Kontakt

hulyeemberek@citromail.hu

Tvityó

Kimiccól

Ki van itt?

Címkék

18 (2) adat (4) alku (2) amerika (2) angolország (2) autó (3) baki (11) betegség (1) bevásárlóközpont (3) blog (14) boksz (3) bűn (5) bürokrácia (2) celeb (12) első (1) erdei (3) fidesz (7) film (5) flash (1) foci (3) fontos (13) freddyd (1) frizbi (1) hagyomány (6) hellókarácsony (1) hétköznap (21) hollywood (1) hülyék (82) hungarikum (32) index (3) internet (19) iskola (4) jobbik (5) kampány (3) kamu (6) kis játékelmélet (5) kocka (13) konzum (9) korrupció (2) közlöködés (3) közvetítés (3) kritika (10) lmp (2) lopás (5) magánfilozófia (10) másság (9) maunika (2) mszp (4) munka (4) művészet (2) norbi (2) ov (3) párkapcsolat (3) parlament (3) pénz (5) picsa (2) politika (17) primitív (4) probléma (6) rádió (2) rasszizmus (6) reklám (1) re akció (4) sport (19) sportgéza (8) szaknemértő (4) szar (1) szavazás (4) színház (1) társadalom (3) társkereső (1) téldömping (2) telefon (1) tévé (30) u16 (1) undorító (6) vallás (1) vendégszerző (11) vers (1) voks10 (2) who (1) wikipedia (1)

Blogajánlás

2010.11.14. 00:57 :: hererál

Felkért a szerző, hogy ajánljam a blogját az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumról.

http://apamkurvagazdag.blog.hu/

Érdekes. Kritikus. Nekem tetszett.

1 komment

Címkék: blog kritika iskola fontos

Vendégszerző - Razzia a pókerteremben

2010.11.06. 22:57 :: hererál

Razziáztak a Korda pókerteremben. Ez persze akár nem is kellene, hogy hír legyen.
De amit a jelenlegi és főképpen az elmúlt kormány tett a póker ellen, az több mint egy szakmai öngól. Inkább egy bedrogozva, aljas indokból elkövetett, részeg böfögés a Fehér Ház sajtótájékoztatóján az elnök beiktatása alkalmából.
Abszolút felesleges, előnye nem lehet, hátránya pedig rengeteg lesz.

Holnap megint a szlovákokhoz fogok pókerezni menni. Volt már szlovák cég, szlovák autóregisztráció, most meg ez.

Ha nem félnék, hogy csúnyán hangzik azt mondanám: Mi a jó édes unatkozó mszp-s ötleten sorvadt agyas úristenért nincs valaki az újak között, aki megértené, mekkora baromságot csináltok? De nem teszem: Inkább azt mondom, hogy ebben az országban mindenki olyan szinten túlzásba esik, hogy az már beteges.

Nézd csak meg a felújított fogarasi úti Tescót. Pesten!!!! kb 100. bicikliparkoló a bejárat előtt, + kb 30 rokkantparkoló, persze az összes üresen.

A túlteljesítés mindent elsöpró magyar reflexe mintha genetikailag benne lenne az összes döntéshozóban.

Nem a pókerezéssel van a baj, amit rengeteg magyar gyakorolt élvezettel. Hanem azzal a szerencsétlen buta mentalitással, hogy amit nem értünk, azt jobb ha, korlátozzuk.

Kár érte…

Szólj hozzá!

Címkék: politika sport internet hülyék pénz kocka undorító hungarikum vendégszerző kis játékelmélet szaknemértő

Húúúú de meg kell büntetni a pókertermeket

2010.11.06. 22:49 :: hererál

Nem tudom, feltűnt-e valakinek a ma esti hírekben a tény, miszerint a rendőrség erőforrásainak nem is kis részét egy pókerterembe allokálta. Igen, ha pragmatikus lennék, megjegyezhetném, hogy talán Borsodban több haszonnal lehetett volna őket alkalmazni.

Bár a póker nem szerencsejáték, a háznak természetesen van belőle nyeresége. Ezzel nincs is probléma. Tegyék azt adókötelessé, vagy nem is tudom. De amikor süt egy rendelkezésről/törvényről, hogy egy lobbi (kaszinók) nyomására hozták, s hogy azok, akik paragrafusba öntötték, semmit sem értenek a dologhoz… igazából semmi sincs. Megszokhattuk volna már.

Annak idején nemegyszer láttam hatvan fölötti néniket is bácsikat is a pókertermekben szórakozni. Elmondásuk szerint nem kerül annyiba, mint egy vacsora, de emberek között vannak és jól érzik magukat aznap este. Ma ez a nénike és bácsika – bűnöző.
Az ember azt hinné, legalább a törvényhozó testület nem a gengszterfilmekből szerez tájékoztatást a póker mint kártyajáték kapcsán. Persze egy olyan országban, ahol helyreigazítást követelnek a Hírcsárdától, az ember ne csodálkozzon semmin.
 
A probléma csak az, hogy ezzel – mint a fájlcserélő oldalak jól példázzák – nem oldják meg az egyébként nem is létező problémát. Csupán azt érték el, hogy a pókert, ami már hivatalosan is a sakkhoz hasonlóan elmejáték, s kezdett kimászni a média által köré szőtt alvilági pszeudohálóból, most szépen visszanyomták oda, ahol a hetvenes években volt. A törvénytelenségek közé. A pókertörvény nem új dolog, külországokban is létezik. De megsúgok valamit: még a szlovák törvény is normális. Nem úgy, mint a miénk.
 
Way to go, Hungary. Way to go. Mert tényleg ez a legnagyobb problémánk manapság.

Szólj hozzá!

Címkék: politika sport internet hülyék pénz kocka undorító hungarikum kis játékelmélet szaknemértő

Alkalmazkodott a Vodafone

2010.09.29. 00:04 :: hererál

Elnézést a hosszú szünetért. Talán jön még egy pár.
Vágjunk is bele!

 

Youtube-böngészgetés közben akadtam rá a Vodafone első magyarországi reklámjára. Látunk ilyeneket manapság? Ez még egy nívós valami volt! Vagy nézzük meg az új-zélandi debütálásuk (mindkettő embeddelve lent). Ilyenek nálunk miért nincsenek?
 
Ja...
 
Nekünk Balázsék kellenek kéken és lilán pár kicseszettül nem vicces jelenetben.
A Vodafone alkalmazkodott a magyar környezethez.

 

Vessük össze ezeket ezzel: Ti melyiket néznétek? Vagy inkább árnyaljuk: melyik az, amitől nem kapsz idegvégződéshullást a harmadik alkalommal, amikor látod?

Szólj hozzá!

Címkék: telefon reklám hülyék celeb tévé hungarikum

Az emberek hülyék - Ahol még a helyreigazítás is rövid

2010.09.07. 20:03 :: hererál

Elnézést a hosszú hiátusért. Egy darabig még eltarthat.

Azt hiszem, a Sportgéza az egyetlen szájt, ahol még a helyreigazítás is tartalmatlan és nyúlfarknyi.

A 2009. november 21-én közzétett „Az Újpest az egyik bundázó magyar csapat?” című cikk címével valótlanul híreszteltük, hogy az Újpest labdarúgó csapata részt vett labdarúgó mérkőzések manipulálásában, azaz „bundázott”.”

Báj dö véj, ki pereskedett ezen egy egész évig?

Szólj hozzá!

Címkék: index internet hülyék sportgéza

Az emberek hülyék - Gera és a Pool

2010.08.11. 14:58 :: hererál

Jaj, de megnevettetett a Sportgéza! Párszor már írtam bakijaikról, de ez most csupán a véletlenek nevettető összejátszása. Adott ugyebár ez a cikk, miszerint lehetséges, hogy Gera a Liverpoolba kerül. Szép álom, ő talán még játszana is a csapatban (mekkora körbenyalást kapott a hír, hogy Némethet leigazolták, pedig nyilvánvaló volt, hogy küldik kölcsönbe). Annak idején ugyebár már megírtam, miért idegesít annyira, hogy nulla eredmény után születik három nyálcsorgató cikk. Ezt a cikket most még én is legitimnek éreztem, pláne azért, mert nem volt a Poolra kihegyezve, emlegettek ott Werder Brement és Sunderlandet is.

 
A nevetést az szolgálta, hogy a cikkben megemlítették a következőt: „a hír már megjelent a klub hivatalos fórumán is”. Namármost, a cikkben is ott volt a link, én is benne hagyom, rendkívül szórakoztató volt végigolvasni a fórumhozzászólásokat.
Hadd fordítsam le őket!
 
A topiknyitó hozzászólás (a topik címe Are we after Gera?, vagyis Gera után érdeklődünk?) nagyjából felvázolja azt, amit a Sportgéza leírt.
RiSeOfTheReDs: :D remélem nem
Jamieofthealbion: ööö, nem
Tom-da-bomb: őt vagy danny murphyt a középpályára, jók
Pgabor (sztetek magyar-é?): Remélem, jön. Jó játékos!
Shankenny: Nem, nem. Újabb papírszar :( (feltételezem, a sérülékenységére céloz)
Con-Con: Remélem nem
 
Egyelőre itt tart a társalgás. Én ezt, hogy őszinte legyek, nem linkeltem volna be, s ha már mindenképp meg akartam volna említeni, akkor tuti, hogy nem rakok linket. Úgysem keresik meg sokan.
Ez így viszont egy tüskeböki öngólocska.

 

1 komment

Címkék: sport foci baki hungarikum sportgéza angolország

Az emberek hülyék – Az ember, aki miatt Messi nem lesz világbajnok

2010.07.22. 14:57 :: hererál

Lassan lecseng a VB-láz, el-eltűnnek a vuvuzelaárusok, a mellberúgós .gif-ek, Dunga, Domenech… mindaz, amin röhögtünk vagy szenvedtünk a világbajnokság során. A jelentőségteljes, mély, komoly dolgok megmaradnak, de az élet törvényei szerint a pocsék vagy csupán nevetséges dolgok eltűnnek.

Várjunk csak. Mi ez a hír?
Na ne.
Maradona marad????
 

3 komment · 1 trackback

Címkék: kritika sport hülyék foci szaknemértő

Az emberek hülyék – A póker nem szerencsejáték!

2010.07.15. 19:53 :: hererál

Vissza azokhoz az apróságokhoz, amik mindig is idegesítettek, azok a nyilvánvaló marhaságok, melyeket annyit hangoztatnak. Elvégre ezzel kezdődött a blog, hm?

A póker nem szerencsejáték. Ha azt hiszed, csupán szar vagy vagy nem is játszottál. Itt nem a ház ellen játszol hosszú távon veszteséget hozó oddsokkal.

Sok a hülye, aki elintézi annyival a pókert, hogy besorolja a blackjack és a rulett mellé, a kaszinójátékok nyilván veszteséges sorába. Talán még illegálisnak gondolja, hiszen az utolsó alkalom, amikor pókerezni látott valakit, az a tévében volt, közvetlenül azelőtt, hogy a csúnya rossz maffiózó fel nem kelt volna az asztaltól, hogy főbelője az áldozatát. Vagy csak a zöld posztóra emlékszik és innentől kezdve már tök ugyanaz neki, mint a blackjack.
 

Szólj hozzá!

Címkék: sport internet hülyék pénz kocka kis játékelmélet

Az emberek hülyék – Pojácák kezében a média?

2010.07.09. 20:24 :: hererál

Már mindenki megírta, hogy az oktatási miniszter helyreigazítást kér egy vicclaptól és azt is, hogy a bloggerigazolványoktól kezdve miféle internetfelügyeleti terveket fontolgat az új kormány. 

És mindenki, aki egy hetet is internetezett, tudja, mekkora baromságok ezek.

2 komment

Címkék: politika internet fidesz szaknemértő

Az emberek hülyék – A primitív Nekrológ blog

2010.06.30. 14:56 :: hererál

Trackback-hegyek kéretlenül, ízléstelen „humor”, ahol más halálával viccel a színvonaltalan szerző. Ha a politikai bejegyzések pörögnek, Schmitt haláláról ír és a Vastagbőr összes posztja megkapja, ha arra jár, teleszemeteli Török Gábor blogját is, ha esetleg a Piroslapra kerül, oda is nyom egy tonna trackbacket Vízi E. Szilveszter kamuhaláláról.

Nem szoktam más blogot kritizálni, de ezt most muszáj. Ha valaki szart csinál, nyugodtan csinálja. Ez önmagában nem lenne ok arra, hogy blogposztot szánjak rá. Az azonban, hogy mindenhová begyömöszöli szánalmas termékét trackback formájában, gyakorlatilag spammelve, elszomorító. Én is szoktam trackbackelni címlapos posztokat, de nekem van egy apró feltételem ehhez: a posztomnak nem árt, ha KÖZE VAN ahhoz, amit trackbackelek.

3 komment · 1 trackback

Címkék: blog index kamu kritika hülyék szar undorító primitív re akció