Kontakt

hulyeemberek@citromail.hu

Tvityó

Kimiccól

Ki van itt?

Címkék

18 (2) adat (4) alku (2) amerika (2) angolország (2) autó (3) baki (11) betegség (1) bevásárlóközpont (3) blog (14) boksz (3) bűn (5) bürokrácia (2) celeb (12) első (1) erdei (3) fidesz (7) film (5) flash (1) foci (3) fontos (13) freddyd (1) frizbi (1) hagyomány (6) hellókarácsony (1) hétköznap (21) hollywood (1) hülyék (82) hungarikum (32) index (3) internet (19) iskola (4) jobbik (5) kampány (3) kamu (6) kis játékelmélet (5) kocka (13) konzum (9) korrupció (2) közlöködés (3) közvetítés (3) kritika (10) lmp (2) lopás (5) magánfilozófia (10) másság (9) maunika (2) mszp (4) munka (4) művészet (2) norbi (2) ov (3) párkapcsolat (3) parlament (3) pénz (5) picsa (2) politika (17) primitív (4) probléma (6) rádió (2) rasszizmus (6) reklám (1) re akció (4) sport (19) sportgéza (8) szaknemértő (4) szar (1) szavazás (4) színház (1) társadalom (3) társkereső (1) téldömping (2) telefon (1) tévé (30) u16 (1) undorító (6) vallás (1) vendégszerző (11) vers (1) voks10 (2) who (1) wikipedia (1)

Vendégszerző - Egy nap a Burgerek Királyaként

2009.11.26. 01:43 :: hererál

Új Vendégszerző. A bejegyzés Angliából íródott, angol billentyűzettel. Az ékezeteket pótoltam, elnézést, ha párat nem vettem volna észre (hererál, a szerk.)

 
A Nap felkelni látszik, valami nagy készül!
Főhősünk hatalmas erőbedobással összeszedi egyenruháját, szépen vasalva, ahogyan ez egy ilyen alkalomhoz méltó, és nekivág kalandos hétfő reggelének.
 
EVE Road – Főhadiszállás
6 tojás, 4 szelet bacon szalonna, 3 szelet teljeskiőrlésű kenyér, nagy csésze Earl Grey tejjel.
Igen, ezt mind neki.
A Sun 9. oldalának hosszas, természet által jól megáldott hölgyeményének részletes szemrevételeséze, miközben egy királyi kitérőn gondolkodva, huncutul elkacagva magát a tegnapelőtti buli apró örömein, főhősünk leönti magát teával.
Főhősünk elszánt, és ezt mind megeszi, mielőtt nekiindul a Garfield által is nemkívánt Hétfőnek.
Mert energiára szüksége lesz.
Valahogy a párás, mérsékelt óceáni éghajlat kiszívja a jóemberekből az energiát...
Bár a tegnapi 3 korsó Guinness is tehet róla.
Igen pozitívan kiindulunk az utcára, ahol a lengyel építőmunkások es az indiai boltosok élces cseveje mászik be fülünkbe, olykor úgy érezve: valami susog. De a kurva szó hallatán felütjük a fejünket, ez itt nemzetközi kifejezés. Sebaj, veszett már több is Mohácsnál.
Főhősünk úgy érzi, futnia kell a pénzéért, mivel a reggeli vendégsereg kissé feszült, de mindenképpen törzsvendég.
 
Peacocks Woking 9:00 – Burger Király
Az étterem lent van a mélyben, ezért különös, fülledt atmoszférája van, és mintha az emberek is másképpen gondolkodnának olykor. Sokkal hosszabb a reakcióidő még a szépen sorbanálló vendégeknél is.
Nem tetszik nekik a rendszer. Pedig én egyszerre csak négy rendelést tudok felvenni, ez egy kiosk-szerű hely, nem vihetem az asztalhoz a menüt.
A kedves vendég elfelejti, mennyit adott, le kell számolni a kasszát.
A manager csóválja a fejét és megnyugtatja a vendéget : Don’t worry, he is mental.
Igen, főhősünk mentálisan nagyon erős, azt hiszi, még mindig a csatatéren van, ahol nincs kegyelem.
Ha manager mondja, hogy mental, akkor az úgy is van.
Nem, a managernek nincs nyelvvizsgája.
Nekem van, én belefektettem, mert jó fiú vagyok. Jó ember.
Dehogy. Miért van, hogy kevesebb tudás olykor többet számít? Itt ez van, a manager megmondja: It doesn’t matter, how much you speak, the intention matters. És a főhős figyel, tudja: ez új környezet, mindennek súlya van.
A manager két éve még csak főhős volt, mint ő, de továbbfejlesztették... Akkor úgy fogadta főhősünket, mint a kutya: a gazdája lábát akarja meg... Szó szerint átölelte a lábam!
Barátságos emberek, hát még a Wassim. Az első meleg kolléga, akivel dolgoztam. Oké, én szolidáris vagyok, de ő nem bírta a stresszt. Sokszor puncinak hívták őt, én Wassimnak. Egyszer kiakadt, összeverekedett az egyik barátjával, majd távozott Londonba, ahol tobb a lehetőség...
Könnyű meló? Igen, ha beugrasz  2-3 órára reggel.
Délben megindult a főhősök beszivárgása, páran elkéstek, meg lesznek büntetve... Mert retorzió mindig van. Barátok vagyunk, vagy üzlettársak - mindegy.
A lényeg, hogy te helyén kezeld a dolgokat. A főhős ezt már érti 2 évnyi hősködés után.
A főhős szeret hős lenni, a vérében van. De ha nem kell megmentenie a kontinenst a recessziótól, akkor nehez neki.
Bátortalan főhős ez. Mindig kedves mindenkihez, mindenki szereti. De ő mégsem kap annyi órát, amennyit szeretne. 12 – zárás, 12 – zárás. Így kell hősködni . 45 fokban, fekete egyenruhában. Magyar gyártmányú cipőben (a cipő lett főhősünk legtovább tartó barátja: 1 évig bírta a kémiaórán tanult folyadékok savainak marását, majd sírt egyet és kinyílt a szája... :-( )
Semmi sem tart örökké, de főhősünk hiszi: a munkája és a főnök belé vetett bizalma örök.
A főnök barátnője viszont felettese a főhősnek. A főhős logikai vitába keveredik a hölggyel.
3 perc alatt megsülő csirkét akar mindenki, de ő csak egyenként sütteti, mert “20 perc és zárunk, és nem lehet túl sok selejt”. A vendégek nagyon türelmetlenek, de a csirkének nincs sok hely sülni, várni kell rá, mint a menyasszonyra.
Tanácsol a főhős, elmondja, hogy ő mit tanult otthon Magyarföldön...
A hölgynek nem tetszik, erőfitogtatásnak veszi.
 
A főhős egy év múlva rájön, hogy itt volt a gond.
De a főhősnek mindig van ereje újrakezdeni.
És egy nap baj történik.
A főhős nem tud valamit, pedig ő mindig hős. De most nincs segítség. Csak ő van és a főgonosz!
A főnök és ő! A főhős bizonytalan, a főgonosz nem tűr hibát. Támad! Piff. A főhős rájön: ez volt az utolsó napja hősként a konyhán.
A főhős kasszázni kezd! Felcsillan a szeme: rengeteg hölgy megmentésre vár!
És a főhős derűs! És a főhős aratja a női babérokat! Egy kacsintas, egy mosoly, egy-egy lassó mozdulat, egy kis szurka-piszka a darlingoknak, sweetieknek es love-oknak.
A főhős végre elégedett, bár hormonai összezavarva, de jól elvan!
 
A főhős öregszik lassan, mozdulatai már simábbak, egy letűnt, legályázott negyedszázad van mögötte, és olykor visszanéz: Megérte hülyet csinálni magából, és apró örömet szerezni a morbidan, hiányosan és évszakot megtagadó öltözetet viselő, harisnya nélküli lányoknak?
Neeeeeem. De tapasztalatnak jó volt, mert ahogy egy nagyon jó barátja mondta:
“Az üzletnek szociális interakciónak kellene lennie.”

Nem vagyunk fair mindenáron, nem árulunk biocsirkét, fizettetünk a BBQ szószért, ha nem menüt veszel akkor jól megbánod, néha haj van a sajtburgeren, de mit tudjuk, ki tette rá és miért...
Szó nélkül megoldunk minden vendégpanaszt, mert a krumpli olykor hideg, kemény, sótlan... de a miénk!
Jó étvágyat! Csók a csajoknak!

 

Szólj hozzá!

Címkék: munka másság vendégszerző angolország

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyeemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr931553080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása