Kontakt

hulyeemberek@citromail.hu

Tvityó

Kimiccól

Ki van itt?

Címkék

18 (2) adat (4) alku (2) amerika (2) angolország (2) autó (3) baki (11) betegség (1) bevásárlóközpont (3) blog (14) boksz (3) bűn (5) bürokrácia (2) celeb (12) első (1) erdei (3) fidesz (7) film (5) flash (1) foci (3) fontos (13) freddyd (1) frizbi (1) hagyomány (6) hellókarácsony (1) hétköznap (21) hollywood (1) hülyék (82) hungarikum (32) index (3) internet (19) iskola (4) jobbik (5) kampány (3) kamu (6) kis játékelmélet (5) kocka (13) konzum (9) korrupció (2) közlöködés (3) közvetítés (3) kritika (10) lmp (2) lopás (5) magánfilozófia (10) másság (9) maunika (2) mszp (4) munka (4) művészet (2) norbi (2) ov (3) párkapcsolat (3) parlament (3) pénz (5) picsa (2) politika (17) primitív (4) probléma (6) rádió (2) rasszizmus (6) reklám (1) re akció (4) sport (19) sportgéza (8) szaknemértő (4) szar (1) szavazás (4) színház (1) társadalom (3) társkereső (1) téldömping (2) telefon (1) tévé (30) u16 (1) undorító (6) vallás (1) vendégszerző (11) vers (1) voks10 (2) who (1) wikipedia (1)

Az emberek hülyék - A statisztika semmire sem jó

2009.10.30. 22:36 :: hererál

Van a kis hazugság, a nagy hazugság és a statisztika.
Az állati ürülék jó ízű és jó nyalogatni. Több milliárd légy már csak tudja! 

- számomra ismeretlen szerző
 
A statisztikák olyanok, mint a brit tudósok. Használhatatlanok.
Bármiből bármit ki lehet olvasni – nem véletlenül imádják őket a politikusok –, és gyakran totális baromságok. Ugyanúgy ki lehet olvasni a statisztikai adatokból azt, hogy a csipszevők többsége utálja a lábgombát, mint (valami trükkel és átértelmezéssel) az ellenkezőjét.
S nem elég, hogy bármi kiolvasható belőlük, még pontatlanok is. Egy statisztikai adatsor általában a célcsoport minimális százalékát fedi le (1000 háztartást megkérdezni a tévénézésről…? Nevetséges – és senkit sem ismerek, akit valaha is kérdeztek volna, ha a kommentelők közt van, legyen kedves leírni élményeit!), és az alapján készült statisztikai adatokat „fújják fel”. És a világban jelenleg ez az elfogadott és működő módszer (és nem, nem tudnék jobbat csinálni – de a pocsék könyveket se csak az írók kritizálhatják!)!
Ja, és ha csak a televíziónézőket vesszük: a legfontosabb nyilván az lenne a csatornáknak, hogy tudják, ki nézi a reklámot! Beleszarhatnak, ha tudják, mikor nézik a legtöbben a műsort, ha nem tudják, voltaképpen nem kapcsol-e mindenki a házi softpornóra (ami jó esetben nincs újravágva) a reklám alatt…?
Ez a valóság, emberek. A legszélesebb körben alkalmazott, jelenleg legprofibb módszerek nem is arról beszélnek, amiről beszélniük kellene – és ha arról beszélnek, akkor sem pontosak, sőt, lehetséges, hogy teljesen hamisak!
 
Nézzünk csak meg pár statisztikai adatot közvetlen közelünkből, egész pontosan rólatok, e szerénytelen és pofátlan blog olvasóiról.
Avagy mindent tudok…
Íme hát - különösebb kommentár nélkül - a Négy Elmebeteg Kördiagram.

Erre jó a statisztika, semmi másra! Röhögtetésre!

4 komment

Címkék: hülyék tévé kocka adat

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyeemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr111487861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.10.31. 08:49:39

így így...
ezért használja gyakran a szent tudomány is.... ^^

kis.bence 2009.10.31. 11:42:24

Az, hogy gyakran nem valós statisztikákat közölnek, helytálló viszont az, hogy semmi értelme és pontatlan az hülyeség:
Úgy látom, hogy az RTLklub elég jól megél a reklámokból, és nyilván valóan ehhez tudniuk kell azt is, hogy mikor nézik a legtöbben a csatornát. Egyértelmű, hogy nem kérdezhetik meg mind a 10millió embert, hanem csak néhány ezret, ámbár ez is elég ahhoz hogy egy viszonylag átfogó képet kapjanak az emberek tévézési szokásairól. Természetesen ide tartozik az is, hogy a híradót, nyilván mindenki nézi...
Statisztikákat készíteni nagyon bonyolult feladat, egyetemi szinteken is oktatják, és ha akkora hülyeség lenne, akkor nem alkalmazná egytől-egyig szinte minden vállalat, az hogy amit elmondanak annak mennyi az igazság tartalma, amint mondottam az más kérdés, de igen is rengeteg információ, és tanulság vonható le a statisztikákból.

A bloghu statisztikájával nem értem mi a problémád, egyszerűen le lehet kérni a géped információit amikor fellépsz egy oldalra majd ezt összesítik.
Mire jó? -kb arra, hogy amikor optimalizálod az oldalad, akkor lássad hogy melyek azok a pl. képernyő felbontások amelyeknél feltétlenül működnie kell a az oldaladnak, illetve milyen böngészővel nézik leggyakrabban. Ezek az adatok nagyon sokszor tudnak segíteni, nem véletlenül vannak.
És hidd el nekem, a statisztikákat nálad sokkal okosabb emberek készítik, pontos szabályok és leírások alapján. Ez egy külön tudomány...

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2010.04.01. 23:16:27

@wmiki: Hülye segg. A statisztika szerint 100/100 egyetért velem. Szerencsére ez nem sodor téged kétségek közé.
süti beállítások módosítása