Kontakt

hulyeemberek@citromail.hu

Tvityó

Kimiccól

Ki van itt?

Címkék

18 (2) adat (4) alku (2) amerika (2) angolország (2) autó (3) baki (11) betegség (1) bevásárlóközpont (3) blog (14) boksz (3) bűn (5) bürokrácia (2) celeb (12) első (1) erdei (3) fidesz (7) film (5) flash (1) foci (3) fontos (13) freddyd (1) frizbi (1) hagyomány (6) hellókarácsony (1) hétköznap (21) hollywood (1) hülyék (82) hungarikum (32) index (3) internet (19) iskola (4) jobbik (5) kampány (3) kamu (6) kis játékelmélet (5) kocka (13) konzum (9) korrupció (2) közlöködés (3) közvetítés (3) kritika (10) lmp (2) lopás (5) magánfilozófia (10) másság (9) maunika (2) mszp (4) munka (4) művészet (2) norbi (2) ov (3) párkapcsolat (3) parlament (3) pénz (5) picsa (2) politika (17) primitív (4) probléma (6) rádió (2) rasszizmus (6) reklám (1) re akció (4) sport (19) sportgéza (8) szaknemértő (4) szar (1) szavazás (4) színház (1) társadalom (3) társkereső (1) téldömping (2) telefon (1) tévé (30) u16 (1) undorító (6) vallás (1) vendégszerző (11) vers (1) voks10 (2) who (1) wikipedia (1)

Az emberek hülyék - Szavazások

2009.10.24. 02:25 :: hererál

EDIT: A jelek szerint ez a template nem szereti a képeket. Így egy kicsit olvashatatlan a poszt, elnézéseteket kérem.

A legtöbb internetoldalon és blogon gyakori a szavazás (és a savazás). Mert mi másra is jó az olvasótábor, mint hogy megkérdezzük, kit sunáznának a képen látható celebek közül, vagy mit tippelnek a magyar futballválogatott legújabb szívásáról.

Ne értsétek félre, nem zavar, hogy megkérdezik az emberek véleményét. De ugyanúgy, ahogy nem kérdezzük meg Postás Józsit az amerikai piacgazdaságról, ugyanúgy nem kellene XY-t a számítástechnikáról. Az emberek ugyanis szeretik megmondani a véleményüket, még ha azt sem tudják, miről van szó.

A legnagyobb elkövethető hiba a "vicces" választási lehetőség inklúziója (főleg az [origo] szokta, legalábbbis tapasztalataim szerint). Megdöbbentő dolgok születnek belőle, lássunk gyorsan pár példát... az emberi hülyeségre.

Első példánk (összenyomva) a bal oldalon látható. Ez tipikusan a vicceskedőknek szóló választási lehetőség okozta spontán agyhalál esete. FAIL - legalábbis remélem, hogy nem gondolták komolyan.

A második - no comment. Többszörösen FAIL - FAIL-ek hegye!!
Ki szerkesztette ezt?! Vegyük végig egyenként a tátongó hiányosságokat:
1) Ha ez egy legitim szavazás lenne, akkor két lehetőség lenne: IGEN és NEM.
2) Két IGEN is szerepel, ha nagyon-nagyon fel akarnád töltetni (első és ötödik).
3) Én G-pontról nem kérdeznék férfiakat (a másodikról és az ötödikről beszélek, ergo összesen 2571 fiú van a 3670 válaszadó közt /most komolyan, ennyi srác olvassa a Velvetet?/). Nem érzem kompetensnek magunkat.
4) Nem, enélkül is élvezek - muszáj névtelenül megalázni a válaszadókat?
5) Minek a "Nem tudom"? Ha ez a szavazás politikailag überkorrekt lenne, még el is fogadnám. Na de így? Aki nem tudja, nem szavaz. Aki meg nem tudja, de szavazni akar... nos, elnézést, de elenyészően kevesen vagytok a vicceskedő fiúkhoz képest.

Az internetes átlaghoz képest ez egy egész normális szavazás. Semmi poén, sőt még a sok-sok celebritás mellé bepakoltak egy ruhatáros csajszit - aki egyébként toronymagasan vezeti a szavazást, utalva ezzel arra, hogy talán férfitársaim körében még nincs minden veszve...

Még mielőtt megkérdezitek: nem, nem szavaztam egyiken sem. Ha megnyomom a "Szavazok" gombot bárminemű szavazat bejelölése nélkül, megmutatja az eredményeket. A Velvetre pedig nem más, mint a Friss hírek csal időnként - amúgy sürgősen be kellene tiltani a 18+ bejegyzések Friss hírek-be kerülését. Gyerekek is neteznek, az isten szerelmére! Kíváncsi gyerekek!

3 komment

Címkék: hülyék szavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyeemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr21471062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neolith 2009.10.25. 22:43:04

Kár hogy ez Indexes... Vagyis érdekes, hogy az Origo-t említed meg, mikor az Index ( ahogy 3 példa is mutatja) szokott hülye választási lehetőségeket adni.

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2009.10.25. 22:51:34

Ha szeretnéd, keresek origósat is :D de igen, ezek indexesek - mondtam, hogy nem az :)

Portárs Művész 2009.10.26. 09:38:37

négyévente látunk példát azokra a "vicces hülyeségekre" amiket az emberek bejelölnek a szavazólapon...
süti beállítások módosítása