Kontakt

hulyeemberek@citromail.hu

Tvityó

Kimiccól

Ki van itt?

Címkék

18 (2) adat (4) alku (2) amerika (2) angolország (2) autó (3) baki (11) betegség (1) bevásárlóközpont (3) blog (14) boksz (3) bűn (5) bürokrácia (2) celeb (12) első (1) erdei (3) fidesz (7) film (5) flash (1) foci (3) fontos (13) freddyd (1) frizbi (1) hagyomány (6) hellókarácsony (1) hétköznap (21) hollywood (1) hülyék (82) hungarikum (32) index (3) internet (19) iskola (4) jobbik (5) kampány (3) kamu (6) kis játékelmélet (5) kocka (13) konzum (9) korrupció (2) közlöködés (3) közvetítés (3) kritika (10) lmp (2) lopás (5) magánfilozófia (10) másság (9) maunika (2) mszp (4) munka (4) művészet (2) norbi (2) ov (3) párkapcsolat (3) parlament (3) pénz (5) picsa (2) politika (17) primitív (4) probléma (6) rádió (2) rasszizmus (6) reklám (1) re akció (4) sport (19) sportgéza (8) szaknemértő (4) szar (1) szavazás (4) színház (1) társadalom (3) társkereső (1) téldömping (2) telefon (1) tévé (30) u16 (1) undorító (6) vallás (1) vendégszerző (11) vers (1) voks10 (2) who (1) wikipedia (1)

Az emberek hülyék - Magyarország választ 2010

2010.04.13. 01:49 :: hererál

Nem hittem volna, hogy Vonával egyet fogok érteni valaha és idézni fogok tőle (bár a Jobbikról már írtam), de "ilyen még Botswanában sincs".

Hölgyeim és Uraim, míg Magyarország választott, az OVB vitázott. Utóbbit is érdekes volt nézni, de az előbbi, azt hiszem, odaillőbb lett volna.
Nyilvánvalóan már minden, a politikával akár csak érintőlegesen is kapcsolatban álló blog már írt erről az egészről egy hosszabb esszét. Én hagytam leülepedni egy napig, hogy most aztán újult erővel lehessek szarkasztikus.
Első körben minden tiszteletem azoknak, akik kivárták a sort. Másodszor minden tiszteletem Süveges Gergőnek, Török Gábornak és Giró-Szász Andrásnak, akik azt a zseniális két órát biztosították nekünk héttől kilencig. Hálám örökké üldözni fogja ezt a triót, felülmúlhatatlan, amit ott összeraktak.
 
Ha valaki a Marson élne vagy külföldről olvasná a blogomat vagy április tizenegyedikén seggrészegségéből próbált feltápászkodni, annak hadd nyújtsak egy kis segítséget az események értelmezésében. Ez egy rövid, tömör összefoglaló, helyenként lehet hibás, nem néztem utána alaposan. A lényeget szerintem azonban fedi:
1) akik nem otthon szavaztak, egy törvénymódosítás miatt nem bárhol, hanem csak egy adott helyen szavazhatnak (nem országosan, körzetenként, ha jól tudom)
2) az ő szavazásuk az igazolás ellenőrzése miatt lassabb
3) tehát nem végeztek hétre
4) az OVB nem vett tudomást erről (a hivatalos állásfoglalás szerint „nem néztek tévét”) és a kígyózó sorokról egész nap, nem adtak ki közleményt
5) ezért hétkor kimentek a közvéleménykutatási eredmények
6) de mivel a szavazás nem ért véget, még elméletben nem ért véget a kampánycsend
7) tehát senki nem mondhatott volna semmit a tévében, bár a neten legálisan jöhet az eredmény
8) a televízióknak be kellett fogni a szájukat
 
Az OVB sóhivatalságáról természetesen még fogok beszélni, de előtte hadd beszéljek egy kicsit az m1 választási műsoráról (alul embeddelve). Bár természetesen minden lényegtelen, hiszen Garfield nyerte a választást, még egyszer gratulálok a hármasnak, ezt a két órát nem fogjuk egyhamar elfelejteni, én legalábbis semmiképpen sem. A comment:com választási stand-up comedy címmel írt róla, mások médiatörténelmet emlegettek. Én azt mondom, két órás élő adást rögtönözni ilyen témában információk nélkül úgy, hogy ne ugyanarról szó, amit az elmúlt hetekben kiveséztek, de sem adatokat, sem – eleinte – pártneveket nem használtak, az egy olyan teljesítmény, ami előtt le kell venni a kalapot. A helyzeten már csak mosolyogni bíró politológusok, kik arról beszélnek Süvegessel, hogy kampánycsendsértésnek számít-e a teaosztás, aranyat ér. A médiatörténelem felemlegetése nem véletlen – Török Gábor blogja a tervezettnél jóval nagyobb szerepet kapott, a nézők és műsorvezetők közti interaktivitás olyan szintre emelkedett, olyan közvetlen volt, amilyenre – ilyen helyzetben bizonyosan – nem volt még példa a televíziózásban. Én, ki közben ugyanúgy nézegettem a köhögő blogmotor által lassan, ötödik próbálkozásra betöltött oldal rengeteg kommentjét, imádtam, ahogy Gergő laptopképernyőjén tisztán látszott, ahogy scrollozik a kommentek közt. Sőt, amikor éppen nem őket mutatta a képernyő (vagy nem balkáni nótát hallgattunk), aktívan kommentálták ezt a fantasztikus katasztrófát. Nekem csak az volt a kérdésem, hogy Giró-Szász Andris mikor teszi tiszteletét a blogon.
Javasolták nekik, hogy kártyázzanak, beszéljenek a szombati spanyol rangadóról… esküszöm, úgy látszott, benne volt a pakliban, hogy meg is teszik. Ha valaki nem látta, feltétlenül nézze meg alul, el sem tudja képzelni, miről marad le. Tizenegykor Gergő fogta magát és hazaküldte a közvéleménykutató intézetek emberkéit, ne kelljen ott éjszakázniuk. Aztán meg az OVB-sóhivatal-jajjistenem ülését mutatták, ami önmagában is egy nagyon érdekes dolog, térjünk is rá gyorsan.
 
Kezdjük azzal, hogy miközben mindenki Szigeti Péter fejét akarja (többek között jómagam is), nem felejthetjük el, hogy áthidaló javaslatát, az úgymond részleges kampánycsendet mindenki más leszavazta. Ő személy szerint – úgy látom – nem akarta visszatartani az adatokat (bár a lassan internetes mémmé váló megjegyzések szerint igen sok pöcsöt felrajzolt magának a megmagyarázhatatlan jegyzetelés alatt), de a bizottság döntését kommunikálta a sajtónak.
Ez persze nem változtat semmit a tényen, hogy mindenki megkaphatja a blog hivatalos THV (Tök Hülye Vagy!) érdemérmét a bizottságból. Ha a nőre gondolunk, aki szerint 12 óra az 1920 perc(!!!), az már önmagában elegendő jel lehet. A viccet félretéve, fájt hallgatni a rengeteg mmm-t, ööö-t, és csendet és hümmögést, ilyen pozíciójú emberektől a kétszázhúsz doktorátusuk és franctudjami mellett elvártam volna, hogy tudjanak… hogy is mondják ezt… ja, igen, beszélni.
Na jó, elfogadtam volna, hogy nem tudnak beszélni, ha tudnak gondolkodni. Ez azonban szintén nem jött össze. A törvényi háttér a következő: a kampánycsend a választás végéig van. Vajon ez az utolsó szavazat leadása vagy a kitűzött időpont – este hét? Az OVB először úgy döntött, hétkor nem mehetnek ki az adatok, majd három órát vitatkoztak, végül épphogy, 6-5 arányban kiengedték a már majdnem teljesen feldolgozott információkat.
Hadd soroljam fel érveimet amellett, miért volt totális baromság a kampánycsend ad hoc meghosszabbítása. Egy, az exit poll adatok kimentek, tehát már megsértette mindenki mindenhol a hipotetikusan hosszabb kampánycsendet ÉS már kimentek a befolyásolni tudó adatok. Kettő, a pártok végig tudták az adatokat, így aktivistáikkal azt befolyásolhattak, akit akartak vagy tudtak. Három, az interneten fenn voltak az aktuális eredmények, ergo csak a több millió tévénézőt fosztották meg az adatoktól. Ahogy Török Gábor fogalmazott: az egész ország tudni fogja már a végeredményt az OVB-n kívül. Négy, onnantól kezdve, hogy bőven időben érkező, tehát szavazásra igényüket kifejtő embereket a sor miatt nem engednek szavazni, én nem beszélnék a választói érdekek védelméről. Arról ne is beszéljünk, hogy a befolyásolás mint olyan is furcsán hangzik, hiszen az ember nem lesz MSZP-sből Jobbikos, mert az MSZP jobban áll. Egyébként sem volt benn TV, és már mindent tudtak, akik tudni akartak. Ehh…
Röviden ezért volt hülyeség ezen három órát nyammogni Ligeti szakállát. Azt mondta, lehet, hogy lemond, de alszik rá egyet. Hosszú estéje volt, uram? Volt, aki jobban szórakozott, mint Ön.
 
Port.hu-n volt: Magyarország választ 2010 - Közben: Koncert
 
Alul az m1 műsora és a Gergő oldaláról (és a c:c-ről) lopott Hitler-újrafeliratozás.

 

2 komment · 1 trackback

Címkék: kampány kritika film internet hülyék tévé szavazás hungarikum közvetítés

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyeemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr861916589

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy jogállam választ 2010.04.14. 14:35:16

Már sokan, sokfelé megemlékeztek az Országos Választási Bizottság vasárnapi heroikus küzdelméről, így hát én nem is vesztegetném arra a szót, hogy újfent leírjam, mi is történt azokban az elhúzódó órákban. Ráadásul, azóta már fejlemények is va...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.13. 13:05:08

Hülyének mindenkinek joga van lenni. Ezt nem Simicska óta tudjuk, hanem már előbb. Sokszor ez meg is éri, mint az M6 alagútjainál, de néha csak spontán hülyék, mint most az OVB.

Nos nekik is joguk van hülyének lenni, nekünk meg elküldeni a hülyéket a jó k. messzibe, minél messzebb a közélettől és a köz dolgaitól.

lüke 2010.04.14. 18:05:46

nomen est omen
MO-n még senki nem mondott le ,mert hibázott
süti beállítások módosítása