Kontakt

hulyeemberek@citromail.hu

Tvityó

Kimiccól

Ki van itt?

Címkék

18 (2) adat (4) alku (2) amerika (2) angolország (2) autó (3) baki (11) betegség (1) bevásárlóközpont (3) blog (14) boksz (3) bűn (5) bürokrácia (2) celeb (12) első (1) erdei (3) fidesz (7) film (5) flash (1) foci (3) fontos (13) freddyd (1) frizbi (1) hagyomány (6) hellókarácsony (1) hétköznap (21) hollywood (1) hülyék (82) hungarikum (32) index (3) internet (19) iskola (4) jobbik (5) kampány (3) kamu (6) kis játékelmélet (5) kocka (13) konzum (9) korrupció (2) közlöködés (3) közvetítés (3) kritika (10) lmp (2) lopás (5) magánfilozófia (10) másság (9) maunika (2) mszp (4) munka (4) művészet (2) norbi (2) ov (3) párkapcsolat (3) parlament (3) pénz (5) picsa (2) politika (17) primitív (4) probléma (6) rádió (2) rasszizmus (6) reklám (1) re akció (4) sport (19) sportgéza (8) szaknemértő (4) szar (1) szavazás (4) színház (1) társadalom (3) társkereső (1) téldömping (2) telefon (1) tévé (30) u16 (1) undorító (6) vallás (1) vendégszerző (11) vers (1) voks10 (2) who (1) wikipedia (1)

Az emberek hülyék – Felpuffadt karácsony

2009.11.07. 21:38 :: hererál

November hetedike, szombat van. Az ágyamon ülök… és szaloncukrot majszolok!
A karácsony elfajult. Megőrült és világuralomra tör. A háromnapos ünnep, melyen Jézus születését ünnepeljük, mára már bélférgek áldozata lett, és akkorára dagadt, mint egy lufi. S nem elég, hogy korábban kezdődik – később is ér véget!
Lassan februárig maradnak az épületeken és az utcákon a fénydíszek – és én már láttam karácsonyfát májusban is vidéki városainkban.
Amikor a Tescoba megyek, már most bemondják fantasztikus karácsonyi leértékelésüket és árulják a karácsonyfákat! Már csak idő kérdése, hogy meghirdessék a pult alatt felejtett kötözött sonkát?
És nyáron miért nem kapunk egyáltalán szaloncukrot? Az a karácsony egyetlen része, ami az év többi részében is jól jönne!
És miért nincs nyáron fűtés és télen és a Balatonban? Mi oly különleges a karácsonyban, hogy ennyire elnyúlik? A húsvét miért nem tart augusztusig?
 
Mi jöhet még?
120 napos adventi naptár? Húsvétfa a karácsonyfa mellett?
Hóesés szeptemberben?
Bunyó karácsonyig – ami januárig tart?
A Karácsonyi ének strandon zajló feldolgozása?
Télapónak öltözött emberek április elsején – és másodikán, harmadikán?
Üveggömb, amit ha megrázzunk, barna falevelek pörögnek benne?
 
Asszem megvan az új cégem portfóliója.

4 komment

Címkék: hülyék hagyomány

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyeemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr591508020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BéKu 2009.11.07. 21:50:39

Rohadtul elment a pénz felé ez az egész. Ugyanúgy, mint minden egyéb ünnep, lásd húsvét. Mindkettő keresztény ünnep, és teljes valójában szerintem most már csak a valóban vallásos emberek élik meg.

Na jó, talán a karácsonyt még a vallásos embereken kívül is vannak páran, akik valóban a szeretet ünnepét látják benne, és nem csak az ajándékozást tartják elsődleges szempontnak, sőt, azt tartják a legutolsónak az egész mindent egybevetve. Számomra ez az egész undorító, még az a szerencse, hogy a mi családunkban valóban nem a pénz meg az ajándokok a központi téma ilyenkor. Szerencsére...

Húsvét meg még durvább, mert az már tényleg elvesztette eredeti jelentőségét. Míg karácsonykor azért a bethlehem kapcsán még esetleg ateista helyeken is előjön a valódi eredete az ünnepkenk, a húsvétnál már tényleg ritka.

Locsolás (de nem vízzel, mint régen, hanem büdös kölnivel) + pénzkunyerálás érte. A francokat. Ha nem tudunk egy normális ünnepet megülni, akkor inkább hagyjuk a francba. Mondjuk szerensére nálunk a családban még van mögöttes tartalma egy-egy ünnepnek és nem csak a külsőségek dominálnak. Talán ettől is vagyunk boldogabbak...

Ilcsirendeles 2009.11.07. 22:03:53

Szerintem ha néhány (valamennyi) üzletláncon múlna akkor kötelezetté tennék az egész évi karácsonyi hangulatot.
De legegyszerűbb lenne ha egyből oda utalnánk a fizetésünket... minek annyi macera.
Ez kb. a Sugár üzletközpont üzletpolitikájával vetekszik ahol ahhoz, hogy feljuss a 2. emeletre olyan erőfeszítéseket kell a mozgólépcsők felfedezésére tenni, hogy Minotaurus biztosan két nap alatt az ebek harmincadjára jutott volna a ha a sugárban (szándékosan kisbetű) edzett látogatók keresték volna anno.

tudopm én, hogy a vevő csak a profit miatt fontos de ez és az ehez hasonló pofátlanság inkább a butaság és nem a rafináltság védjegye... mint erre felénk hiszik.

Nephes · http://deception.blog.hu 2009.11.08. 13:38:17

Jó kis blog ez! Én nagyon bírom, jókat lehet rajta röhögni! Egyébként én bírom a karácsonyt, amúgy meg miért ne lehetne a strandon karácsonyi dalt énekelni? Van ahol egész évben kánikula van, akkor ott ne ünnepeljék a karácsonyt? Meg ez az év legszebb ünnepe, és senkit nem köteleznek arra h már novemberben vásároljon. Ha idegesít az áruházakban a karácsonyi leértékelés akkor járj máshová!
Ja és hogy el ne felejtsem...
Helyesírás: "Asszem" (ez egyértelmű h nem helyes)
"megrázzunk" (itt jelentésbeli problémák vannak, MEGRÁZUNK--> így a helyes!!! ; A MEGRÁZZUNK ugyanis felszólítás) Szóval ha helyesírásról prédikálsz, akkor nézz szét magadnál is!
Remélem azért majd lesz önkritika is! ;)
Ennyi!

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2009.11.08. 17:12:35

A helyesírási kitétel teljesen jogos :D már készül a "top fuckups" poszt is ;)
Örülök, hogy tetszik a blog!
süti beállítások módosítása