Kontakt

hulyeemberek@citromail.hu

Tvityó

Kimiccól

Ki van itt?

Címkék

18 (2) adat (4) alku (2) amerika (2) angolország (2) autó (3) baki (11) betegség (1) bevásárlóközpont (3) blog (14) boksz (3) bűn (5) bürokrácia (2) celeb (12) első (1) erdei (3) fidesz (7) film (5) flash (1) foci (3) fontos (13) freddyd (1) frizbi (1) hagyomány (6) hellókarácsony (1) hétköznap (21) hollywood (1) hülyék (82) hungarikum (32) index (3) internet (19) iskola (4) jobbik (5) kampány (3) kamu (6) kis játékelmélet (5) kocka (13) konzum (9) korrupció (2) közlöködés (3) közvetítés (3) kritika (10) lmp (2) lopás (5) magánfilozófia (10) másság (9) maunika (2) mszp (4) munka (4) művészet (2) norbi (2) ov (3) párkapcsolat (3) parlament (3) pénz (5) picsa (2) politika (17) primitív (4) probléma (6) rádió (2) rasszizmus (6) reklám (1) re akció (4) sport (19) sportgéza (8) szaknemértő (4) szar (1) szavazás (4) színház (1) társadalom (3) társkereső (1) téldömping (2) telefon (1) tévé (30) u16 (1) undorító (6) vallás (1) vendégszerző (11) vers (1) voks10 (2) who (1) wikipedia (1)

Magánfilozófia - Orbán, a nagy focista

2010.04.27. 02:20 :: hererál

Ezt tavaly november tizenkettedikén írtam. A választások után megint aktualitását nyerte.

Annak idején kedves történelemtanárom mondta: „A diktatúra az, amikor a hatalom ott van a hálószobában is”. S bár ma Magyarországon demokrácia van, az Orbán kontra Koeman-meccs rávilágít a társadalom és aktuálpolitika komoly problémáira.
A tény az, hogy a mai magyar társadalomban a nacionalizmus annyira nagy erő, hogy egy ellenzéki vezető jó pontokra számíthat a potenciális szavazóitól (hiszen természetesen nem csinálná, ha megítélése szerint negatív hatása lenne) az által, hogy lecseszi a futballválogatott edzőjét, semmi jót nem jelent. Hamarosan a Jobbik fog rászállni a kézilabdázókra, hogy már rég világverőknek (nem mintha most nem lennének azok) és minden versenyen platinaérmesnek kellene lenniük?
A probléma másik fele – a teljes abszurditást leszámítva – nyilvánvalóvá válik, ha belegondolunk, hogy a mai ellenzék minden lehetséges módon kritizálja a kormányt, s minden, amit kritizál, a kormány műve.
Ennek következménye az az implikáció, hogy a válogatott rossz szerepléséről is a kormány tehet. Legalább is ez az, amit Orbán általában képvisel.
Ijesztően kevés embernek szúrt szemet ez az egész incidens. Ez a legnagyobb baj – senkit sem zavar az, hogy egy politikus belepofázik a sportba. Hamarosan a kulturális és egyéb dolgokba is bele fognak szólni? Gyurcsány meg fogja írni a blogjában, hogy a Szépművészetibe nem hoztak elegendő külföldi műkincset? Dávid Ibolya meg tiltakozását fogja benyújtani, miszerint nem csápoltak megfelelő színvonalon a Szigeten?
 
…a Magyar Gárda meg fel fogja robbantani a Müpát?

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika sport fidesz hungarikum probléma ov magánfilozófia

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyeemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr101954511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása