Kontakt

hulyeemberek@citromail.hu

Tvityó

Kimiccól

Ki van itt?

Címkék

18 (2) adat (4) alku (2) amerika (2) angolország (2) autó (3) baki (11) betegség (1) bevásárlóközpont (3) blog (14) boksz (3) bűn (5) bürokrácia (2) celeb (12) első (1) erdei (3) fidesz (7) film (5) flash (1) foci (3) fontos (13) freddyd (1) frizbi (1) hagyomány (6) hellókarácsony (1) hétköznap (21) hollywood (1) hülyék (82) hungarikum (32) index (3) internet (19) iskola (4) jobbik (5) kampány (3) kamu (6) kis játékelmélet (5) kocka (13) konzum (9) korrupció (2) közlöködés (3) közvetítés (3) kritika (10) lmp (2) lopás (5) magánfilozófia (10) másság (9) maunika (2) mszp (4) munka (4) művészet (2) norbi (2) ov (3) párkapcsolat (3) parlament (3) pénz (5) picsa (2) politika (17) primitív (4) probléma (6) rádió (2) rasszizmus (6) reklám (1) re akció (4) sport (19) sportgéza (8) szaknemértő (4) szar (1) szavazás (4) színház (1) társadalom (3) társkereső (1) téldömping (2) telefon (1) tévé (30) u16 (1) undorító (6) vallás (1) vendégszerző (11) vers (1) voks10 (2) who (1) wikipedia (1)

Az emberek hülyék – Bajnai, a tökös csávó

2010.05.14. 19:16 :: hererál

Lázár János kijelentette, hogy – mindannak ellenére, hogy a kétharmadtól, a palack nélküli csúcstámadástól és népakaratról és hasonlókról zengett a párt kommunikációja – a Vona-féle mellényesdi még Bajnai hatáskörébe tartozik.

Ennyivel vége is lehetett volna, és ez esetben Vona kényszerrizikója átment volna, valamint a korábbi posztomban megjósolt eseménysorozat is nagyjából fedte volna a valóságot.
De nem.
Mert ekkor jött egy Bajnai, aki miniszterelnökségének konklúziójaként feljelentést ígért. Mit ne mondjak, a szélsőségektől aggódó átlagember (jó, tudom, hogy a kétharmadunk jobbikos) számára ez mindenképpen egy tökös befejezés.
 
Én kettesnél jobban értékelem Bajnai kormányzását. Ha cinikusan akarok fogalmazni, a Fidesz is jól járt, hiszen nem nekik kellett elvinni a balhét a megszorításokkal. Mi megúsztunk egy államcsődöt, Gyurcsány eltűnt, még ha csak ideiglenesen is.
Bajnai nem egy Bokros. A Bajnai-csomagot nem fogjuk tizenöt év múlva is szidni, Bajnait nem fogjuk mémjelleggel a megszorítások ikonjaként jellemezni. Bajnai népszerűbben távozik posztjáról, mint ahogy jött.
 
Magánvéleményem Bajnairól valahol ugyanaz, mint Schwarzeneggerről (mint politikusról): a tény, hogy alig lehetett hallani róla, azt jelenti, hogy jól csinálta. Nem kezdte ki a média, nem voltak botrányai. Bajnai az első ilyen, pedig nem egy kellemes helyzetben, nem egy népszerű arcként vette át a kormányzást.
 
Ne értsetek félre, nem vagyok MSZP-s. Sőt. De értékelem a tökös embereket. Mint kiderült, Bajnainak igenis van töke. Miután a Fidesz (is!) lepasszolta a mellénymizériát (Vona egyébként ügyesen az utolsó pillanatig várt, bár kényszerpályán volt), feltételezhető volt, hogy Sólyom (és Mesterházy – aki rosszkor pofázott, kérje el a zakót Ilditől) hőbörgésével le is van tudva az egész. De ekkor jött Gordon búcsúbeszéde, és utolsó húzásaként megtette azt, amit minden normális politikusnak meg kellett volna tennie: nem csak a szavak szintjén ítélte el Vonát, hanem a feljelentést is megtette.
 
Mint egy kommentben megfogalmaztam korábban: nem tisztem állást foglalni, hogy (mennyire) törvénysértő-e a mellényviselés. A tény, hogy mindenki pofázott, egyértelművé tette, hogy ők semmit sem fognak tenni a továbbiakban. Én azt értékelem nagyon Bajnaiban, hogy ő nem csak hogy nem pofázott korábban, de ráadásul még meg is tette a feljelentést. Elképzelései – végre valakinél – konzekvensek azzal, amit csinált.
 
És még a politikát is ott fogja hagyni.
Remélem, van annyi esze, hogy ne jöjjön vissza.
 
Gratulálok Bajnai Gordonnak, akivel olyannyira elégedett vagyok, hogy nincs szívem MSZP-snek nevezni.

 

4 komment

Címkék: politika hülyék fidesz parlament jobbik hungarikum rasszizmus probléma

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyeemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr202003555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2010.05.14. 19:20:07

A Jobbik szavazóit kérem, hogy mielőtt kiosztanának, várják meg, míg megírom a posztomat a cigányhelyzetről. Azt hiszem, holnapra lesz kész. Ott el is várom, hogy anyázzatok.

Kartal (rezervált) 2010.05.15. 09:30:29

Én nem anyázok, igaz, nem is vagyok elvakult Jobbikos. De azt azért szeretném, ha a bilincsben elvitt Hagyóról és a kollégáiról is írnál egy posztot. Több tízmilliós sikkasztások valahogy jobban érdekelnek, mint az, hogy ki milyen ruhában jelent meg a parlamentben.

Bajnai tényleg eddig a legnormálisabb mszp-s, kár, hogy abszolút tisztességtelen üzletember. Jó példakép: a lényeg, hogy gyarapodjon a pénze, az senkit ne izgasson, mennyi embernek megy tönkre az élete, hányan kerülnek utcára ténykedése következményeképp. Bocs, az ilyet nem tudom embernek nevezni.

Dzsentrisvihák 2010.05.15. 09:45:35

Bajnai a szent terminátor... Jesszus, de messzire gurult a gyógyszer...

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2010.05.15. 13:28:06

@Kartal (jogsértő fekete mellényben): Ezer örömmel, este kinn lesz.
@Dzsentrisvihák: Mondok még rosszabbat: ha Lendvai vagy Schiffer küldte volna el Vonát a francba, akkor róluk írok dicsérő posztot (bár mint politikusok, nem dicsértem volna őket). Ha Orbán az, ő kap gratulát. Csak annyival vigasztalhatlak, hogy nincs az az Isten, hogy Sólyomról vagy Semjénről írjak pozitív hangvételű írást ;)
süti beállítások módosítása