Kontakt

hulyeemberek@citromail.hu

Tvityó

Kimiccól

Ki van itt?

Címkék

18 (2) adat (4) alku (2) amerika (2) angolország (2) autó (3) baki (11) betegség (1) bevásárlóközpont (3) blog (14) boksz (3) bűn (5) bürokrácia (2) celeb (12) első (1) erdei (3) fidesz (7) film (5) flash (1) foci (3) fontos (13) freddyd (1) frizbi (1) hagyomány (6) hellókarácsony (1) hétköznap (21) hollywood (1) hülyék (82) hungarikum (32) index (3) internet (19) iskola (4) jobbik (5) kampány (3) kamu (6) kis játékelmélet (5) kocka (13) konzum (9) korrupció (2) közlöködés (3) közvetítés (3) kritika (10) lmp (2) lopás (5) magánfilozófia (10) másság (9) maunika (2) mszp (4) munka (4) művészet (2) norbi (2) ov (3) párkapcsolat (3) parlament (3) pénz (5) picsa (2) politika (17) primitív (4) probléma (6) rádió (2) rasszizmus (6) reklám (1) re akció (4) sport (19) sportgéza (8) szaknemértő (4) szar (1) szavazás (4) színház (1) társadalom (3) társkereső (1) téldömping (2) telefon (1) tévé (30) u16 (1) undorító (6) vallás (1) vendégszerző (11) vers (1) voks10 (2) who (1) wikipedia (1)

Az emberek hülyék - Társkereső oldalak

2009.10.24. 02:24 :: hererál

"Jani vagyok, huszonhét éves... Szeretem a virágokat és a szőrös muffot."

"Lilla vagyok, negyvenhat. Szeretek baszni és szekszuális (sic!) képeket mutogatni magamról."

Janinak nagyon tetszik Lilla adatlapja. Végül is szereti az idősebb nőket.
Megbeszélnek egy randevút.

Másnap este Jani ott áll a körtéri McDonald's előtt kezében egy szottyadt margarétával, bal zsebében egy alig használt Durex hiperszupersíkosízes óvszerrel. Várja álmai Lilláját.

A sarkon hirtelen befordul egy idős bácsi, szottyadt arccal és nagy bottal. Szó szerint: a szerencsétlen a bal lábára sántít. Enyhén hunyorog a tűző napfénytől, és elégedetten cuppog.

Hirtelen ráveti magát Janira, "Lilla vagyok, édesem!" - felkiáltással.

 

Remélem, legalább egy kuncogást kiváltottam fenti cinikus szösszenetemmel. Gyorsan lépjünk is tovább.
A társkereső oldalak BAROMSÁGOK! Ki az isten találta ki őket?! (Rendben, az egy zseni volt és bizonyára rohadt sokat kasszírozott vele)
A legnagyobb probléma az, hogy rohadtul átverik vele a naiv átlagembert. Ezen a helyen leginkább alkalmi/kevésbé alkalmi szexpartnereket lehet szerválni, mint valódi társat. Ezzel bizonyára nem mondtam újat a józan gondolkodású embereknek - hiszen a normálisan szocializálódott, lelkileg, szellemileg és testileg is egészséges emberek nem a cybertér mélységeiben próbálnak meg párt keresni maguknak, hanem a való világban.

A naiv lelkű átlagemberek ráadásul ontják a pénzt ezekbe az oldalakba. Ha jól tudom, emelt díjas sms-ért kiraknak a főoldalra vagy valahogy máshogyan kiemelnek. Nem, soha nem voltam fenn ilyen oldalon (nem szorulok rá), csak vannak ismerőseim, akik ebben keresték a megváltást. Rendre csalódtak.
Volt valaha valaki, aki itt találta meg álmai párját?
 

32 komment

Címkék: hülyék párkapcsolat társkereső

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyeemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr891471061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.10.25. 11:05:54

azért ne írd le teljesen. Olvass szakítósblogot, szakitshabirsz.blog.hu , szóval ott sincsenek nagy véleménnyel róla, de egypár pozitív példa is akad. Az internet mindenre jó, erre is.
Téged az téveszt meg, hogy sok a selejt. Ja. Sokkal, de sokkal többől, mit amennyihez egyébként hozzá lehetne férni.

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2009.10.25. 17:03:14

Persze, mindig van kakukktojás. De állítom, hogy az a szűk réteg, aki valóban párkapcsolatra vágyik, mindenképpen jobban járna, ha a valóságban, társaságba járva keresne társat.
Aki meg erre képtelen, az itt nem fog normalizálódni (de ez csak az én tapasztalatom és véleményem, nem szentírás :) )

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.10.25. 17:30:24

@hererál: épp ez az, hogy nem olyan szűk az a réteg :) Mindenki vágyik párkapcsolatra, és a neten nagyobb és könnyebben hozzáférhető a kínálat. Valóban egyfajta paradigmaváltás, mert eddig volt 10 lehetőség, most meg 1000, amiből 90%, azaz 900 hülyeség/kamu. De akkor még mindig 10x annyi jó lehetőség van...

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.10.25. 17:31:45

meg pl. én utálok szórakozóhelyekre járni, mert bagófüst van. (mondjk a mostani barátnőmet ott ismertem meg, de hogy ne legyen igazad, a szakítósblog kommentelőinek buliján :) Ez akkor most netes csajozásnak számít?)

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2009.10.25. 18:46:48

Érdekes felvetések :)
Először is azt gondolom, hogy igazad van abban, hogy könnyebben elérhetőek embertársaink - csak az a baj, hogy az amúgy is traumán átment emberek nagy valószínűséggel futnak bele egy csalódásba :( és innentől kezdve többet árt mint használ szerintem.
A másik kommentedre reagálva: sztem a társasági élet nem a bulikon (de mennyire nem :D), hanem az azonos érdeklődési körrel rendelkező embereken alapszik. Lásd a szakítósblogos barátnőd :) szal ezt nem érzem netes csajozásnak :)

Vzsolt · http://zsolt.info 2009.10.25. 22:01:18

Ez hülyeség, lehet párt találni ilyen oldalakon is. A barátnőmmel 2 éve ismerkedtem meg egy ilyen oldalon, azóta is boldogan élünk együtt.

Hozzáteszem a történethez, hogy mire őt megtaláltam ezen az oldalon jó pár lánnyal találkoztam, akikhez hasonlóval korábban még sosem találkoztam. Nem egy tele súlyos defektusokkal. Lehet ismerkedni, partner találni interneten, persze nem feltétlenül elsőre, ugyanez igaz, ha élőben ismerkedsz valahol.

Jóval nagyobb a "felhozatal" interneten, mint élőben.
Abszolult nem "ciki" ilyen helyen ismerkedni. Az szerintem is igaz, hogy jóval több furcsa, problémás egyed van ilyen helyeken. Ennek szerintem mindenki ismeri az okát.

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2009.10.25. 22:35:21

Írtam én valahol, hogy nem lehet? :) Írtam azt, hogy ciki? :)
Ismerek olyan embert, aki téves levelezésből találta meg a párját a myvip-en. Soha nem mondtam, hogy ez nem működhet - csak azt, hogy rohadt sok az akna, amire az ember ráléphet, rengeteg a primitív, esetenként álnév alatt futó ember... az ismerőseimnek legalábbis ez a szomorú tapasztalata :(

Nektek meg további sok boldogságot kívánok :)

Cirrus 2009.10.25. 23:06:07

Remélem, egyszer majd rászorulsz ezekre az általad hülyeségnek tartott oldalakra, mert tudod az életben nem mindenki olyan sikeres a másik nemnél, ami nem feltétlenül azt jelenti, hogy ronda, fogyatékos, vagy defektes. Nyilván kevesebb a (külsőre) hibátlan ember, de ha valaki ilyen problémákkal küzd (előnytelen a külseje mondjuk), az többnyire könnyebben elfogadja ezt másoknál is, persze van (nem egy) olyan boszorkány, aki nem adná Brad Pittnél alább, vagy Quiasimodo, aki Pamela Andersonra vár. Több tízezer ember van hosszabb-rövidebb ideig regisztrálva ilyen oldalakon egy újabb esélyt adva arra, hogy megtalálják a társukat (nem feltétlenül itt). Komolyan azt hiszed, hogy az internetes társkeresés hülyeség, hogy mindenki csak csalódik, és hazudik magáról? Sok szempontból jobb ez, mint a hagyományos ismerkedés. Például megtudhatsz olyan dolgot az illetőről, amit ha előbb tudsz, talán oda sem mennél hozzá a bárpultnál. Sok órányi beszélgetést és hiú reményeket megspórolva. Azt javaslom, legalább a poén kedvéért regisztráld magad valahol, válaszolj ezer kérdésre, aztán nézegess adatlapokat, talán változik egy kicsit a véleményed.

Vzsolt · http://zsolt.info 2009.10.25. 23:19:55

@hererál: Jó, ki nem mondtad, de erősen ezt sugallod.
@Cirrus: Abszolút igazad van szerintem.
@hererál: Próbáld ki, ha épp nincs barátnőd.
Az emelt díjas sms küldözgetés szerintem is hülyeség(ezt minden emelt díjas sms szolgáltatásra értem). 90% ban úgyis a férfiak írnak a nőnek, aki ugyan kiemelheti magát a tömegből, de nem emiatt fogom választani vagy sem.

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2009.10.25. 23:21:56

@Cirrus: A valós ismerkedés során ritkán keletkeznek olyan kapitális méretű sebek, mint a társkeresésen. Tapasztalataim csak az ismerőseimén alapszik, és azok nagyon nem vidámak. Azt pedig nem állítom, hogy aki ide felmegy, az defektes. Csupán azt, hogy itt általában azok az emberek vannak fenn, akik 1) korábbi párkapcsolatuk befuccsolt és csalódtak a konvencionális módszerekben 2) alkalmi kapcsolatra vágynak (ezt nem tagadhatjátok :) ) vagy 3) átverésre hajtanak.
Igen, van egy olyan réteg, aki normális kapcsolatra vágyik. De ennyi erővel a chat.hu-n is lehet ismerkedni, hatékonysága (és társalgási szabadsága) ugyanannyi, és legalább nem kell fizetni, hogy az adatlapod a főoldalon virítson (voltaképp ezt találom a legundorítóbbnak az egészben... hogy felmehetsz kamu adatokkal, romba döntheted valakinek a lelkivilágát és semmi következménye nincs... az átlagember meg kétségbeesetten tejel, hátha egy másik normális észreveszi...)

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2009.10.25. 23:40:00

Figyi, ez a blog - stílusát mindenképpen tekintve - vélemény, és nem szentírás :) Mint írtam, jelenleg nem szorulok rá a társkereső oldalakra, csak az ismerőseimtől hallott negatív élmények alapján tudok tájékozódni (plusz a média és olvasmányélményeim).

Ne feledd, a blog címe: Az emberek hülyék.
Amennyiben ez egy veszélytelen és tiszta módszere lenne a párkeresésnek, azt mondanám, oké. De mivel bárki bárhogy felregisztrálhat, ez rosszabb, mint egy vakrandi. Ha vagy olyan szerencsés, hogy egy kedves és őszinte ellenkező nemű egyénnel találkozol, akkor jó és nem kritizálom tovább a folyamatot. Sajnos azonban a tapasztalat azt mutatja, hogy legalább egyszer belefut az ember egy szívásba (a primitív emberek garmadájáról már ne is beszéljünk... ) és az pusztító hatású lehet egy amúgy is megborult ember számára.

Ez a bajom a társkereső oldalakkal. Tisztátalan a megvalósítása egy szép célnak.

Real_Infidel 2009.10.26. 07:26:47

Muhahaha.

Társkeresőn talált meg a feleségem, 7 éve együtt vagyunk, 4 éve házasok, most várjuk az első gyerekünket.

Úgyhogy hátrébb az agarakkal.

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2009.10.26. 08:30:33

@Real_Infidel: Agarakkal nem hátrébb, mert mindaz, amit fentebb írtam, tapasztalaton alapul. Nem egy ismerősöm ment tropára lelkileg ezek miatt. Nem állítom, hogy nem lehet párkapcsolatot találni itt (mivel ezt példákkal megcáfoltátok), de azt tartom, hogy rohadt rizikós és simán előfordulhat egy Lilla-Jani.

Serio (törölt) 2009.10.26. 09:06:34

Ha már net, akkor az IWIW sokkal jobb, oda nem szexpartnerért járnak az emberek, be lehet ütni a keresőbe hogy 18 és 28 közötti, ellenkező nemű, egyedülálló, és egy kedves, szabadkozó hangvételű levéllel sokminden elérhető. XD

Különben a társkereső oldal az egy zsákutca. A valódi út az Internet újraszocializálása, a közösségi irányba való továbblépés a meghívásos rendszerek, kapcsolati hálók, privát kommunikációs csatornák erőltetése helyett. Abból már úgyis annyi van hogy a Dunát elrekeszti, nem kell több.

Az Internet anno "világfalut" ígért, ehelyett lett egy nagy világváros, ahol az emberek ugyanúgy bezárkóznak és idegenekkel szóba sem állnak, mint a valódi városokban.
Most őszintén, hol a f...ba van most az IRC, illetve annak modern örökösei? Sehol. Sokan átnyergeltek először ICQ-ra, aztán MSN-re, Skype-ra, amikor ezek bejöttek, csak arra nem jöttek rá hogy az IRC legfontosabb szerepét nem sikerült átmenteni.

Az IRC faluház volt, fonó, ahol ismerkedni lehetett. Közösségek épültek. Kultúrált csatornákban kultúrált módon is, ahogy egy valódi társaságban szokás, nem úgy mint a #magyar meg hasonló pandemóniumokban. (Ott ugyanis az történt, hogy mindenféle seggfejek rendre rápriviztek az emberre, hogy "fiú vagy vagy lány?", meg "küldesz képet magadról?"...)

Manapság minden meghívásos, kapcsolati háló alapú. Mintha a kapcsolati háló az úgy magától lenne. Mintha az Internet egyedüli valódi haszna az lenne, hogy az ember a gimnáziumi osztálytársaival meg az amerikai nagynénikéjével tartsa a kapcsolatot.

Gáz.

Cirrus 2009.10.26. 15:39:29

Quasimodo-t akartam írni.

@Serio: Régi szép IRC-s idők... én úgy 10-12 éve chateltem rendszeresen, többnyire a #csevej-en. Egy lánnyal össze is jöttem onnan. Az ilyen típusú chatet szerintem nem lehet összehasonlítani az ICQ (MSN) félével, sem a közösségi szájtokkal. Az, hogy az Internet világfalu, vagy világváros, csak a felhasználókon múlik, nem a fejlesztőkön. Miért akarna mindenki regisztrálni egy közösségi oldalon? Nem feltétlenül jó, ha rákeresve a nevedre a Google-lal előkerül a fél életed. Nem teljesen értem a fejtegetésed. Miért kéne ugyanazon a szájton társat keresni, haverokkal kapcsolatot tartani, fényképeket megosztani? Nem biztos, hogy mindenkinek tudnia kell, hogy társat keresek. Nem beszélve arról, hogy a dedikált társkereső oldalakon sokkal több lehetőség van, rengeteg szempont alapján lehet keresni, így nem kapsz több ezer találatot (jobb esetben). Más kérdés, hogy sokan alig töltenek ki egy pár mezőt az adatlapjukon.

@hererál: a "való életben" talán nincs csalódás? Nem veri át senki a másikat? Vagy talán arányaiban kevesebbszer? Nem lehet tudni. Aki az életben szemét, a neten is az. Aki autósként szarik a kreszre, az gyalogosként, és biciklisként is.
Mondanék még egy pár lehetőséget:

4) nem csalódtak a konvencionális módszerekben, ezt is egy újabb lehetőségnek tartják. Az egyik nem zárja ki a másikat.
5) soha nem is sikerült máshogy ismerkedniük (eddig)

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2009.10.26. 20:42:22

@Cirrus: Átverés biztosan kevesebb van, mivel nem tudsz hamis személyazonosságot megadni.

Cirrus 2009.10.27. 11:05:18

@hererál: OK, az igaz, hogy a külsőt illetően nem tudnak nagyon átverni. De továbbra is az a véleményem, hogy ettől még nem kellene elítélni senkit. Nem hülye, aki társkereső oldalon (is) keres társat. Nyilván senki nem használná ezeket, hogy ha olyan könnyen tudnának ismerkedni. Szerinted pl. ha egy lányt nem szólít le senki, mit csináljon? Ők ritkábban kezdeményeznek, van aki talán soha. Aki nem jár szórakozóhelyekre, az is nehezebb helyzetben van (általában). Az is lehet, hogy ha járna, sem lenne sokkal jobb a helyzet. Fejlessz ki egy kis empátiát!

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2009.10.27. 13:47:05

@Cirrus: Nem ítélek el senkit és nem vagyok antipatikus. De ha valaki képes azt hinni, hogy inkább itt ragyog rá a szerencse, mint a valóságban, az igenis hülye!
És ne beszélj nekem a szegény, gyenge nőkről, mert ez a sztereotípia igencsak kezd megdőlni mostanában!

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.10.27. 13:57:04

@hererál: "ha valaki képes azt hinni, hogy inkább itt ragyog rá a szerencse, mint a valóságban, az igenis hülye!"

pont ezt kritizálta mindenki a posztodban, hisz nyilván sokkal könnyebb csajozni/pasizni online, mint irl.
A kudarckerülés egy meglehetősen erős motiváció, ami sokakat elriaszt a valós életbeli ismerkedéstől. De ha pl. nem válaszolnak a leveledre, abba nem halsz bele...

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2009.10.27. 14:06:42

@peetmaster: Flörtölni, randit szerezni nyilván. De párkapcsolatot...
Mindenkinek ajánlom a ma esti filmet: A vágy hálójában :)

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.10.27. 14:45:22

@hererál: az ugyanaz. Nem megy mindenkinek olyan könnyen az ismerkedés, hogy előre megmondhassa: én most csak flörtölök.
Sokan örülnek, ha egyáltalán szóba áll velük valaki és mindig mindenhol komolyat keresnek.

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2009.10.27. 14:53:18

@peetmaster: Nem ugyanaz. Az emberek nagy része nem úgy megy bele egy kapcsolatba (pláne nem egy szakítás után), hogy én most örökre össze akarom kötni az életem azzal a másikkal a net túloldalán.
Csajozni/pasizni - a szó ezen értelmében - nyilvánvalóan könnyebb.

Cirrus 2009.10.27. 15:26:39

Már többször céloztam arra, hogy nem jellemző, hogy az ember elhatározza, hogy márpedig kizárólag társkereső oldalon hajlandó ismerkedni, csak mintha nem lett volna egyértelmű. Egy lehetőséggel több. Nem zárja ki, hogy - ha úgy adódik - az ember leszólítson valakit. Az is igaz, hogy általában a boldogsághoz (itt is) sok csalódáson át vezet az út. Peetmasternek igaza van. Valaki szinte minden lányban akivel találkozik, potenciális barátnőt lát. Ez olyasmi, mint a szerencsejáték, ott sem csak attól vár pénzt az ember (jobb esetben), csak egy plusz lehetőség, hátha bejön (én mondjuk nem játszom).

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.10.27. 15:32:46

@hererál: úgy néz ki, elég különbözőképp gondoljuk, milyenek is a zemberek :)
Tulajdonképp valószínűleg mi vagyunk különbözőek, valószínűleg azért, mert eltérő tapasztalatokat szereztünk az ismerkedési történelmünk folyamán.

Cirrus 2009.10.27. 17:12:15

@hererál: Olvastad, hogy késes gyilkos járkál fényes nappal az utcán, és aki nem tetszik neki, leszúrja? Ezentúl ki sem megyek itthonról...
"Viccet félretéve" senki sem mondta, hogy itt mindenki becsületes (bár nehezen tudom elképzelni, hogy egy "meleg" gyerek engem szemelne ki nőnek adva ki magát.). A legdurvább ami eddig történt velem (ha eljött egyáltalán a nő), csak annyi volt, hogy ránézésre úgy 10 kilóval nehezebb volt, mint amit az adatlapján írt. Másoknak vannak súlyosabb élményei is. De pozitívak is, és ez a lényeg.

baromiranemérdekel 2009.10.27. 18:59:20

Én momentán 3 éve egy társkereső oldalon megismert ffival élek. Lehet, hogy nem álmaim netovábbja de nem átverés, vannak normális emberek is ezeken az oldalakon, csak idő hiányában az ismerkedés így jobban megy. Persze vannak enyhénszólva fura alakok de én még eddig túlságosan nagyot nem csalódtam.

mldrv 2009.10.27. 19:46:00

@hererál: "Nem ítélek el senkit és nem vagyok antipatikus. De ha valaki képes azt hinni, hogy inkább itt ragyog rá a szerencse, mint a valóságban, az igenis hülye!"

pedig te vagy hülye, mert ezt írod. :) egyszerű lenne belátni, hogy az interneten sokkal-sokkal több lehetőség van ismerkedni, mint 1 ócska szórakozóhelyen. nekem is az internet sokkal jobban bejött erre, igaz társkeresőre soha az életben nem regisztráltam :) azzal annyi a bajom, hogy túl erőltetett/művi dolog.
biztos ezért nem futottam bele átverésbe sem.

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2009.10.27. 19:49:19

@mldrv: Ha észrevetted, magam utaltam a chat.hu-ra mint alternatívára. Nem az internetes társkeresést, hanem a társkereső oldalakat szidom :)

hidewatch 2010.01.22. 08:58:36

Internetes társkeresőn ismertem meg a férjemet.

Sajnos egyikünk sem volt egy bulizós alkat, így nem volt közeg, ahol ismerkedhettünk volna.

Tény, hogy van rizikó, de egyrészt, nem érdemes 1 hétnél tovább húzni az első találkozást, másrészt azért levelek alaplán elég jól lehet szűrni a népet.

Társkeresőn tartózkodásom alatt kb. 100 levelet kaptam, ebből kb 10-re válaszoltam, és ebből kb 5-tel találkoztam, a férjem volt az 5. Ez az 5 ember semmiben sem hazudott, nem ért csalódás, hacsak az nem, hogy ebből 4-gyel nem illettünk össze, mint szerelmes pár. Tény, hogy igyekeztem ügyesen szürni a rizsát.
süti beállítások módosítása