Kontakt

hulyeemberek@citromail.hu

Tvityó

Kimiccól

Ki van itt?

Címkék

18 (2) adat (4) alku (2) amerika (2) angolország (2) autó (3) baki (11) betegség (1) bevásárlóközpont (3) blog (14) boksz (3) bűn (5) bürokrácia (2) celeb (12) első (1) erdei (3) fidesz (7) film (5) flash (1) foci (3) fontos (13) freddyd (1) frizbi (1) hagyomány (6) hellókarácsony (1) hétköznap (21) hollywood (1) hülyék (82) hungarikum (32) index (3) internet (19) iskola (4) jobbik (5) kampány (3) kamu (6) kis játékelmélet (5) kocka (13) konzum (9) korrupció (2) közlöködés (3) közvetítés (3) kritika (10) lmp (2) lopás (5) magánfilozófia (10) másság (9) maunika (2) mszp (4) munka (4) művészet (2) norbi (2) ov (3) párkapcsolat (3) parlament (3) pénz (5) picsa (2) politika (17) primitív (4) probléma (6) rádió (2) rasszizmus (6) reklám (1) re akció (4) sport (19) sportgéza (8) szaknemértő (4) szar (1) szavazás (4) színház (1) társadalom (3) társkereső (1) téldömping (2) telefon (1) tévé (30) u16 (1) undorító (6) vallás (1) vendégszerző (11) vers (1) voks10 (2) who (1) wikipedia (1)

Az emberek hülyék – Izéfüggők

2009.11.27. 23:29 :: hererál

 Az izé bármi lehet. Igen sokrétű és nehezen meghatározható fogalom.

Az izétől rengeteg ember függ, és folyamatosan szenvednek miatta, mert kétségbeesetten próbálják pénzüket és idejüket felszabadítani, hogy izét szerezzenek, majd aztán izélhessenek.
A társadalom ezt nem veszi jó néven (lásd: izéfüggők), és a szerencsétlenek is reménytelenül küzdenek azért, hogy hopp!, leszokjanak róla és újra normális életet éljenek.
 
Gondolom, már várjátok, hogy beírjam: mit értek izé alatt.
Voltaképpen bármit, ami nem tartozik a függőséget okozó klasszikus szerek és dolgok közé (pl. cigaretta, számítógép, drogok) – most azokról a személyre szabott apróságokról beszélünk, amik nélkül valamiért nem tudunk meglenni – példának okáért van olyan, akinek fizikai rosszulétet okoz, ha nem chatel egy nap, vagy az apró kis babonákat, szerencsetárgyakat, vagy azt a szokást, hogy nem lépünk rá a járdán a „törésvonalakra” (ez egyébként nagyon, nagyon vicces látvány tud lenni, ahogy a kissrác aggódva, egy Kaszparov megfontoltságával tervezi a következő lépését, majd diadalittasan sóhajt, amikor átjut az utca túloldalára (erre mondják, hogy exaggeration is fun!).
Na de a viccet félretéve: az emberek nagyon nehezen tudnak megszabadulni izéjüktől. Lett légyen az ok társadalmi ellenérzés, vagy gyakorlati probléma, az izé nem adja be a derekát és könyörtelenül ott marad, mérgezve a levegőt, kényszeressé téve az adott személy cselekedeteit.
Jó példa még a Labello (ami egyébként olyan anyagot tartalmaz, ami kiszárítja az ajkakat), vagy akár a kávét is belepréselhetjük a kategóriába.
 
Egyébként ritka az, hogy az izéfüggő maga akar leszokni kis szokásáról, bad habitjáról. Általában a közösség az, ami durván-finoman jelzi, hogy „ne túrd az orrod nyilvános helyen, köcsögfejű, mert felnégyellek a faszommal”. Ezek természetesen csupán ideiglenes megoldásai lehetnek a problémának, és ritkán elegendő egy, vagy két ember idegbaja (sőt, megfelelő lelki alkat esetén az izélő még jobban rákapcsol, őrületbe kergetve a közelében lévőket (lásd hangos zene).
A dolog onnantól lesz érdekes, amikor a kolléga megpróbál (bármily okból) leszokni az izéről. Ha gonoszan nézzük a dolgokat, hilarity ensues. Ha empatikusak vagyunk, sajnáljuk a szerencsétlent.
 
Az izéről leállni nagyon nehéz, már, már lehetetlen. Az izé ugyanis beleivódik a vénánkba, a szívünkbe – a személyiségünkbe, a lényünkbe.
Abbahagyni az izélést – legyen az bármi – egy dicső keresztes hadjárat, többszörös túlerővel szemben.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyeemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr61557631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2009.11.28. 11:30:18

Kedvenc ismerősőm izéje most maga az izé: minden mondatában benne van,halálosan bosszantó,zavaró.Eddig tudott normálisan beszélni,most ragaszkodik az izéjéhez.
süti beállítások módosítása