Kontakt

hulyeemberek@citromail.hu

Tvityó

Kimiccól

Ki van itt?

Címkék

18 (2) adat (4) alku (2) amerika (2) angolország (2) autó (3) baki (11) betegség (1) bevásárlóközpont (3) blog (14) boksz (3) bűn (5) bürokrácia (2) celeb (12) első (1) erdei (3) fidesz (7) film (5) flash (1) foci (3) fontos (13) freddyd (1) frizbi (1) hagyomány (6) hellókarácsony (1) hétköznap (21) hollywood (1) hülyék (82) hungarikum (32) index (3) internet (19) iskola (4) jobbik (5) kampány (3) kamu (6) kis játékelmélet (5) kocka (13) konzum (9) korrupció (2) közlöködés (3) közvetítés (3) kritika (10) lmp (2) lopás (5) magánfilozófia (10) másság (9) maunika (2) mszp (4) munka (4) művészet (2) norbi (2) ov (3) párkapcsolat (3) parlament (3) pénz (5) picsa (2) politika (17) primitív (4) probléma (6) rádió (2) rasszizmus (6) reklám (1) re akció (4) sport (19) sportgéza (8) szaknemértő (4) szar (1) szavazás (4) színház (1) társadalom (3) társkereső (1) téldömping (2) telefon (1) tévé (30) u16 (1) undorító (6) vallás (1) vendégszerző (11) vers (1) voks10 (2) who (1) wikipedia (1)

Az emberek hülyék – Halloweeni különkiadás-szégyenfal

2009.11.01. 23:54 :: hererál

Egy gyors körkép a blogokon, avagy ki hogy írja el a „Halloween” szót – mellette linkek és statisztikák.


A "sima" hibák
 
Helloween: 22 /igyekeztem kiszűrni a német együttest, nehéz volt/ Csak én.. Bibebaba napjai, Horány City, Belgiumi élmények 2009-2013, Retroroom, Horváth Jázmin blogja, Ludovico-technika
, Movierolla, Boszorkánykonyha, Egy kis vidéki Rock and Roll, kekz, magyar-magyar szótár (ez kurva kínos, pláne, hogy még parodizálta is a szót /hellovény/), CROWBABY, Egy blog rólam, tripledávid c’est la vie, kockablog, A nyúlon túl, Drozdik Live, Kutyavár Állatorvosi Rendelő (még egy, aki pofára esik vicceskedés közben… imádom az ilyet!), Filmdroid (2x) (még egy blog, ahol egyébként kétféle elírás is jelentkezett), Földiek
Hellowen: 1 B-BB. oldal
 
És most jöjjenek a szupermodern, skandináv hangzású elírások:
 
Haloven: 0
Halloven: 0
Halloveen: 1 Blog Mexikóról
 
És az abszurd 3 e-s kontingens:
 
Haloveeen: 0
Halloveeen: 0
Haloweeen: 1 about me: Haylie
Halloweeen: 1 Kicsi lány
 
Örömmel jelenthetem, hogy nincs olyan elírás, ami egynél több a-t tartalmazott volna.
 
 
A fenti blogok egy része igen nívós, van, amit két éve nem látott a szerzője, van elköltözött és behalt, gagyi és szuper, vicces és komoly… jó böngészést, de vigyázzatok: van olyan blog, aminek XD-kvóciense eléri a 4/sort!
Ha egy blogcímet rosszul írtam volna, elnézést a szerzőktől és természetesen javítom!
Minden elírást tartalmazó posztot trackbackelni fogok – ha ez nem lehetséges, akkor kommentálom.
 
Nézzük hát a kis statisztikai adatot:
Összesen 110 elírás van, ami igen szomorú statisztika blogjaink helyesírását tekintve (mivel egy tulajdonnévről van szó). Én lecsekkoltam guglin: a helyes írásmód nem más, mint HALLOWEEN.
 
Ezzel a tapasztalattal kíván mindenkinek rémisztő november elsejét
 
hererál
és Az emberek hülyék blog

 

 

 

5 komment

Címkék: blog hülyék kocka adat

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyeemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr11492113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Goo 2009.11.04. 12:38:09

Bocsánat, de most kötekedek. Lassan négy éve blogolok, egész életemben ügyeltem a helyesírásra. Ez persze messze nem jelenti azt, hogy tökéletesen írnék, elég gyakran vétek hibákat, hiába hányják a szememre, hogy maximalista vagyok.

Mélységesen sajnálom, hogy egyszer, még 2007 februárjában, amikor egyáltalán nem volt aktuális téma, vétettem egy elütést, míg az összes többi alkalommal helyesen szerepel a kifejezés a blogban. Sajnálom, de nem szégyenlem magam, még így sem, hogy felsőfokúval szemlélem a bejegyzést.

Van egy kis különbség aközött, hogy az ember időnként hibát vét, mert ez az emberi természet, vagy egyáltalán nem tud írni, mert nem tanították meg rá. Csak nem árt hozzá egy kis bölcsesség, hogy ezt felismerd.

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2009.11.04. 15:55:00

Pontosan tudom, mire gondolsz, és nem is csináltam volna ekkora ügyet belőle, ha nem egy tulajdonnévről lenne szó ÉS arról, hogy ezek a hibák nagy valószínűséggel nem elírások voltak, hanem hibás tudásanyag (ha észrevetted, a listában nem szerepel pl. a Hakloween és a Galloween sem /ezek természetesen abszurd elírások, de szerintem érted, mire gondolok/)

Goo 2009.11.04. 23:01:11

Ha tudsz gépelni, akkor tudod, hogy a különböző érzékenységű billentyűzetek közti alteráláskor a dupla betűk elég nagy valószínűséggel redukálódnak szimplára. Előfordul. Messze nem ugyanaz, mint a nyugodtat két t-vel, vagy a csapdát b-vel írni, amit professzortól is láttam, táblára vésve. Most szégyellje magát? Mert emberből van? Nonszensz.

Főleg, hogy teljesen jelentéktelen, ki hogy írja, mivel hivatalos magyar átírás nem létezik. Inkább értékelendő, hogy aki nem beszél angolul, próbálja törni magát, és nem írja következetesen helovínnak, akár tulajdonnév, akár nem.

gcsallo 2009.11.08. 23:26:44

Szerintem inkabb Hallowe'en... Tudom, most eppen "szorszalhasogatok" :D

Persze a modern amcsi angolban ez rovidult le Halloween-re, mert ugye ahol Europa egy orszag, ott nem lehet bonyolultan betuzni semmit :)

Mivel Angliaban elek nincs ekezetem, bocsi. Illetve van, csak nem a munkahelyi gepen :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.12.14. 18:49:50

Hej, köszi a reklámot először is.
És igen, elírtam, legközelebb figyelni fogok.:)
süti beállítások módosítása