolgozik. Voltaképpen az a munkája, hogy hivatásos munkakerülő.
Nincs olyan ember az egész világon, aki ezt a kényelmes állapotot önként feladja.
A munka alternatívája az éhenhalás legyen, akkor majd sokan fognak akarni dolgozni!

Szekszkazan (törölt) 2010.05.17. 14:04:21

A magyar költők közül talán Arany Jánosnak volt a legnagyobb szókincse, műveiben, cikkeiben ő fogalmaz a legválasztékosabban.

De még ő sem találna szavakat arra, hogy ez a cikk mekkora emeletes, gigantikus, végeláthatatlan kifejezhetetlen, dimenzionálhatatlan baromság.

Nem vagyok sem jobb, sem baloldali, és egyébként is irreleváns ez a dolog. Ez tudomány, konkrétan szociológia és demográfia. Nem tudom, hogy a politikának hogyan kell viseltetni a témával kapcsolatban, de azt tudom, hogy ha nem lesznek azonnali felfogásbeli változások, akkor Magyarország 30 éven belül megszűnik. Az ország ugyanis azé, aki teleszüli.

Magóg napján (törölt) 2010.05.17. 14:04:36

Ez az a jobbik amelyik Miskolcon menti az emberekt míg itt a zsindex torrt ül felettük?

deflorator 2010.05.17. 14:04:55

@Kismac - Térdileg még rokkant:
Te viszont ezek szerint tanultál biológiát, tehát pontosan tudod, hogy egyes kutyáknak remek szimata van, mások kiemelkedően intelligensek, vannak nagytestűek és kistestűek, de vannak olyan kutyák is, amik semmire sem jók, viszont rengeteget esznek. Az ilyeneket többnyire elaltatják.

vernyul 2010.05.17. 14:07:12

@Archenemy: Hinnye. Kb. ugyanazért, amiért egy németjuhászból meg egy tacskóból nem kis barna színű, lompos farkú szörny lesz.

kis csibe 2010.05.17. 14:07:17

Rohadt liberalis fereg.

baliquez 2010.05.17. 14:08:51

@deflorator: nincs segély, álláskeresői járadék van, azt értik sokan segély alatt. A cigánybűnözésre pedig az önnfenntartó börtön az adekvát társadalmi válasz.

vernyul 2010.05.17. 14:10:33

@deflorator: Az intelligencia részben örökletes az embereknél, mint ahogyan a zenei hallás is öröklődhet.

hopp-hopp 2010.05.17. 14:12:14

érdekes tény, hogy erdélyben vannak olyan falvak amiket csak úgynevezett *tiszta cigányok* lakják. rendezett a környék, nem kell félni, tiszták az asszonyaik és a házuk tája. mintha nem is *cigány* volna - és akkor ott a másik véglet - a putri...

az integrálást meg eleve nem jó vége felől kezdték el megoldani.

munka nincs. pedig a cigányoknak anno megvoltak a munka-köreik, amikben jól helytálltak (kosárfonás, bádogos munka, drótostót, mittomén még mik.)
de ma már - ezek a szakmák megszűntek létezni. és ezután felnőtt egy-két? olyan generáció aminek egyszerűen nem volt és nincs munkája, nem tanult semmit, nem volt leltározva a létezése - megszokta - máról holnapra él amiből tud. kész.
ezek tények. majd jöttek a segélyek - még jobban rásegítve az ingyen élésre - sorry - magunknak csináltuk. nem tudunk nekik munkát adni - mert nincs mit rájuk bízni. csak így lehetne integrálni, terelgetni a népet egy jobb létbe vagy nem???

az agresszió és gyűlölet még több agressziót és gyűlöletet szít - mondd ki mit akar, de ez így van.
pl. román és magyar nem különbözik színben mégis utálják egymást - és kisközösségekben ez még erősebbé válik ez a típusú gyűlölet. néha spontán, hogy valakit kiutálnak a közösségből - éveken keresztül, olykor minden racionális magyarázat nélkül. ehhez képest nekem anyám román apám magyar és vannak a felmenőim között cigányok - nahh ??? oszt mégis tudok írni, olvasni - és sötét a bőröm, főképpen nyáron.

vernyul 2010.05.17. 14:12:31

@kis csibe: A liberálisoknak köszönheted, hogy ezt itt leírhattad, sötét polgártársam.

Archenemy 2010.05.17. 14:13:20

@vernyul: Nagyon jó a kutyás párhuzam! Ugye látjuk, hogy vannak közepes testű, nyúlánk kutyák, akik intelligensek és érzékenyek nagytestű szőrösek, akik gyerekbarátok és hűségesek, kisebb termetűek, akik harciasak és kíváncsiak. Pedig ezek mind kutyák, déenesük 99.mittoménmekkora hányada azonos, egy fajba tartoznak! És mégis meccsoda különbség van a fajták közt!

Most akkor miért utasítják el az emberek azonnal, dogmaszerűen azt a feltételezést, hogy az azonos fajba, de különböző fajtába tartozó emberek közt is lehetnek nem csak testi (bőrszín felépítés, termet), de mentális különbségek is?

tbb 2010.05.17. 14:14:38

@Leonard Zelig:

Hogy rasszista lenne a post szerzője?
Megindokolnád?

vernyul 2010.05.17. 14:16:22

@hopp-hopp: +1 Csak ha egy-két kommentelőn múlna, ezt az írást a barlangban tehetted volna közre, a tűz mellett.

SnakeHB 2010.05.17. 14:17:19

Itt valóban a szociális rendszer alapjainak átgondolásáról kéne elgondolkodni. Nem GYES, GYED, családi pótlék, ilyen-olyan segély, járulék, stb. kell, hanem az adókedvezmény! Ha nincs meló, a kedvezményt sem tudják miből érvényesíteni...
Max 6 hónap "álláskeresői járadékot" osztanék, azt is min 1 év munkaviszony után, és szigorúbb álláskeresési feltételek mellett. Akkor a léhűtők egy idő múlva nem kapnának semmit, és nem nekem kéne a fél fizetésemet leadózni, hogy eltapsolhassák!

Samuzia 2010.05.17. 14:18:26

@gauche caviar: Te melyikhez sorolod magad? Remélem nem az elvekért kiállókhoz.

gorcsev54 2010.05.17. 14:19:16

@johannes vatatzes:Jobbikos idióta csak egy utalás volt egy, előttem lévő postolóra, de mind1.Remélem is. Amúgy
engem egyszer sem raboltak ki(de a kocsimat már háromszor törték fel)és valóban nem vagyok tájékozott a témában de akkor is tele a f.... az eddigi esélyegyenlőség stb. programokkal.meg azzal ahogy viselkednek.És bizony vannak olyan problémák amit csak a szigorú törvénnyel és annak betartatásával lehetne megszüntetni.

slaci89 2010.05.17. 14:19:42

Ófaszom...még egy okostojás.
Az olyanok, akik a világot rózsaszínben látják mint a cikkíró sosem fogják megérteni a problémámat.
Figyelj, császkálj már céltalanul 1-2 órát a nyóckerben bármely napszakban (ha nagyon liberális vagy, akkor éjszaka, amikor csak 2 percet kell várni a várt hatásra).
Garantálom neked, hogy 20 percen belül nem lesz mobiltelefonod és pénztárcád, és az egész idő alatt nagyjából 14x fognak életveszélyesen megfenyegetni, ha nem is fajul késelésig a dolog, aminek szívből örülhetsz.

Aki ezt nem bírja felfogni, nem érzi a mindennapos félelmet, hogy jóformán bármelyik utcasarkon kinyírnának 2 doboz cigi áráért, az sosem fogja megérteni a problémámat, pedig érdemes elgondolkozni rajta, hogy hány embert érint, ha a Jobbik ott tart, ahol.

Targonca 2010.05.17. 14:21:19

hulyeemberek.blog.hu/2010/05/17/a_nagy_ciganyposzt_utoelete

Ezt olvassátok el, mármint a kommentelést és vonjátok le a konzvekvenciát és Én itt be is fejeztem ;-)

Mr Neanderthal 2010.05.17. 14:24:47

a sok tökfej meg olvassa már végig a cikket mielőtt osztja az észt!

tbb 2010.05.17. 14:25:44

@Tomi from Space:
Zelig kommentelővel kéne téged párba kötni. Ti is jól ellennétek, meg az ország normálisabb fele is.

csillagkutya seven 2010.05.17. 14:27:54

nézem a szörnyű képeket borsodban, ahol a víz éppen elmos mindent...rengetegen dolgoznak éjjel-nappal, hogy mentsék, amit lehet...de cigányt egyet sem láttam a dolgos emberek között, pedig van ott belőlük bőven és tudjuk, hogy éppen mindig rá érnek...hát csak ennyit akartam.

vernyul 2010.05.17. 14:29:43

@Archenemy: Nincs tudományos adat arra vonatkozóan, hogy az egyes rasszú emberek között bármiféle mentális különbség genetikailag kódolt. Ellenőrizhető kutatásokkal, hogy ez nincsen így. De maga az élet is ezt bizonyítja: a nyomornegyedből és a fejlett városokból jött indiai, dél-koreai, vietnámi és egyéb nemzetiségű programozókat nehéz is lenne megmagyarázni.

Hasonlóképpen, nem találsz a bolygón olyan kutyát, amelyik ne harapna meg / ne lenne idomítható.

A kutya meg egyébként viszonylag ritkán épít ki civilizációt.

vernyul 2010.05.17. 14:33:18

@slaci89: Ez egy "nyugati" társadalmi probléma, nem faji. Menj el indonéziába, ott ugyanebben a szituációban akár meg is esznek.

vernyul 2010.05.17. 14:34:48

@vernyul: Attól még az indonéz törzsfőnök lehetne akár tangóharmónikás is a kisoroszi étteremben.

freebiker 2010.05.17. 14:36:06

@csillagkutya seven: Nem is lesz. Megtagadják, mert az munka. Viszont büdöstrógerfasisztanáci jobbikos van nem is egy. Több barátom kint van....

BéLóg 2010.05.17. 14:37:31

Szeretném ha az ide bérfajvédőként beíró cigánymentegetők olyan képeket adnának közre, amelyeken most a Miskolcon ingyen és bérmentve kártmentő emberek között roma származásúakat is lehetne látni.
Nem kérem hogy a lakosság arányában legyenek ezek a fényképek, nekem elég lesz mondjuk HÁROM arc is.

Targonca 2010.05.17. 14:39:39

@csillagkutya seven: Érdekes mód jobbikosokat lehetett látni zsákokat tölteni homokkal, cigány nem fél az áradástól nem azért, mert bátor, majd kap másik házat, ha elmossa az ár, hiszen jár neki ,arról meg nem tehet szerencsétlen, hogy a sok gyerek miatt nem tud részt venni a mentő munkában, hisz a gyereknevelés felelősséggel jár!

vernyul 2010.05.17. 14:40:45

@freebiker: Ha nem haragszol, én itthon termelem a GDP-t. Az üggyel egyetértek, szép dolog segíteni másokon.

Archenemy 2010.05.17. 14:41:38

@vernyul: "Nincs tudományos adat arra vonatkozóan, hogy az egyes rasszú emberek között bármiféle mentális különbség genetikailag kódolt."

És arra van, hogy nincsen különbség? Mert ugye az volna bizonyítás. Arról sem készült tanulmány, hogy nincsenek láthatatlan unikornisok, de ez alapján nem mondhatjuk, hogy vannak.

Félreértés ne essék, én nagyon örülnék, ha nem lenne mentális különbség az egyes rasszok között, de tudunk ilyen kutatásokról?

Nekem rémlik valami négerek alacsonyabb iq-ja, amit később a módszertana miatt támadtak, de vannak azóta kutatások, amik azt bizonyítják, hogy az összes rassz általánosságban mentálisan egyenlő?

"Hasonlóképpen, nem találsz a bolygón olyan kutyát, amelyik ne harapna meg / ne lenne idomítható."

De hát ez nem mond ellent annak, hogy az egyik fajta általánosságban intelligensebb, a másik emberszeretőbb, a harmadik harciasabb! Pedig ugyanaz a kutya fajta! De az egyik nagy általánosságban erre _hajlamosabb_, a másik amarra.

Nyilván be lehet idomítani egy kutyát bármire, ahogy egy embert is, de kimondhatjuk, hogy _nincs_ mentális különbség egy pitbull, egy vizsla meg egy bernáthegyi közt? Vagy be kell látnunk, hogy van?

blacklord 2010.05.17. 14:42:03

@gorcsev54: ne érts félre - véletlenül se azt mondom, hogy jók a dolgok úgy, ahogy. De én azt mondom, hogy abból a javaslatból, hogy szarjunk bele a problémába vastagon, majd megoldódik magától, abból egyfajta Dél-Afrika lenne, meg cigányokkal teli börtönök, stb, stb, stb. Szerintem is át kell alakítani a segélyezést (pl. adójóváírás járjon a gyerek után, ne segély, és ha nem tudja eltartani, akkor kerüljön állami gondozásba), és nagyon keményen fel kell lépni az emberek tömegeinek életét megkeserítő erőszakos piti bűncselekmények ellen - de ha ehhez nem párosul valami olyan állami segítség is, ami révén van lehetőség máshogy is boldogulni, akkor még elviselhetetlenebb társadalmunk lesz.

invalid 2010.05.17. 14:43:46

„A cigány pontosan olyan ember, mint te vagy én.”
Ez az, ami bizony nem teljesen igaz. Javaslom néhány genetikával foglalkozó írás átolvasását (lásd az általad is említett fehér-néger párhuzamot).
A tényelferdítést nem igazolhatja a nemes cél. Hazudni akkor sem szabad, ha a cél, amiért küzdesz helyes.

blacklord 2010.05.17. 14:44:42

@Archenemy: ezek már érdekes kérdések. :-) Más kérdés, hogy ilyen kutatást max. földönkívüliek tudnának végrehajtani, mert bárki más ellen veszett nagy boszorkányüldözés indulna. Ami mondjuk hülyeség, mert biztos, hogy kijönne sok dolog, amiben mások a rasszok. Abban, hogy IQ-eltérés lenne, nem igazán hiszek, de hogy bizonyos problémák megoldásában meglenne, hogy melyik rassz a legjobb, az biztos szerintem.

invalid 2010.05.17. 14:48:20

@blacklord: volt ilyen kutatás az Államokban. Eléggé botrányos volt, mert az eredménye alapján van IQ-eltérés a rasszoknál (és persze a feketék számára negatív eredménnyel).
Viszont az eltérés minimális, és megfelelő körülmények (oktatás, környezet) között simán eltüntethető.

blacklord 2010.05.17. 14:50:05

@Archenemy: Szerintem se hülyeség, amit mondasz, bár gyanítom, hogy azt akarod kihozni belőle, hogy ostobább lehet egy adott rassz vagy sem. Szerintem inkább olyasmi valószínű, hogy van olyan, amelyik nagy átlagban jobb absztrakcióban, térbeli gondolkodásban, más emberek érzelmeinek leolvasásában, stb. De sok értelme nem lenne, mert még egy adott országon belül is tök mások a környezeti feltételek (pl. USA, nem ugyanazt az oktatást kapja egy középosztálybeli fehér és egy gettóból jött latino vagy fekete). Mondjuk ha Skandináviában megnéznék, hogy mik az eltérések a rasszok eredményei között, annak már látnám értelmét - csak ők ott nagyon nem érdeklődnének ilyen kutatás iránt.

Otovszky E. 2010.05.17. 14:51:57

A poszt jó, de mi van pl. ezzel (csak egy példát hozok a sok közül)?: "... hihetetlen, hogy mindig a cigókkal van a gond. szombat este sétálunk, srácok-csajok vegyesen. erre odajönnek, hogy mit beszélünk nekik és elkezdenek verekedni. ...az meg a másik, hogy attól kell félni, hogy a húgommal mi történhet, ha ezekkel az elmebetegekkel találkozhat.." Mert hogy ez IS VAN...
Mit lehet mondani valakinek, aki valamilyen módon áldozat volt már (krumpli, verekedés, rablás stb.)? Vagy attól fél, hogy azzá válik...
Nehéz ügy... nagyon nehéz...

dijumvisu 2010.05.17. 14:54:57

@freebiker: ott van a posztban, hogy aki olyan azt pofán kell lőni Te elvakult majom!

pyromaster 2010.05.17. 14:56:27

@Kismac - Amit irtal, hogy bizonyos genek kozott "alkalmassag" nincs kulonbseg egy liberalis hazugsag. USA-ban mar egy jo ideje tanulhatnak a negerek, kapnak tamogatast, pozitiv diszkriminacio ezerrel stb. Es igen vannak is tanuult emberek kozottuk, jogazsok orvosok foleg (most a kommunikacio, meg tanc es revu, illetve büfé szakot hagyjuk). DE pl Fizikusok es vegyeszek gyakorlatilag nincsenek, sok sok ezer kozul eletemben egyetlen egyet lattam. Ebbol egyenesen kovetkezik, ,hogy valamiert ezen tudomanyok irant nem erdeklodnek, nem fogekonyak. Ez nem fikazas, hanem TENY!

Targonca 2010.05.17. 14:56:51

@Otovszky E.: Múlt héten csütörtökön belém kötött egy cigány a sörözőben kimentünk ütni egyet 4. padló után elszaladt a haverja ki akart jönni utánunk a barátaim nem engedték ki. A röhej az egészben, azért kötött belém, mert cigányoztam, persze viccesen, mert a cigány barátaimnak beszéltem és ők nem engedték utanam a csávót :-)))

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.05.17. 14:58:23

A cigányok is emberek, persze! Mi lesz a következő? Hogy a négerek is?! Ha-ha-ha

magyar-thaicsirke 2010.05.17. 15:01:16

Bizonyára vannak normális, iskolázott vagy becsületesen dolgozó cigányok. Kb 10%.
De a "maradék" 90% pontosan jól elvan így, ahogy. Természetesnek veszik, hogy a bolond magyarok dolgoznak azért, hogy őket meg a milliónyi gyereküket eltartsuk. Hálából vidáman belédkötnek vonaton, buszon, utcán, akárhol. Nem azért, mert hozzájuk szóltál, csupán a móka kedvéért.
Nem tudom, te a híradóban hol látsz hírt arról, hogy cigány bántott magyart. Az ilyeneket eltussolják szokás szerint. Ha fordítva történik a dolog, akkor azonnal rasszizmusért kiáltanak. Az, hogy nincs pénzük, hülyeség. Ajánlom, hogy költözz Szabolcs-megyébe. És segélyosztáskor csatangolj egyet akármelyik városban.
Esetleg fogadj örökbe cigány gyerekeket. Aztán meséld el, hogy mit tapasztaltál. Vagy menj el családokhoz és kérdezd ki őket, mennyire tudnak/tudtak beilleszkedni a roma származású gyerekek egy normális családba. Hidd el, lesújtó lenne a végeredmény.
Rengeteg ismerősöm keres idénymunkára embereket. Igen, cigányokat is. A válasz: ennyiért inkább otthon vagyok. A segély jobban megéri.
Nem tudom miféle környezetben élsz barátságos- okos- dolgos romákkal körülvéve, de szép hely lehet.

zomg · http://lixnix.tumblr.com 2010.05.17. 15:07:30

hogy a hozzad hasonlo magat eszetlenul okosnak gondolo liberalis fogyatekos egyetemre jaro de gravitacioval tisztaban nem levo baszatlan bolcseszpicsa is megertse:

a ciganysagon belul magasan felulreprezentalt a bunelkovetok aranya a standard mintahoz kepest

erre tudnal valami spriccet idetolni a fospisztolybol?

nestrot10 2010.05.17. 15:07:42

A Cigányoknak nincs mitől tartani...Ők adták a Miniszterelnököt! heheh Orsós:)

csiribi (törölt) 2010.05.17. 15:08:38

A cigány pont olyan ember, mint te vagy...

dejv90 2010.05.17. 15:10:07

szerintem a postíró is csak a maunika showban látott cigányt

BéLóg 2010.05.17. 15:12:20

Tegnap bementem az önkormányzathoz, segélyt kértem a kutyámnak. Kinevettek, hogy kutyáknak nem jár segély.

Erre én mondtam, hogy a kutyám fekete bőrű, mocskos, büdös, ápolatlan, rossz lehelletű, sosem mosakszik. Állandóan hangoskodik, amivel másokat zavar. Életébe sosem dolgozott, egész nap az utcán kódorog, ahol gyerekeket és időseket zaklat. A fehér embertől tart, de falkában nagyon bátor, akkor bárkinek nekimegy.
Lop, rabol, az utcára piszkít, bármit megeszik, még dögöt is. Minden udvarban van egy kölke de magának fogalma sincsen arról, ki az apja.

Az ügyintéző bólogatott és közölte, a jövő hónaptól folyósítják a segélyt.

Felzárkóztatás, ez a lényeg, mondta. Felzárkóztatás.

Abu 2010.05.17. 15:17:01

az integráció az, hogy próbálunk tenni az ellen, hogy az ugyanolyannak születő cigány csecsemő a lehető legkevésbé legyen hátrányos helyzetben a vele egykorú fehér csecsemőtől iskolakezdésre szociokultúrális szempontból és ez bizony egy befektetés, ami pénzbe kerül, ami idővel azonban megtérül. A cigányok integrációja mindannyiunk érdeke és Magyarország európán belüli felzárkóztatásának az egyetlen lehetősége.

BéLóg 2010.05.17. 15:21:36

@Abu: ...amelyre már eddig is MILLIÁRDOKAT adtunk ki úgy, hogy SEMMI, ismétlem semmi eredménye nem lett.
Ellenben kineveltünk egy erőszakos, bűnöző életmódot folytató, semmire nem hajlandó kurva öntudatos cigány generációt.

Leülhetsz Abu, egyes!

A cigányok még a romáknak adott forrásokat is meglopták, a saját fajtájukat.

Ezen túlmenően pedig a pénzes vagy művelt romák SEMMIT, de semmit nem tesznek saját fajtájuk felelmelkedéért, mert az nem az ő dolguk, hanem a "magyaroké"... Sőt mi több, ők utálják legjobban a cigányokat.

Roma =/= cigány.
Van fehér cigány is, csak kevesebben, és egyébként ős is börtönben ül.

csillagkutya seven 2010.05.17. 15:21:57

@csiribi:
na most az emberi mivoltukat nem vitatja senki sem...emberek bizony ők is, de nem mindegy, hogy mifélék! európában bulgária, szlovákia, cshország, ukrajna, románia, oroszo., moldávia és mi vagyunk ellátva belőlük jócskán...de vajon miért van az, hogy mindenütt csak a probléma van velük! vajon miért? de hála az uniónak, lassan mindenütt megismerik a fajtájukat...fémtolvajlás finnországban...

Archenemy 2010.05.17. 15:26:14

@blacklord: Nem akarok kihozni semmit. Én nem hiszek "felsőbbrendűségben" meg ilyesmikben. Egy dolgot szeretnék elérni, ha belátnánk, hogy a "nincs mentális különbség a rasszok között, nagyon kicsi sem, semmilyen sem" álláspont egy dogma. Jó szándékú, értékelem, de egyelőre akkor is dogmának látom.

Kismacska (BELLA) 2010.05.17. 15:31:30

@deflorator: persze, nem is azt vitatom, hogy egyénileg milyen különböző képességekkel rendelkezünk még mi is itt a többségi társadalomban!

De a cigányok között is éppen így különbségek vannak, de nincs olyan, hogy csak azért, mert cigány, másra már nem is alkalmas...

És itt ismét nem védeni akarom őket!

Csak nem vagyok fajgyűlölő. Itt sokan olyan jól megfogalmazták a lényeget: tartsák be azokat az írott és íratlan törvényeket, szabályokat amik alapján én is élek. És akkor jól megleszünk.

wrong 2010.05.17. 15:31:52

Nagyszerű! Most, hogy néhányan (a hűbeleBALázsok közül) eljutnak eddig a "feltélelezésig", lassan ideje lenne ( tudom, ez több évtizedes meló lesz), hogy a cigánybűnözés: 1. RASSZISTA, 2. inkább a csoportosan elkövetett súlyos testi sértés jellemzi (ami a közvéleményt felháborítja). Az első pont magyarázata: Menjetek el a nyóckerbe, vagy bármely olyan város(rész)be, ahol tömegesen élnek romák. Menjetek egyedül, sétálgassatok közöttük, mobilozzatok, vegyetek fel minden nap szép és jó drága ruhákat. Vagy épp járjatok éjszakain Budapesten néha. Figyeljétek meg őket, ha szerencsétek lesz, LÁTNI ÉS TAPASZTALNI fogjátok, hogy a cigányok csoportosan és egyértelműen csak és kizárólag a védtelenebb (gyengébb v egyedül lévő) fehér embert támadják meg. Azért, mert fehér. Ez az, amit ti okostojások, rasszizmusnak neveztek. Hát akkor ideje rádöbbenni, hogy visszafelé is érvényes! És ez az a TÉNY, ami miatt a legtöbb ember pokolra kívánja az összeset, és nem az, mert valaki aztmondta neki az oviban h vigyázzacigánnyal, mer vámpírfoga van. AZ átlagember megtapasztalja, amit ti nem, vagy csak szimplán leszartok.
És jó hírem van, lenne megoldás, szociológus hallgató vagyok, már évtizedekkel ezelőtt konkrét programokat találtak ki, hogy az oktatáson keresztül, MEGNEVELJÉK őket, de érdekes módon, az elmúlt nyolc év szadesz bagázsa inkább magának lopott és féreg módjára élősködött az embereken. Ezalatt tovább nőtt egy olyan nemzedék, aminek már semmi esélye sincs arra, hogy ne lépjen a bűnözés útjára. És ha valaha is polgárháborús szettek lesznek az országban, vagy véres konfliktusok, az nem a szélsőjobb műve, hanem a TIÉTEK, libsikéim. Ti voltatok, akik nem tettek semmit. A jobbik csak egy reakció arra, hogy már elviselhetetlen a magyar emberek elleni mindennapos cigányterror.

Antifaszok Réme 2010.05.17. 15:32:13

Aki ezt a posztot írta, költözzön a cigányok közé, pl. Ózdon.

Bekamerázzuk, mint a Való Világban, és megnézzük, meddig bírja ki velük. (Élve...)

Képmutató.

vernyul 2010.05.17. 15:40:53

@Archenemy:
És arra van, hogy nincsen különbség?

Ezt írtam le a kommentemben, nézd meg. Az élet ezt igazolja, én nem hiszem, hogy ezt lehet tovább ragozni.

Az IQ meg eleve tanult képességeket mér jórészt. Ld. logika.

BéLóg 2010.05.17. 15:42:30

Ha az ember rendőrségi TANKÖNYVEKET olvas, érdekes dolgokat talál.
Például hogy van gyerekbűnözés. Ismérvei ez meg ez. Fellépés ellene ez meg ez. Felismerjük. Kezeljük. Megszüntetjük.
Például van fehérgalléros bűnözés. Ismérvei ez meg ez. Fellépés ellene ez meg ez. Felismerjük. Kezeljük. Megszüntetjük.
Például van ukrán/török/szerb/orosz/satöbbi (mafia) bűnözés. Ismérvei ez meg ez. Fellépés ellene ez meg ez. Felismerjük. Kezeljük. Megszüntetjük.

Fellépni egy rossz dologgal szemben akkor lehet, ha azt NEVÉN NEVEZZÜK. Aminek nevet adunk, azzal tudunk foglalkozni, vbizsgálni, KEZELNI.
A liberálisok egyik legnagyobb bűne az, hogy MEGTILTOTTÁK hogy a cigánybűnözést a nevén nevezzük.
Így azt nem is ismerhetjük fel és így nem tehetünk ellene semmit.

Pedig a rendőrségi TANkönyvekben van ilyen is:
Cigánybűnözés. Ismérvei ez meg ez. Fellépés ellene ez meg ez. Felismerjük. Kezeljük. Megszüntetjük.

Most hogy a ballib belepusztult, talán újból elővehetjük a régi TANkönyveket.

BéLóg 2010.05.17. 15:46:55

Ja és mellékesen:
Van gyerekbűnözés, mégsem tiltakoznak a gyerekesek.
Van fiatalkorú bűnözés, mégsem tiltakozank a fiatalkorúak.
Van fehérgalléros bűnözés, mégsem tiltakoznak a "fehérgallérosok".
Van ukrán (orosz, szerb, török, kínai, satöbbi ) bűnözés, mégsem tiltakoznak az itt élő ukránok (oroszok, szerbek, törökök, kínaiak, satöbbik).

VAN cigánybűnözés.
Vajon miért van az, hogy cigány tiltakozással tele a világ?
Pontosabban: Kinek is köszönhetjük ezt?

magyar-thaicsirke 2010.05.17. 15:46:58

@BéLóg: ez egyébként tényleg így van, a legtöbb gazdag cigány megtagadja a származását.

Kismacska (BELLA) 2010.05.17. 15:51:11

@johannes vatatzes: bocs, én nem vagyok Jobbikos, de nem szeretem a cigányokat, nem baj?

Sőt, ezekért a kommentekért nem kapok egy fillért sem, de gyanítom, hogy itt más sem. Az mekkora már, hogy csak azért, mert nem szeretem a társadalmon élősködő ingyenélők egy igen nagy számú csoportját (a többit se), már Jobbikos vagyok. Ez tényleg nagyon LOL. Komolyan.

koalamackó 2010.05.17. 15:51:35

Sziasztok !

Elöljáróban, elnézést szeretnék kérni a hosszú post miatt. Én csak annyit szeretnék ehhez az egészhez hozzáfűzni, hogy a cikk írója és akik tagadják az ún "cigánybűnözés" létezését, feltehetőleg soha nem éltek olyan közegben, ahol napi rendszerességgel fenyegetőznek, este lopják, ami mozdítható és a kiterjedt családi hálózat révén, egy-egy vitás ügyben, megjelenik 25 tesóka, akik, tekintve, hogy tisztában vannak azzal, hogy nincs rendőr a közelben, bármit megtehetnek szinte. A cigányok ha tetszik, ha nem, önmagukat gettósítják és bármilyen jóérzésű embernek ez szemet szúr, akár liberális, akár nem. Ebben az egészben sajnos, a többség felelőssége van, máshol nem hagyják, hogy a cigányok ( vagy bárkik ) gettósítsák magukat. Aki azért lop, hogy a legújabb "nájkcipőben" dzsukelkodjon, az nem megélhetési bűnöző, hanem cigánybűnöző. Hozzátenném az egészhez, cigány az, aki annak vallja magát, mint tudjuk, tehát eleve, aki a cigánybűnözéssel kapcsolatben felhozza a rasszizmust, arról egészen biztosan kijelenthető, hogy ő maga rasszista. Cigánynak nem lehet születni, azzá viszont lehet válni. Felfogható életstílusként is. Az emberek már átlátnak a szitán : TESSÉK BEILLESZKEDNI ! Ha nem akarnak magyarok lenni, menjenek el, mint ahogy sokan teszik. A dolgozni nem akaró, csicskát tartó, segélyből megélni szándékozó embereket sehol nem szeretik, itt sem. Nehogy már ezek az emberek sajnáltassák magukat és mi legyünk a hibásak.

Netuddki. 2010.05.17. 15:59:00

@BéLóg: "Megszüntetjük."

Na persze. Akkor ismerkedjünk meg a következő fogalommal.
Rendőrbűnözés... (elég ha csak nem csinálja meg a munkáját. azt amiért fizetem b+)

Kismacska (BELLA) 2010.05.17. 15:59:33

@NoOne: el kellene menni a mélyszegénységben élő cigányokhoz és elmondani, mi a kiút a helyzetükből és ezen hogy tudnak változtatni.

Semmibe nem kerül bejáratni a purdét az oskolába, ruhát kapnak segélyből is, tankönyv-kaja ingyen van, annyit kell tenni, hogy normális viselkedésre és higiéniára tanítani a gyereket és otthon békén hagyni tanulni.

Meggyőződésem, hogy egy nemzedék alatt ki tudnának törni a nyomorból (meg a belőlünk élésből).

Netuddki. 2010.05.17. 16:02:35

@BéLóg: Talán azért, mert az egy rassz, kisebbségi népcsoport megnevezése. A fiatalkorú, fehérgalléros ill. egy országnév meg nem.
Ééééérteeem?

ryuk (törölt) 2010.05.17. 16:03:04

jó poszt, grat. a baj csak az, hogy az egyes embereknek nem ugyanazt jelentik ugyanazon fogalmak, ezért "vagy" cigánybérenc és kirekesztő egyszerre. és ezért nem lehet majd közös kiindulópontot találni sem ebben a kérdésben, sem sok másban sem. és persze azért sem, mert az emberek hülyék. nagyon hülyék.

izlésrendőrség 2010.05.17. 16:09:22

na mi van seggfej posztolo, megint öngol?

szämoljam össze hogy a kb 300 hozzäszoläsbol 290 szerint a cigäny = baj, problema, gond

ellenben 2-5 liberäl tetü irogat minden blogba, ugyanazt a szart manträzza, teljesen mindegy neki mit kerdeznek / väalszolnak, hiäba a többezer teny a pofäjukba, semmi...kär ezeknek bärmit is väalszolni...remelem az anyjukat, de inkäbb a kishugukat anälba tolja egy kancigäny, de szeretnem ha mindezt lätnä is a faszopo cigänyfajvedöje...utänna pedig kerüljön a romäkhoz csicskänak, mondjuk örökre

szerintemlehetséges 2010.05.17. 16:12:01

Ennek a baromnak se cigányok voltak a szomszédai. De kívánom neki...

BéLóg 2010.05.17. 16:12:03

@kovi1970: Nem. Az orosz, a zsidó, az ukrán, a román, a török, a satöbbi NEMCSAK ország, hanem rassz is.
Vicces ha azt állítod, Magyarországon mondjuk a törökök nem rassz hanem egy ország.

Ami meg a rendőrbűnözést illeti, AZ IS VAN, mégsem vonulnak az utcára a nem bűnöző és egyébként TÖBBSÉGBEN lévő rendőrök tiltakozni a rasszista megkülönböztetés ellen.

Ne lődössé' öngólokat, nem áll jól.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.05.17. 16:13:29

"Azt osztom, hogy a túlliberális csoportok miatt megkülönböztetjük a cigányokat, amikor bűnözésről van szó, de ez már lassan a pozitív diszkrimináció kategóriája."
Leginkább ez a baj!
Azonos bűnért kisebb büntetést kapnak minta magyarok...

"A cigány pontosan ugyanolyan ember, mint te."
Igen, ezzel baj nincs is.
De amikor nem tartja be a társadalmi normákat, az már nem egészen elfogadható.
És magától nem is fogja.

BP80 2010.05.17. 16:13:54

Koalamackónak teljesen igaza van. Ez a Post meg késett kb 10 évet.

Pár napja konkrétan hozzánk is bejöttek vidéken. 6 falura van 2 rendőrjárőr. Mindennaposak a betörések kutyamérgezések, inzultusok. Pont le van szarva, hogy ki hogyan vitatkozik a "cigánybűnözés" létéről. Ha valaki nem tesz k*rva gyorsan valamit, akkor vidéken mindenki elkezdi úgy megvédeni magát, ahogy tudja, és abból erőszakhullám lesz. Elkéstünk a vitákkal és elemzésekkel. Pont le van szarva, hogy genetika miatt, vagy a rossz szocializáció okán bűnöznek. Valaki védje meg a normális emberi tulajdont, mert arra van szükség. Most.

A haboskakajó melletti blogolás és nagyonmegmondás pedig köszönjük, de már nem segít. Főleg nem olyanoktól, akik -mondjuk úgy- empirikus tapasztalatgyűjtésben még nem vettek részt.

Ui: Mi lesz 10-15 év múlva, mikor a mostani munkanélküli bűnözők 5-8 gyereke felnő? Úgy, hogy munkát még a nagyapjuk se látott? Komolyan itt még valaki hisz abban, hogy a legnagyobb probléma az, hogy szidják a cigányokat, meg szabad-e a "cigánybűnözés" szót használni? Gratulálok.

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2010.05.17. 16:16:18

@izlésrendőrség:

az a baj hogy ez önmagában semmit sem jelent. ha pl egy nehéz vizsgán matekból 5-en írják meg kettesre és 280 megbukik attól még az 5 fős törpe kisebbségnek lesz igaza.

itt most speciel tényleg gond van a cigányokkal csak ezt a tényt nem az az érv támasztja alá, hogy 270 buta paraszt mit kaffog be a 4 darab agysejtjével :)

ryuk (törölt) 2010.05.17. 16:17:41

@izlésrendőrség: grat a hasznos hozzászóláshoz! csak néhány kérdés még: miért rosszabb, ha valakinek az anyját, vagy a kishúgát egy kancigány tolja análba, mint ha ugyanezt tenné egy kanmagyar, vagy egy kankínai? és vajon mennyivel rosszabb romäknál csicskának lenni, mint mondjuk nem romäknál? és mitől öngól ez a poszt? arra számítottál, hogy itt majd cigányszerető kommenteket találsz és meglepett, hogy sokkal inkább gyűlölik őket az olvasók? ugye te nem magyarországon élsz?

Dr Kangörény 2010.05.17. 16:18:05

Valóban, értelmes ember nem azért utálja a cigányokat, mert azok cigányok.

Hanem azért, mert a többségük élősködik az adófizetőkön és a kibaszott politikusok ehhez hozzá is szoktatták őket - mert nekik ez jár.

Akit meg kiraboltak-megloptak-megvertek, az meg azért utálja őket.

Nem azért, mert cigányok.

Rozsomák vagy torkosborz 2010.05.17. 16:22:16

Nem szeretem én sem ha tömegesen ítélnek meg embereket. De az is lehet, hogy ez mögött egy régi tapasztalat húzódik meg. Történelmi példa erre:
www.sulinet.hu/tart/fcikk/Khaj/0/31865/2
Jó olvasgatást, tanulság levonása ajánlott! lehet, hogy igaza van a posztolónak: oldják meg maguk!

ryuk (törölt) 2010.05.17. 16:23:32

@Kangörény_: kérlek, fejtsd ki, hogy értelmes ember mi alapján utál bármit. a nyugdíjasok és tanulók többsége is élősködik az adófizetőkön, és a kibaszott politikusok ehhez hozzá is szoktatták őket. vajon, ha egyértelmes ember nem cigányok raboltak ki-loptak meg-vertek meg, akkor ő a nem cigányokat fogja utálni?

Antifaszok Réme 2010.05.17. 16:29:48

Persze, a darazsat azért nem szeretem, mert sárga-fekete csíkos....

Nem azért, mert pofátlan, a kajába mászik, és ha megpróbálom elhessegetni, meg is csíphet....

vernyul 2010.05.17. 16:30:53

@Kangörény_: Én az összes magyar adócsaló vállakozót utálom.

khmm... 2010.05.17. 16:32:35

@Kangörény_: a darázst se azért útálod, mert sárga-fekete csíkos, hanem azért mert qrva fájdalmas a csípése. És igen, gyakran megcsíp.

khmm... 2010.05.17. 16:33:34

@Antifaszok Réme: a fenébe, hát nem megelőztél?!? :-DDDDDD

deflorator 2010.05.17. 16:34:35

@Kismac - Térdileg még rokkant: Nem egyes kutyákról beszélünk, hanem a fajtákról. A vizslát nem viszik futóversenyre az agarak helyett, az agarat meg nem képzik harcikutyának. Ez rasszizmus vagy szakértelem?

BP80 2010.05.17. 16:35:23

Az igazán elkeserítő, hogy csak faszverés folyik, itt szavakat ragad ki mindenki, és azok jelentéséről vitatkozik meg blogol. Közben telnek az évek. Az egyszeri falusi emberek meg azt látják, hogy folyamatos veszélyben vannak, és ki az, aki ténylegesen is azt mondta, hogy tesz valamit? Na ki? Szerinted hova ikszelt az a sok ember? Nem rasszisták ők, meg szélsőségesek, csak már tele a faszuk, hogy nem történik semmi. Csak jönnek ezek a blogok, ahol még mindig a szavakon megy a vita. Ez tényleg segít. Most valaki megint posztolt valamit, mert most kellett. Játsszuk még a hülyét, aztán 4 év múlva lesz az a 17 százalék több is.

ryuk (törölt) 2010.05.17. 16:38:00

@deflorator: igen, az szakértelem. emberek esetében viszont nem fajtákról beszélünk, hanem egyes emberekről. fajtákról morvai krisztina képviselőasszony beszél, amikor azt mondja hogy "magunkfajták" és "magukfajták".

ryuk (törölt) 2010.05.17. 16:42:51

@BP80: teljesen igazad van. az elmúlt húsz évben minden kormányunk magasan szart a cigányokra és maximálisan szart a problémás körzetekben élőkre. a harmadik köztársaság minden kormányra kerülő ereje csak a saját szavazatainak maximalizálására használta (ki) a cigányokat, remek példája ennek a két nagy párt saját cigánytábora, saját cigányvezetőikkel az élen. valódi megoldást eddig sem próbáltak adni a problémára és ezután sem sokat várhatunk.

deflorator 2010.05.17. 16:43:05

@ryuk: Emberek esetében is beszélünk fajtákról. Az alfajok/fajták/rasszok között valószínűleg nem csak látható, szagolható iletve hallható különbség van. Ázsiai emberek többségéről a puszta kinézete alapján meg lehet állapítani, hogy melyik országból jött. Egy négert a hangjáról illetve szagáról felismerni (cigányt is). Látható, tudható, tapasztalható, hogy érzékszervvel tapasztalható különbség van a fajták között.
A különbség mértékét firtatni egyelőre tabu.

Picitures doktor 2010.05.17. 16:44:47

Blogíró,lehet hogy olyanok,mint te vagy,de engem hagyj ki az összehasonlításból...jó?

Archenemy 2010.05.17. 16:48:11

@vernyul: valóban nem lehet tovább ragozni. Attól, hogy tudunk mondani egy százéves alkoholista dohányost, nem vonjuk le azt a következtetést, hogy nincs különbség az alkoholista dohányosok és a nemalkoholista nemdohányosok várható élettartama közt.

Ленина · http://szanalmas.hu 2010.05.17. 16:49:35

Az a baj, hogy a magyar minden szart meg akar oldani, főleg olyan dolgokat, amelyeket nem tud. Olyan nehézségű probléma ez, mint kb: az állóf@szú katolikus papoknál megoldani a szex kérdését a cölibátus megtartása mellett. Eleve kudarcra ítélt vállalkozás, mert a kiindulópontja már szar. Ezért nem fogják magyarországon megoldani a romakérdést, mert eleve szarul nyúlnak hozzá.

ryuk (törölt) 2010.05.17. 16:50:08

@deflorator: lol, hogy ismersz fel egy négert a hangjáról? hogy szagolsz ki egy cigányt egy négert és egy ázsiait egy sötét szobában? igen, ha látod őket, akkor látod a különbségeket is, pl bőrszínben, vágott szemben. de ha ezek a jelek nem egyértelműek, akkor nem biztos, hogy meg tudod állapítani az illető alfaját. amúgy a vágott szem még nem jelent automatiksan szorgalmat, mint ahogy az ébenfekete bőr sem jelent automatikusan gyors futási képességet. és persze a fehér bőr sem jelenti azt, hogy birtokosa a társadalmi normákat betartva, gondos apaként, szerető férjként, a közössége aktív tagjaként éli életét. a kutyáknál ez picit tényleg máshogy van.

vacok26 2010.05.17. 16:52:03

Cigánybűnözés mint fogalom létezik...Nem véletlenül találták ki...
Szerintem könnyű okoskodni fellengzős, lealázó cikkekkel egy számítógép előtt ülve, de ha Te ilyen okos vagy akkor miért nem javasoltál esetleg valami megoldást?!?!?!
Unom már, hogy a média által felfújt "a jobbik és hívei rasszisták " szlogen mögé bújva mindenki olyan megaművelt ebben az országban és olyan könnyen hülyézi le a nemzeti érzelmű embereket, miközben semmi értelmes megoldással nem áll elő senki roma kérdésben. A JOBBIK legalább megpróbálta....Más párt mit tud ez ügyben felmutatni????

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2010.05.17. 16:54:54

@vacok26: Na jó, most lett elegem a kommentekből. Te meg a számítógép előtt hülyézel le engem, aki a nyilvánosság elé viszi a véleményét. Ha komolyan azt hiszed, hogy a posztban csak a Jobbik ellen rohantam ki, akkor vagy el sem olvastad, vagy nem álltál be a sorba, amikor az eszet osztották.
Fel se fogod, mit írok, de emberkedsz.

Archenemy 2010.05.17. 16:55:44

@ryuk: olyan, mintha direkt nem akarnád megérteni, amit az olvtárs ír

senki nem állította, hogy minden egyes néger gyorsabban fut, mint minden egyes fehér, ésatöbbi

hajlamokról, orientációkról beszélhetünk csak, hiszen kivételek mindig vannak

ha azt belátjuk, hogy van genetikai öröklődés vagy jelleg a külsőt meghatározó jegyekben, akkor nem zárhatjuk ki, hogy ugyanígy a belső tulajdonságok is öröklődnek

ezt észrevehetjük kutya fajtáknál - intelligens és érzékeny vizsla, harcias és agresszív pitbull - nem csak a külsejük különbözik, hanem a mentalitásuk is, pedig egy faj, a kutya

és igen, be lehet tanítani bármelyiket bármire, de a hajlam, az orientáció miatt egyes tanításokra fogékonyabbak, másokra kevésbé

érthetetlen, hogy ha kutyáknál be tudjuk látni ezt, akkor embereknél miért tilos

izlésrendőrség 2010.05.17. 17:01:24

@ryuk:
probäld ki, azt majd räjössz a különbsegre..de segitek mitöl lehetsz biztos hogy cigäny kurt meg

1. garantältan nemi betegseget kapsz, vagy otvart (tudod, ahol wc sincs, tiszta farokra se szämits nagyon)

2. miutän vegeztek a szetkurässal, ki is fognak fosztani, ha szerencsed van nem keselnek meg

3. mihelyst szetvertek, megdugtak, elmesz feljelenteni, a rendörök meghalljäk hogy cigäny volt, teged csuknak be, mert rasszista vagy

4. miutän megdugtak szetvertek, egy iställoban ebredsz, läncon, rabszolga vagy

szivesen folytatnäm, de dolgoznom kell , sietek termelni cigänysegelyt

izlésrendőrség 2010.05.17. 17:04:03

@test subject #28: de häl isten te es, meg az a maradek 2 - 3 ember itt vagytok esznek:)...majd amikor ti 2-3-an maradtok segilyket kitermelni, majd akkor is megkerdem van e cigänyproblema:)...ostoba vagy, de ezt te is tudod, csak meg nem ült le benned

2010.05.17. 17:04:59

@csillagkutya seven: Igen, a fehér ember dolgozik, a cigány meg vár hogy "tájékoztassák" - ugyan miről? Kapa, kasza, kisvödör, homokzsák, menni kell és csinálni! Na ez a különbség. Hogy hozzászoktak, hogy sippantanak egyet és rohan az ombudsman, a Helsinki-bizottság, az AI, meg az összes többi szervezet segíteni a szegínromákokon!
Hát ezzel nem segítettek, sőt!
A poszt meg egy kommentgenerátor témát vet fel, amivel ki lehet kerülni az Index címplapjára, ennyi.
A szociális rendszernek pedig nem készpénzben, hanem krumpli-tej kombóban kellene fizetnie, és azt meg nem lehet eljátékgépezni.
És valaki megmagyarázhatná a cigányoknak, hogy TENNI is kell a jobbért.
Dolgozni kell...

vacok26 2010.05.17. 17:06:08

tudom, hgy nem csak a Jobbik ellen rohantál ki de én ezen akadtam fenn...A baloldali országrombolókról nincs is mit írjak...Az emberkedni szó értelmezését meg nézd meg egy értelmező szótárban nem hinném, hogy az előző kommentem abba a kategóriába tartozik..és nem csak neked kommenteltem hanem úgy általában mindenkinek aki mostanában erről a témáról ír.. ha nem inged......

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2010.05.17. 17:07:29

@vacok26: Rendben, elnézésed kérem. Csak annyi ilyet olvastam ma már (köztük olyat is, aki vállaltan el sem olvasta a posztot, úgy löki a szart), hogy kicsit sok volt :) Visszavonom.

deflorator 2010.05.17. 17:09:54

@Humbino: Valóban jól mutatna, ha a cigányszervezetek kivinnének pár embert a gátra dolgozni, mégha sok haszna nem is lenne, (mert nem szoktak a nehéz munkához).

Rocky 2010.05.17. 17:14:21

"A cigány pontosan olyan ember, mint te vagy én."

őőőőőő... biológiailag?

Mert h minden ember más és más. Alapvetően ezt kellene felfogni!

Ergo ellentmondás a dolog!

spermwhale 2010.05.17. 17:14:44

A '80-as évek végén sorra jelentek meg a tanulmányok az Egyesült Államok növekvő bűnügyi statisztikáiról, a jóslatok mindent elborító erőszakról szóltak és nem is kérdőjelezte meg senki ezeket az előrejelzéseket. És mi történt? Az elmúlt tíz évben folyamatosan javulnak a statisztikák. Az ok pedig egyszerű: a legtöbb államban legalizálták, illetve egyszerűbbé tették az abortuszt. Ez azzal járt, hogy csökkent a potenciális elkövetőknek a száma, mert meg sem születtek. Az eleve hátrányos helyzetű - sokszor drogos anyukával-apukával rendelkező - gyerekek ugyanis megfelelő társadalmi támogatottság híján könnyebben válhatnak elkövetővé. Ezzel szemben mi történt-történik Magyarországon? A hátrányos helyzetű, szegénységben élő, iskolázatlan réteg számára szinte az egyetlen jövedelem forrás a szociális segély és a családi pótlék. Minél több gyerek, annál több pénz. Megélhetési szükségszerűséggé vált a folyamatos szülés és ezáltal a szegénység, a hátrányos helyzet folyamatos, bővített újratermelése is! Azokban a régiókban, ahol koncentráltan van jelen ez a folyamat - lásd Miskolc, Ózd, stb. - a jövőben hatványozottan számolhatunk a hasonló bűncselekmények számának növekedésével pusztán azért, mert több veszélyeztetett, kallódó, bandákba verődő gyerek nő fel. Az is tény sajnos, hogy az érintett rétegben az egész népességhez viszonyított arányuknál lényegesen nagyobb százalékban képviseltetik magukat a romák és ezért látszik az alapvetően nem "cigány kérdés" annak, mint ahogy az USA-ban sem a "néger és latin bűnözés" visszaszorulásáról van szó. A probléma gyökere tehát az alapjaiban elhibázott és sürgős korrekcióra szoruló szociális rendszer! Ez a szociális rendszer az, amely így öngerjesztő módon exponenciálisan növeli az erőszakos vagyonelleni bűncselekmények számát, terheli saját magát, az egészségügyi- és nyugdíjrendszert és ebbe fog belerokkanni az egész magyar gazdaság, ha még nem rokkant bele. A többi csak elegáns szócséplés.

Antifaszok Réme 2010.05.17. 17:14:59

Az idegen szép !

Tilos utálni
Muszáj szeretni
Tilos utálni
Muszáj szeretni

Leszbikus, nigger, „Lakatos”, Roth
Buzeráns, narkós, oláh és Tót
Leszbikus, nigger, „Lakatos”, Roth
Buzeráns, narkós, oláh és Tót
Az idegen szép, az idegen jó (4x)

/Tekintetes Úr, dalszöveg/

Ciccus 2010.05.17. 17:17:05

Bazzeg ti hol éltek?
Az összes rohadt, bűnöző, sunyi dög cigányt nyilvánosan kellene kivégezni!
+azokat is, akik védik őket, segélyezik, ingyen lakás, "jaj szegény nehéz sorsúakat támogatni kell" PÖCSÖKET lelőni!!!
milyen jogon döntenek a magyar nép sorsáról? milyen jogon tesznek ki minket a mindennapos félelemnek???
ez kell nekünk???NEEEEM!!!!!!
de ki tesz végre valamit ezek ellen???

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2010.05.17. 17:19:39

@Rocky: Ez egy kettős mottó, ami egyszerre szól a rasszistáknak, miszerint nem kell a cigányt pofán lőni - és a libsinek, miszerint nem kell a cigányba hatszoros pénzt invesztálni. Remélem, így érthető.

2010.05.17. 17:25:52

@deflorator: hát, jól is nézne ki, csak sajnos mindketten tudjuk, hogy ez nem fog megtörténni. Ők megvárják, amíg "tájékoztatják" őket, egyenlő megvárják, amíg kivonul mindenki, és megsegíti őket, ők meg majd ríhatnak a TV2, meg a többi adásának mikrofonjába, hogy milyen nagy bajság történt. Így megy ez. A néger vs cigány analógiának azért nincs értelme, mert a négerek akartak beilleszkedni, a cigók meg nem akarnak. Ha a lovat odaviszed a patakhoz, ha akar iszik, nem tudod belediktálni a vizet. Így van ez a cigókkal is : nem lehet rájuk tukmálni az integrációt, amikor képen röhögnek bárki, hogy a munka csak a parasztoknak való. DigiTV-re honnan van pénz, hm?
Ha ennyire a pofánkba röhögnek, miért hagyjuk? Írországba már hiába mennek segílyért, mert alapból elutasítják őket ( pár évvel ezelőtt meg simán kapták a nagy zséket euróban) akkor az írek rasszisták? A finnek azok? Akik simán kitiltják a szórakozóhelyeikről a balhézó cigókat? Igen, azok. De kurva jó okuk van rá.

somogg (törölt) 2010.05.17. 17:29:28

A poszt egy szar. Az emberek kozott igenis vannak kulturalis kulonbsegek. Peldaul innen angliabol a magyarok tobbsege nem europai. Adot csal, koszos, romos varosokban el, mindig a kibuvot keresi a szabalyok alol. Ez igaz? Csak nezopont kerdese?

A poszt nem az irja, hogy minden ember ugyanolyan, hanem hogy egyenlo, a kulso korulmenyek befolyasoljak a viselkedeset. A torvenyeket mindenkivel be kell tartatni, de nem szabad senkit megbelyegezni. Lehetoseget kell biztositani, hogy dolgozhasson a kitoresert, (ez persze nem a csaladi potlekot jelenti), mert hosszutavon az egesz tarsadalom veszit egy leszakado torvenyen kivuli kisebbseggel.

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2010.05.17. 17:34:17

@somogg: Ööö, most leírtad mindkét oldalt? :)

Rocky 2010.05.17. 17:34:50

@hererál:
ja értem

mivel egyik sem a megoldást keresi (rasszista, libsi, visító cingó (Kolompár Orbán), hanem ebből akar megélni:

rasszista: így gyűjt szavazókat a jobbik
libsi: így gyűjt szavazókat, ellentétes előjellel
cigány vezető: így gyűjt pénzt magának

ezért szerintem az ő véleményük indifferens!

A szegény, de józan életű romákat kell megkérdezni, velük közösen együttműködni, munkahelyeket teremteni nekik, az új kormány ilyen téren felelős embereinek!

A többieket össze lehet engedni a múnikkasaubban, oda valók!

Az utóbbi évek legszebb mondata nekem TGM-től, a közmunkához kötött segélyezés kapcsán:
-És aki nem akar vagy tud dolgozni, az éhez fog halni?-kérdezte "könnyes" szemmel.

(ma lassan ott tartunk, hogy aki akar és tud(na) dolgozni, az is éhen fog halni) :(

Rocky 2010.05.17. 17:39:16

ja még 1:

azt azért ne felejtsük el, hogy két "teljesen egyforma", II. kerületi úrigyerek sem tökegyformán szocializálódik, úgyhogy már itt is óriási különbségek lehetnek...

Namost egy agytalannak szocializálódott panelproli jobbikos, nyilván pofon egyszerű megoldásnak gondolhatja azt amit.
(ő sem tehet róla h ilyen mintát kapott) (?)

Itt az, h nem a bőrszín alapján "ítélkezünk" ez alap lenne, viszont megoldásnak nem mondható, maximum a libsi fejekben...

Cserépszavazás (törölt) 2010.05.17. 17:41:10

@Szekszkazan: Az ország ugyanis azé, aki teleszüli.

Ma - ha minden igaz -, az élveszületések 50%-a magyar, a többi nem.

Valóban kevesek már a szavak.

szerintemlehetséges 2010.05.17. 17:44:49

Menj egy putriba lakni aztán egy hónap múlva visszatérünk a témára. A tököm tele van az ilyen kanapé humanistákkal.

Cserépszavazás (törölt) 2010.05.17. 17:46:15

ryuk 2010.05.17. 16:50:08 hogy szagolsz ki egy cigányt egy négert és egy ázsiait egy sötét szobában?

Ez érdekes, mert pl. egy arabnak egész más a bőrének a szaga. Nem is kell nagyon érzékenynek lenni a szagokra.
És a félelemnek is van szaga.

spermwhale 2010.05.17. 17:56:46

Anélkül, hogy riogatni akarnék bárkit is szeretném a figyelmetekbe ajánlani azt az adatot, hogy 2020-ban a B-A-Z megyében születő gyermekek között a romák várható aránya 40%. Az már csak tíz év és a folyamat exponenciális. Kérdezzétek meg a szerbeket, hogy mi történt Koszovóban. Nagyon remélem, hogy minden cigány nagyon gyorsan tiszta, dolgos, törvénytisztelő meg stb. lesz, ugyanis ők lesznek többen és nélkülük nem fog menni. Annyi ingyenélő, tolvaj parazitát már nem tarthat el a csökkenő nem cigány népesség, még ha Schiffer Andrásnak hívják a miniszterelnököt és kétharmados többséggel kormányoz az éppen aktuális liberális párt - amitől Jehova óvjon bennünket - akkor sem.

BiG_ 2010.05.17. 17:56:46

Hm, jelenleg - sajnos - ha kimennének a cigányok a gátra, akkor sem azért tennék, mert nagyon jön a víz és védeni kell a javakat, hanem felmérik a terepet, hogy hova érdemes betörni. Sajnos erre volt eddig már példa.

Amúgy a cigány szó nem a roma szinonimája. A roma szó embert jelent a nyelvükön. A cigány viszont a bizánci "athiganos" módosult formája, ami törvényen kívülit jelent... Miért is neveznek így egy népcsoportot évszázadok óta?
Integrálósok/liberálisok/rasszistázók lehet gondolkodni!

Üdv!

vacok26 2010.05.17. 18:03:45

Rocky" Namost egy agytalannak szocializálódott panelproli jobbikos,.."
Méltó nevet választottál a kommentedhez...Rocky sem az eszével kereste a kenyeret a filmben

BiG_ 2010.05.17. 18:12:38

Hm, jelenleg - sajnos - ha kimennének a cigányok a gátra, akkor sem azért tennék, mert nagyon jön a víz és védeni kell a javakat, hanem felmérik a terepet, hogy hova érdemes betörni. Sajnos erre volt eddig már példa.

Amúgy a cigány szó nem a roma szinonimája. A roma szó embert jelent a nyelvükön. A cigány viszont a bizánci "athiganos" módosult formája, ami törvényen kívülit jelent... Miért is neveznek így egy népcsoportot évszázadok óta?
Integrálósok/liberálisok/rasszistázók lehet gondolkodni!

Az előbb elnyelte, úgyhogy kiegészítem: a cigány nem népcsoportot jelöl inkább, hanem egy életmódot. Ez az életmód ütközik a többség által rendesnek, elfogadhatónak tartott életmóddal. Innen a feszültség.

Üdv!

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2010.05.17. 18:23:22

@izlésrendőrség:

"majd amikor ti 2-3-an maradtok segilyket kitermelni, majd akkor is megkerdem van e cigänyproblema"

na látom az összetett mondatok még gondot okoznak. :) olvass vissza fiam hogy én mit írtam. és még te ostobázol le mást? nem süllyedsz el szégyenedben?

BP80 2010.05.17. 18:30:07

Ez a demográfiai probléma tényleg már csak hab a tortán.

Ennek nem lesz jó vége. Nagyfater mesélt a háború előtti csendőrségről, akik simán elpicsázták a bajkeverőket, meg rendet raktak, ha balhé volt. Ez ma már elképzelhetetlen.

A kínálkozó és emberséges megoldási tervek csak az íróasztalnál állják meg a helyüket. Vagy nem, mindenesetre félve nézek a következő 10-20 év elé. Itt ordas nagy balhé lesz. Visszajutunk a földművelő vs nomád népek konfliktusáig még a végén.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.05.17. 19:13:20

@Archenemy:

A kutyákat lehet idomítani, de a cigányimádókat nem. Szerintem add fel!

Archenemy 2010.05.17. 19:17:17

@"the dragon": apránként lehet csak lebontani a gátlásaikat. Lásd, ma már lehet egyáltalán beszélni arról, hogy a cigányok jó része kilátástalan helyzetben él, sok köztük a bűnöző. Ezt nem kérdőjelezi már meg szinte senki. Tíz évvel ezelőtt még ezt is letagadták. Tíz év múlva talán még előrébb leszünk.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.05.17. 19:26:51

@Archenemy:

Valójában mindenki ugyan azt mondja, amit tíz évvel ezelőtt is mondott, csak most épp mások alakítják a közbeszédet...

Antifaszok Réme 2010.05.17. 19:27:24

Az ember születésénél fogva Rasszista:

Mindenki a saját gyerekét, a saját családját részesíti előnyben az idegennel szemben.

KÉPMUTATÓK !

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2010.05.17. 19:34:38

csepel.info/?p=7266 Ezt, bár belinkeltem a posztban is, figyelmetekbe ajánlom: (természetesen) nincs egy egységes cigányblokk. Ezeket kívülről felhúzni nem lehet. Mindez persze nem jelenti azt, hogy üssük is agyon őket :)

Silverf@x 2010.05.17. 19:51:34

Ez egy elég ideális elképzelés. Kezeld ugyanúgy - az a probléma, hogy nincs olyan kezelési módszer, ami mindenkire egyszerre ráhúzható. Megszokott kezelési módszer az iskolában, hogy rossz jegyet kapsz (ha felsős vagy), megrónak, kiküldenek óráról, szamárpadba ültetnek stb.. bizonyos gyerekekkel viszont nem lehet ezt megtenni, mert csak annál rosszabbak, erőszakosabbak, nem működik, hogy "állj a sarokba", mert megverik a tanárt stb stb... Pofont osztani lehet, hogy érdemes lenne, de egyrészt főbenjáró bűn, törvény is bünteti, és arról meg ne is beszéljünk, hogy az egész család visszajönne és agyonverné a tanárt. Ergo a tanórák azzal mennek el, hogy 1-2 "különös figyelmet igénylő" csemetével foglalkoznak, ahelyett, hogy a többiek tanulnának. Iskolából elküldeni gyereket szintén nem lehet. Ez esetben mi a kezeld ugyanúgy? Minden elismerésem a tanítóké, bár nem véletlen, hogy tömegével jönnek ki a funkcionális analfabéták az iskolákból...
De tovább lehet menni az igazságszolgáltatásra is... A mi "kezelési módszereink" nem ilyen széles körre lettek kitalálva, bizonyos csoportok egyszerűen túlnőnek rajta, ebből van a balhé, először azt kellene megreformálni. Szerintem a probléma igenis létezik, attól még hogy nem azonosítjuk be a csoportokat.

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2010.05.17. 20:01:40

@Silverf@x: Ha nem lenne túlliberalizált a média, egy tanárverő gyereket ki lehetne baszni az iskolából és egy rablógyilkos cigány kaphatna 30 évet. Nem az a poszt lényege, hogy "jaj szegény cigányok" :p

BéLóg 2010.05.18. 12:45:15

Címlapon az Indexen: Senki nem segített a boldvaiaknak. Mert a cigánysort elöntötte a víz és két szivattyún kívül semmit nem kaptak.

Ásó, kapa, homokzsák? Árokásás, vízelterelés? SAJÁT munka?

Mindig csak a segíííílyke meg a segííííccség?

Rásszista magyarok, nem jönnek menteni a cigányokat, csak a saját házukra gondolnak...

salapapa · http://salapapa.hu 2010.05.18. 15:39:42

semmi, csak szeretném ha bent lenne a radaromon. érdekes egy olvasmány! :D

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2010.05.19. 02:26:56

@BéLóg: galeria.index.hu/belfold/2010/05/18/veget_jarja_a_toltes_edelenyben/?current_image_num=1&image_size=l

Itt elvétve lehet látni pár dolgozó cigányt ;) vagy csak az én húdeliberális szemem képzeli őket oda? :D

BéLóg 2010.05.19. 12:15:05

@hererál: Minden bizonnyal ott van.
De nem is arról van szó hogy senki sehol, hanem hogy ha egy adott helyen erősen felülreprezentáltak, ott a fényképeken és a videókon is illene (?) felülreprezentáltnak lenniük, kapával, ásóval, homokzsákkal a kezükben, nem?

BéLóg 2010.05.19. 13:58:34

@hererál: Azt hiszem ha egy adott helyen a cigányság erősen felülreprezentált, akkor valahogy a védekezés képein és videóin is így kellene megjelenniük, nem?
Mármint ásóval, kapával a kézben, homokzsákkal a vállon, efféle.

BéLóg 2010.05.19. 13:59:33

Vaze, NEKEM egy óráig nem jelent meg, beírtam emlékezetből mégegyszer, most meg mingyá ott van....
Hüjje blogmotor!

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2010.05.19. 15:51:06

@BéLóg: No problemo. Am természetesen igazad van.

Silverf@x 2010.05.20. 18:44:31

@hererál: Már ne haragudj, de ahogy Te vádolsz másokat azzal, hogy nem olvasták el figyelmesen a posztot, úgy Te sem olvastad el figyelmesen, amit én írtam. Vagy nem érted. Nem azért nem lehet kirúgni egy gyereket az iskolából, mert a tévé hírverést csinál, hanem, mert a törvény nem engedi, ugyanis tankötelezettség van és területi beosztás és kutyafüle. Ugyanúgy, ahogy megbuktatni sem lehet, hozzáérni sem lehet stb. Ha tyúkoknak építesz ólat, hogy várod el, hogy a disznók és beférjenek? Nem tudom érted-e a hasonlatot. Ha disznókat is akarsz tartani, másfajta ólat kell építeni. Hát még ha marhát... A probléma, hogy bizonyos embercsoportok a rájuk jellemző viselkedés alapján a tűréshatárt feszegetik, ami miatt a rendszer átalakítása indokolt. De mivel a rendszert senki nem változtatja meg, a reflektorfény azokra irányul, akik indokolttá teszik azzal, hogy mások (hogy úgy mondjam, a többség) tűrőképességét próbára teszik. Példa: nem lőhetsz le senkit, ha belép a magánterületedre. Mert feltételezzük, hogy nem akar nagyon rosszat, eltévedt szerencsétlen, vagy legalábbis rászólok és elmegy. De ha egyre több olyan van, akit ha nem lövök le, akkor megteszi ő (mert a rendőrség nem túl hatékony), akkor be fogják vezetni - mint USA-ban -, hogy nyugodtan lődd le. Innentől senkit nem zavarna, hogy fehér vagy fekete. Mondhatni, hogy a bűnözés, vagy az "iskolába járás" egy olyan fajtáját terjesztik el, amire nincs hatékony válaszunk, mert eddig nem sok ilyen volt. Ha kitalálnak rá megoldást, ám alkalmazzák mindenkire. De ismétlem: még nincs megoldás.

Silverf@x 2010.05.20. 19:05:15

@Silverf@x: Sőt, jobbat mondok. A középkorban a jelenleginél sokkal durvább büntetési módszerek voltak. Ha valaki bűnözött, karóba húzták, felakasztották, megbotozták, kikötötték a napra, kínozták... Tök mindegy, hogy milyen színű volt (legfeljebb az számított, hogy milyen gazdag volt). Most már csak nem akarunk karóba húzni senkit. De néhány év felfüggesztett, egy kis ejnye-bejnye sokaknak nem számít.
Mindenki egyforma, de mégsem. Van olyan gyerek, akit cseszegetéssel lehet tanulásra bírni, van akit dicsérgetéssel. Van olyan gyerek, akit szigorral emberré lehet faragni, de van, akiből csak bűnözőt nevelsz. Természetesen ne bőrszín alapján tegyenek különbséget, hanem belső tulajdonságok alapján. De olyan kritériumrendszert kialakítani, amiből egyértelműen kikövetkeztethető, hogy kivel hogyan kell bánni, az az álom kategória, addig viszont marad egy csoport, aki perifériára szorul és ez által témává válik. Nem olyan egyszerű ez.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.05.25. 12:03:33

@Silverf@x: láttad a riportot a sittescigányokkal, hogy mit szólnak a bevezetendő három csapás törvényhez?
asszonggya a rühes, hogy neki oszt töknyóc, ezután is el fog menni rabolni.
klassz! neszeneked nevelés, fekfőhely biztosítás és etetés! a Te, az én és a többiek pénzéből.
egy cigány belső tulajdonságát csak sivatagi körülmények közt, ápolószemélyzet és felszerelés nélkülözésével a nagykéssel lehet megnézni.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.05.25. 12:09:16

ja, a cikkhez egy kis komment:

"A cigány pontosan ugyanolyan ember, mint te.
Emlékszünk a század eleji Amerikára és a négerek helyzetére? Alacsonyabb rendű, primitív népcsoport… ki kell őket irtani… apartheid Afrikában, szegregáció, kitiltások… ismerős a hozzácsatolt propaganda és „kutatások”? Nem hasonlít ez egy kicsit arra, ahogy a cigányokat kezelik ma a rasszista csoportok"

a különbség csupán annyi, hogy a négerek ott születtek, ott éltek. az az ő hazájuk és a telepesek odamentek, majd leigázták őket.
legalábbis ezt tanultuk.
ahogy azt is, hogy Magyarországot egy horda, a magyarok "vivták" ki maguknak és foglaltak itt hont. majd később, SOKKAL később jöttek a cigányok és ránktelepedtek. mert hagyták!
vagy talán ez itt a cigányok főggye és mi is jöttünk leigázni? mert akkor tetvek vagyunk és takarodjunk!
de amíg minden tény azt támasztja alá hogy ez itt a MI hazánk, addig takarodjon a cigány, ne ezt a hazát szülje tele a fattyaival! minden jobbravaló nép szinte kiírtotta maga közül, csak mi vagyunk ilyen toleránsak.
de meddig?
süti beállítások módosítása