Kontakt

hulyeemberek@citromail.hu

Tvityó

Kimiccól

Ki van itt?

Címkék

18 (2) adat (4) alku (2) amerika (2) angolország (2) autó (3) baki (11) betegség (1) bevásárlóközpont (3) blog (14) boksz (3) bűn (5) bürokrácia (2) celeb (12) első (1) erdei (3) fidesz (7) film (5) flash (1) foci (3) fontos (13) freddyd (1) frizbi (1) hagyomány (6) hellókarácsony (1) hétköznap (21) hollywood (1) hülyék (82) hungarikum (32) index (3) internet (19) iskola (4) jobbik (5) kampány (3) kamu (6) kis játékelmélet (5) kocka (13) konzum (9) korrupció (2) közlöködés (3) közvetítés (3) kritika (10) lmp (2) lopás (5) magánfilozófia (10) másság (9) maunika (2) mszp (4) munka (4) művészet (2) norbi (2) ov (3) párkapcsolat (3) parlament (3) pénz (5) picsa (2) politika (17) primitív (4) probléma (6) rádió (2) rasszizmus (6) reklám (1) re akció (4) sport (19) sportgéza (8) szaknemértő (4) szar (1) szavazás (4) színház (1) társadalom (3) társkereső (1) téldömping (2) telefon (1) tévé (30) u16 (1) undorító (6) vallás (1) vendégszerző (11) vers (1) voks10 (2) who (1) wikipedia (1)

Re-akció #3 – Az LMP nem SZDSZ

2010.04.13. 12:00 :: hererál

Már egy ideje ért bennem a gondolat, hogy írjak egy posztocskát erről a témáról. A tény, hogy az általam középintenzitással kedvelt Véleményvezér blogon most akadtam rá egy írásra.

Jól szórakozom azokon, akik szerint az SZDSZ az LMP-be menti át politikusait, a háttérből irányítják őket, satöbbi, satöbbi, satöbbi. A fent idézett blogposztnak abban igaza van, hogy ugyanazt a politikai űrt tölti be az LMP, amit eddig az SZDSZ (és kissé jobbra tolódva az MDF) töltött be. Politikai programjuk tehát hasonló, nem is ezzel van bajom. A bajom azzal van, amikor azt kell hallgatnom, hogy – mint fent írtam – az SZDSZ finanszírozza, irányítja az LMP-t, sőt, átmentették az összes volt politikust.
 
Hát gyerekek, elég nagy ez az SZDSZ.
Nem elég, hogy a volt szadeszes politikusok egy része otthagyta a politikát, a maradék meg effektíve bevásárolta magát az MDF-be, sőt, a volt vezető és a párt arca – Kuncze – az MSZP-nek kampányol, ezeknek a csúnya, rossz SZDSZ-esek képesek voltak összerakni még egy pártot és a háttérből irányítani? Ne viccelődjünk már?
 
Tehát adott egy csoport vérgőzös hülye, aki kijelentette, hogy az LMP az az SZDSZ politikusainak mentőhajója. Más hülyék szerint a Fidesz produktuma az LMP, arra nem is veszem a fáradságot, hogy elmondjam, ez miért baromság.
Adott a másik csoport, aki csak szimplán terminológiai problémákkal küszködik: a hasonló program és az átemelt szavazóbázis nem elegendő ahhoz, hogy egyenlőségjelet tegyünk két párt közé. Ha igaz lenne, akkor a MIÉP ugyanaz, mint a Jobbik. Remélem, az irónia érezhető és érthető.
 
Ahhoz, hogy egyenlőségjelet (amiben nincs hullám) rakjunk két párt közé, ugyanaz a politikusi gárda szükséges hozzá. Mert különben a szalámi ugyanaz lesz, mint a felvágott.

 

1 komment · 2 trackback

Címkék: kampány politika szavazás re akció

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyeemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr481916612

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az MSzP végső harca 2010.04.20. 12:12:44

Az MSzP bepróbálkozott. Visszalépett négy helyen, mondván: várják a "gesztus" viszonzását az LMP részéről. Úgy tett, mintha tett volna valamit. Úgy tett, mintha az LMP esetleges visszalépése automatikusan hozzá vándoroltatná a szavazókat. Hol...

Trackback: Kik szavaztak az egyes pártokra? 2010.04.15. 17:21:11

Sokféle találgatás látott napvilágot a választások óta arról, hogy kik szavazhattak az egyes pártokra. Néhányan sorakoztatták az érveket pro és kontra, de a jellemző inkább az, hogy az emberek súlyos egyszerűsítések után kategorizálták, és egyszerűen l...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morci úr · http://suttyok-ket-kereken.blog.hu 2010.04.14. 00:35:00

Azért ne becsüljük le kérem az Szdsz határtalan ravaszságát.
Hiszen majd évtizedig képesek voltak eladni a semmit és tevékenységként feltüntetni a gyarapodást. :)
süti beállítások módosítása